Bu Blogda Ara

19 Haziran 2009 Cuma

1989'DAN 1980'E GALATASARAY FORMALARI #3

1980-83 Arası 2 forma resmi daha ekliyeyim maksat arşiv olsun bu formaların aynılarını 1. bölümde koydum (bkz:1989'DAN 1980'E GALATASARAY FORMALARI #1) fakat ne kadar farklı foto olsa o kadar iyidir. Ayrıca bir de Lacivert renkte Antreman takımlarının olduğu bir resmi de paylaşayım. Biyerden laciverte kayasımız hep olmuş bakıyorumda!!

Terimli olanın markasını anlamadım ama bir altındaki umbro o yüzden Terimlinin de Umbro olma olasılığı yüksek. Lacivert olan da Adidas sanki.

70'lerin sonu 80'lerin başı



Parçalılar 80-83 arası

Fatih Terim



1980-81 SEZONU PUMA FORMA




Yukarıdaki son 2 resmi 79 yılında da kullandım. Kaynaklarımdan biri bu formanın 79 yılında giyildiğini diğeri 80-81 yılında giyildiğini gösteriyor.

Lacivert Antreman Takımı


Pazartesi 79-70 arası...

16 yorum :

ahmetcan_48 dedi ki...

Abi işte budur. İşte Galatasary'ımızın gerçek renkleri ve gerçek desenli klasik forması budur. Allah'ım keşke bir şansım olsa bir zaman makinası olsa da o yıllara geri dönebilsem. Şimdi ki bordo-turuncu renkli bir acayip desenli formalar yerine gerçek renkli ve de gerçek tasarımlı şu parçalı formaya sahip olsam. Ayrıca burada Selocan24'ün açtığı "Esas renklerimiz hangisi?" anketinde 2008-2009'a oy atan 160 kişiye seslenmek istiyorum. Buyrun beyler Halep orasıysa arşın da burası. Takımımızın geçmişte kullandığı gerçek renkler hangisiymiş buyrun size canlı kanıtı.

Selocan dedi ki...

ben fatih terimli fotodaki formanın armasını da çok beğeniyorum 100.yıl formasında o kullanılabilirdi. Renkler konusunda ben yorum yapmıyorum :D

ahmetcan_48 dedi ki...

Abi zaten yorum yapmaya hiç gerek yok gerçek bütün çıplaklığıyla ortada :)

Sercan dedi ki...

gercek renkler bunlar degil ama.
gercek renkler suan kullanilan renkler
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/Galatasaray_SK_1915-1916.JPG

Logo ise klasik logo degilki. Bizim en eski logo beyaz oval logo zaten.

Selocan dedi ki...

evet asıl logomuz zaten şuanki logo da, ben bunu seviyorum metin oktayın olduğu herşeyi seviyorum nedense bana onun herşeyi gerçek gibi geliyor :D yani 100.yılda kullanılabilirdi derken klasik görünümü açısından dedim..

Selocan dedi ki...

Bu arada formamın arkalarına numara ve yazdırmamamın sebebidir Metin Oktay onun hikayesini de paylaşırım bir ara :D

Sercan dedi ki...

Metin Oktaya (1955-1969) Galatasarayligi Gündüz Kilic (1934-1953) ögretti.
"Babaya" ise Nihat "Aslan" Bekdik (1916-1936).
Ali Sami Yen, Emin Bülent Serdaroglu, Asım Tevfik Sonumut ise ilker.
Ben hep "first" olanlari tercih ederim :D

beton dedi ki...

Selocan merhaba. 41 yaşındayım ve o formanın altını hatırladım. Sıkı dur! PUMA! (O zamanlar Adidas Cankurtaran Holding'in diye tükakakydı) :) Cayır cayır sarı şortun kenarında kalın kırmızı şerit ;) Bu forma hep aklıma Fettah, Raşit, Bülent(Korkmaz değil), Sinan, Ali Çoban ve Fatihli Galatasarayı ve bir de o zamanlar sıkı takım olan Avusturya'yı getirir.

http://img14.imagevenue.com/img.php?image=47126_bg_bruno_pezzey_dpa_400_122_130lo.jpg

http://img105.imagevenue.com/img.php?image=47115_cordoba_total_122_475lo.JPG

Selocan dedi ki...

@cenk hangi formanın altı puma ? puma da mı giymişiz :D

beton dedi ki...

Hani şu 1989'DAN 1980'E GALATASARAY FORMALARI #3 diye başlayan thread/post var ya.. Onun başında Ses miydi Hayat "mecmuası"mıydı birinden bir Fatih posteri var ya! İşte o formanın altı Puma'dır. zaten postuma o dönem aynı formayı giyen Avusturya ve Pezzey resimlerinin linklerini koymuştum. Çok iyi hatırlarım o formayla seyrettiğim Galatasarayı. Yalnız göğüs reklamı "Meban" mı yoksa "Grundig" miydi şimdi tam hatırlayamadım. İhtiyarlık işte. ROFL

beton dedi ki...

Selocan slm! Bu blogu gezdikçe senin ne kadar kararlı ve bilgili olduğunu anlamış durumdayım. Ama aklıma bişey geldi. Sen forma "gurusu" olduğuna göre, bir yerlerde de poster "guruları" vardır herhalde. Mesela ben bile 10 sene öncesine kadar poster saklardım.

Dediğim gibi sana nasıl yapacağını öğretecek halim yok tabii. Yalnız ben de bildiğim, yaşadığım bir şeyi sana belgeyememekten müştekiyim. Yani ben de şimdi tuhaf bir duruma düşmüş oldum ;)

Yalnız sana ve blog dostlarına belgeyemezsem de, yaşadığımı, gördüğümü inkar edemem. GS 80-83 arası bir sezon PUMA giydi. Yalnız, İviç ve B. Mustafa'nın (Mustafa Denizli) geldiği sezon başka ve hatırlamadığım bir forma giyildi. Ondan sonraki sezon zaten GS'de sadece forma değil herşeyin değiştiği sezondur. Dev transfer hamlesi ve Derwall!

Neyse, kolay gelsin. Ve diğer blog dostlarından da bilen varsa, kulaklarına küpe oluversin.

Herkese saygı ve sevgi :)

Selocan dedi ki...

elime bir resim geçti şimdi internete ekleyip paylaşacağım koyacağım bu yorumun altına forma puma amblemli ve bana galatasaray forması diye geldi görmüş etmişliğin varsa ve onaylarsan sen bloga koyayım ben bu formayı.

Selocan dedi ki...

http://www.imagebam.com/image/625b3f41104508/

link budur abi bir kontrol et 5 mayıs 1979 diye geldi bana ve dediğin gibi puma hatta amblemi bile devasa :D fakat gs amblemi olmadığı için şüpheye düştüm.

beton dedi ki...

Selo senin gmail accountuan mail attım. Buraya mı atmalıydım? Kusura kalma bayağı "helecanlandım" da :(

Ercan Güney dedi ki...

Selam Selocan24. Puma konusunda bu resimler biraz daha aydınlatıcı olabilir. Resimlerdeki Ali Çoban.
http://img131.imageshack.us/img131/1144/aliobanwg8.png
http://img14.imageshack.us/img14/7092/alicobangsgs.jpg
http://img24.imageshack.us/img24/1151/aliobangalatasaray.jpg

beton dedi ki...

Ercan selam! Son link/resim Ali Çoban değil abicim ;) Sevgiler..

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır