Bu Blogda Ara

17 Haziran 2009 Çarşamba

1989'DAN 1980'E GALATASARAY FORMALARI #2

88 Cumhurbaşkanlığı Kupası (Sakarya'ya Karşı) Parçalı formamız


Bu forma ne şimdi ? 88 senesinde giyilen parçalı formamıza ters düşen bir forma. O sene sarı kırmızı değil, kırmızı sarı forma giymiştik !!! bu forma yine 95-96 da olduğu gibi birkaç maç giyilmiştir belki 95-96 ters renk için bkz:BU FORMALARIMIZI HATIRLIYOR MUSUNUZ? PART III

1987-1988 Sezonu Parçalı Formamız



İlginç forma işte bu. 1987-1988 sezonunda Formalarımızın sarı kısımı diğer taraftaydı bunu biliyorum çünkü 87-88 sezonuna ait parçalı forma resimlerimi koymuştum zaten bu bloga da. İlginçlik, bu forma 87-88 sezonuna ters düşüyor. Hem türkbank reklamı bir garip hep olduğu gibi değil, hem kırmızısının ve sarısının rengi standart yerlerinde -o sezonun aksine- hem de en garibi bu forma adidas değil gibi sanki umbro. Bu forma hakkında bildiklerinizi paylaşabilirsiniz.

87-88'DE SÜREKLİ SEZON İÇİNDE GİYDİĞİMİZ FORMA


85-86 Parçalı formamız




KOLEKSİYONDAN :D 85-86






7 yorum :

müşkülpesent dedi ki...

o zamanlar formalar şimdiki gibi böyle kurallar içerisinde sezon başından çok sıkı denetlenmiyordu aynı sene içerisinde reklamların şekillerin değiştiği oluyordu boyut ve şekil olarak büyük ihtimal bu resimlerdeki farklılıklardan bunlardan ibaret.

2001-02 sezonunda bile reklamsız ve galatasaray store reklamıyla çıktığımz maçlar olmuştur sezon başında.

Selocan dedi ki...

Doğru aslında reklama çok bakmamak lazım 87-88 tanjunun gol kralı olduğu maçtaki forma fakat o sezonki (asıl giydiğimiz formayı altta koydum şampiyonluk maçı) formayla çok alakasız hatta adidas bile değil gibi duruyor. Hem sarı ile kırmızının yerleri değişik hem de adidas çizgileri ne şortta ne de üstte var.

müşkülpesent dedi ki...

dediğim gibi o zamanlar bu işler bu kadar profosyonel değildi belki de o yüzden sadece parçalı olması yeterliydi federasyon için. çoğu zaman sezonu ikinci forma giymeden bile geçiren takımlar oluyordu.

Selocan dedi ki...

Evet benim de en çok yakındığım konu neden bir standart yok, o zamanlar olsaymış ne güzel olurmuş. İngiliz takımlarının 60lardaki formalarının bile belli bir standartı var o zamanlar bile bir store kültürleri var. Biz 90larda bile bu kültüre kavuşamadık. Formalar başka, reklamlar başka yakalar başka vs... Keşke o zamanlardan kalan bir store kültürümüz olsaydı da bu kadar formayı resimlerden değil dolabımızdan izleseydik.. Sağol müşkülpesent paylaştığın için..

müşkülpesent dedi ki...

store dediğimiz şey bizde tam anlamıyla 2003 senesinde açıldı ki o zaman bile uzun kollu forma bulmak zordu kış ortasında kısa kol satarlardı.
90larda şimdi boyner olan eski çarşı mağazası ve adidas mağazalarında bulunurdu anca formalar. 98*99 parçalı formamı adidas mağazasından almıştım ben de.

bu arada eski kadrolarda Eser hocayı görünce aklıma geldi çocukları çok iyi arkadaşım olur acaba onlarda o formalardan var mıdır diye düşündüm, beyaz olanı gerçekten çok güzel.

Selocan dedi ki...

Bir de tabi 90'larda efsane başarspor vardı bir nevi o zamanların gsstore'u ama şimdi ne yazık ki kapandı orda da 96-97 den 00-01 lere formaları bulmak mümkündü.

Valla öyle bir imkanım olsaydı ben hiç kaçırmazdım bir dene şansını :D kulüpte bile yok klasik formalar müzedekiler hariç

Adsız dedi ki...

@müşkülpesent: uzun kolluları hala bulamıyoruz ki .) bu sene bildiğim kadarıyla satılmadı uzun kollu forma.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır