Bu Blogda Ara

19 Haziran 2009 Cuma

99-00 Ve 00-01 Formaları Üstüne

Hazır yeni dahil olduk bloga, ilk günden boş bırakmayalım, blogumda daha önce yazdığım yazılardan birini şuraya konduralım. Birkaç ufak rötüşle tabii. Herkese merhaba.

xxx

Bilen bilir sevgili okuyucular, blogumuzda mümkün olduğunca forma, forma kültürü gibi konulara değiniriz. Bu konular üstüne belki de en dramatik yazıyı az sonra yazacağım. Öyle böyle değil çünkü.
Konumuz şu:Galatasaray'ın 99-00 ve 00-01 sezonlarında giydiği formalar. Çok zaman olmadı, hatırlarsınız bu formaları, hatırlayamayanlar da aşağı baksın.

Evet. İşte bu formalar. Ne güzel değil mi? Hayır! Değil! Belki fark edeniniz vardır ama, ben söyleyeyim gene de. Genesi ne ulan, tabii ki söyleyeceğim.
Efenim, bu az önce bahsettiğim, bu formaların giyildiği sezonların nasıl bir önemi var Gs tarihinde? Bunlar Gs'nin tarihindeki en başarılı 2 sezondur. Hatta Türk futbol tarihinin en başarılı 2 sezonudur. Birinde, yani 99-00'da Tsyd, Türkiye ve Uefa kupaları ile lig şampiyonluğu elde edilmiştir. Ertesi sezonda ise Avrupa süper kupası kazanıldı ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde elenildi. Bu dönem, Galatasaray tarihinde en büyük başarılara ulaşılan zaman dilimidir. Ve bu 2 sezonda da Galatasaray futbol takımı, parçalı forma giymemiştir...

Tarihinin en büyük başarılarına ulaşırken, takım kendi karakteristik formasını giymemiştir. Akıllara şu çubuklu formalarla girmiştir o dönem. Uefa finali'nde beyaz forma giyilmesine bir şey demiyorum ve zaten diyemem de. O sezon o 2 takımın 4 formasına bakarsanız, tek uygun kombinasyon sarı-beyaz şeklinde giyilmesiydi-fümeyi saymıyorum.

Birçok kişi için önemli değildir, bir şey ifade etmeyebilir bu durum ama, benim için önemli. Ha şu var, geçmiş zaman, ne yapabiliriz ki. Ama ilerisi için yapılacak şey var;daha önce yapılan hatalar göz önünde bulundurularak ilerde gereken yapılır ve takımımız kendi geleneksel formasıyla sahaya çıkar, orada yer alır. Ama ortada bir sorun var:bu dediğimi hangi Allahın kulu yapacak?

8 yorum :

Selocan dedi ki...

Ustam öncelikle hoşgeldin. Evet ilginç bir tesadüftür galatasaray tarihinde benim bildiğim kadarıyla parçalı forma giymediğimiz 4 sezondan 2'si bu müthiş sezonlardı. diğerleri de zaten 02-03 ve 04-05. yani aslında koskoca tarihimizde sadece 4 kez parçalı giymediğimiz sezon olmuş onlarda bu son 10 sene içerisinde. ilginç açıkçası ama şu var ki bir daha böyle birşey olmayacak artık kulüp hersene illaki bir parçalı çıkaracaktır. He bir de şu var tabi o zaferler olsunda ben yine çubukluya razıyım :D (severdim ya ben o formaları:D)

Cem Kalay dedi ki...

Önceliklle böyle bir blog açtığınız için teşekkür ederim. Uzun zamandır takip ediyorum burayı ve ilk yorumumu yazmak istedim.

Bizim yöneticilerimiz parçalı formaya bizim kadar önem vermiyolar bence. Bu seneki parçalılar çok güzeldi, hatta altına giydikleri beyaz şort ile müthiş bir uyum oluyordu ama bizim bir düzenimiz yok forma giyme konusunda. Kaç kere giydik bu sene parçalıyı?

Uefa kupasında parçalı giymememizin sebebi bence bu düzensizlikten geliyor. Eğer her sezon parçalı formamız olsaydı, o anlı şanlı 2 yılda çubuklu formayı giymezdik. Uefa kupası finalinde beyaz formayla oynamamızı yadırgamam,çünkü galatasaray'ın armasının zemininde beyaz renk var. 3.renk olarak kabul edilebilir.

Bu konuda artık bir düzene girmemiz gerekiyor. Parçalının yanına çubuklu olmamalı, lila mor veya Galatasaray takımına uzak renkler seçilmemeli. Özel bir renke karşı değilim fakat bu renk sarı veya kırmızı olsa çok şey mi kaybederiz? 4.olacaksa böyle olmalı mor veya lila değil.

Uzun oldu kusuruma bakmayın, ama çok doluyum bu konuda :)

Yönetime birşey yapamazmıyız bu konuda mor/lila olmasın? Nasıl iptal ettirebiliriz?

Selocan dedi ki...

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Aynen katılıyorum dediklerine parçalı forma bu sene son 10 senenin bence en güzel halini almıştı fakat biz yine o 3 bant formayı genel olarak kullandık parçalı istediğimiz kadar kullanılmadı. Birkere yurtdışında şöyle birşey var eğer kendi evinde oynuyorsan Home formanı giyersin biz ASY deki maçlarda bile turuncu beyaz formaları daha çok giydik bu sene. Bana görede parçalı beyaz düz sarı ve düz kırmızı en ideali 4 forma yapacaksak.

Bu arada kulüp de zaten taraftarın mor hakkındaki görüşlerini biliyor kulübün bir çok insanı taraftar forumlarını geziyorlar özellikle birkaç forum bayaa etkili oluyor. Fakat kulüp mor formanın istenmediğini çok iyi bilmesine karşın bu inadından vazgeçmiyor illaki çıkaracaklar. Çok büyük bir taraftar baskısı olmasına rağmen forma eğer son anda değişmesse piyasaya çıkacak kaç maç giyeriz bilmiyorum tabi.

boo dedi ki...

ali sami yenin son senesinde tribünleri morartmanın alemi yok bence de hem finansal olarak büyük bir ahmaklık forma satışından gelecek geliri azaltıyorlar taraftarın nabzını dinlemeyip. bir yandan da şampiyon oldugumuzda morarmış bir şekilde sevinmek istemiyorum. benim en önem verdigim detay da sırt numarası. uefanın standartlarını uygulasalar çok daha şık formalarımız. gidip kırmızı sırtlı formaya siyah numara yapıştırıyorlar. ne uzaktan belli oluyor ne de bir renk bütünlüğü. feldkamp zamanının parçal formasının sırtı da parçalıydı. ama uefa maçında tek renk kırmızıydı. böylelikle sarı numara harika duruyordu . bu sene de beyaz şorta beyaz numara aynı şekilde. bir takımın içerde giyecegi tek forması olur , deplasman takımı düşünür ne giyecegini. bu aslında psikolojik olarak da etkili. bizim gibi can yakan bir takımın hafızalara eyvah dedirtecek akılda kalıcı klasik bir formasıyla yer etmesi gerekir ki maç esnasında rakip, formamıza bakıp ne tür bir cehennemde oldugunu anlamalı. barcelona kendi evinde bize karşı yeşil formayla çıksa o kadar psikolojik baskı yaratacagını sanmıyorum klasik formalı gladyötörleri gibi.

Selocan dedi ki...

İç saha maçlarında parçalıdan başka forma giymek evet çok saçma zaten dünyanın neresinde var bu uygulama. Hatta dünyanın neresini gittim bir fb kadar olamadık bu konuda ne yazıkki. Ayrıca yönetim taraftarın bu mor formayı istemediğini biliyor yine de çıkartıyorlar Adnan Polat bu formayı nasıl onaylar anlam veremiyorum Bir alttaki yazımda pek de yazmak istemediğim üstü kapalı geçtiğim konu Aziz Yıldırımın hayatta böyle birşeye izin vermeyeceğiydi Adnan Polatın aklından ne geçiyor olabilir bilemiyorum bir bildiği vardır da diyemeyeceğim . Ayrıca parçalı konusunda da çok haklısınız Kendi sahanda kendi Home formanı giymelisin başkası olmaz. Biz bu sene ilk bilmemkaç maç turuncu son bilmemkaç maç da beyaz giydik ASY de anlamsız bir şekilde geri kalanda da o 3 bant formayı zaten. Bu senenin tek güzel yanı parçalı altına beyaz şort ile çıktığımız maçlardı Beşiktaş tı ilk maç zannerdersm sonra avrupada da giydik.

L dedi ki...

selocan24 1: hocam zafer konusu ayrı tabii. zafer kazanalım da, isterse pembe-yeşil giyelim:)
bunun bir şekilde cevabını almak gerek, neden çubukluya geçiliyor dönem dönem? nedir yani, sebep ne? sıkılıyor mu yönetici hazretleri parçalıdan? siz gidip real madrid'e beyaz-mor çubuklu giydirebilir misiniz? veya milan'a parçalı siyah-kırmızı. cevap belli.

cem kalay 1:söylediklerine katılıyorum hocam.ama ben farklı renk konusunda daha açığım mesela. mor bana uyar. ha, biz beyaz haricinde siyah ve gri'yi kabullenmiş durumdayız ama, parçalı bile değişebiliyorken, onlar mı sabit kalacak?

formayı düzenli giyme meselesi zaten rezillik. buna bir gün rakamlarla değineceğim.
yav bizim 01-02 sezonunda, en çok giydiğimiz forma beyazdı. çok net hatırlıyorum. daha ne olsun.

ha bir de, özel olarak o 3 parçalı formaya da değineceğim. belirteyim. bir de şampiyonluk ertesi çıkmıştı. ya sabır...

Cem Kalay dedi ki...

@Lappapzade Abdurrahman Çelebi

Bende tabiki 4. formanın uçukluğuna açığım ama mor/lila artık ne olacaksa, bizim renklerimize çok uçuk kaçar, alakasız olur. Ben günlük hayatta giyerim bu renkte tişörtler ama bir düşünsenize, bizimkiler sahaya çıkmış, mos mor, yenilmişiz, manşetlerde aslan morardı felan.

Daha çok renklerimize uygun şekilde özel forma çıkartsalar kimse sesini çıkartmaz zaten. Misal; bu seneki turuncu. Sarı ve kırmızı karışımına yakın olduğu için çok beğenmiştik.

Ama mor/lila nedir yahu?

L dedi ki...

tabii ki. artı rijkaard sebepli bir hollanda/turuncu renk sempatisi de olacak. bunu kullanmalılar. ama sanırım olmayacak gibi. kötü bu.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır