Bu Blogda Ara

30 Eylül 2009 Çarşamba

ARMA RENGİ DEĞİŞİR Mİ?



Bir alt başlığın bir köşesine sıkıştırayım dedim bu yazıyı fakat uzayınca yeni bir başlık daha uygun oldu. Konu yine Chelsea ve fosfor. Chelsea'nin away forması da tıpkı Fenerbahçe'nin ki gibi fosforlu çizgiler taşıyor. Onlar da formalarının Adidas çizgilerine, Adidas logosuna ve reklamlarına fosforlar eklemişler. Çok da güzel olmuş. Hatta kendi fikrimi bir alt başlıkta; "Sırtlarındaki yazı renklerini beyaz tutarak Fenerbahçe gibi aşırıya kaçmamışlar ve daha oturaklı olmuş" şeklinde belirtmiştim. Fakat Chelsea de başka bir konuda aşırıya kaçmış, hem de çok önem verilecek bir konu. Bu adamlar fosforu kendi armalarında da kullanmışlar ve Kulübün 104 yıllık (evet onlarda 1905 yılında kuruldu) armasının rengini değiştirmişler. Aynısını Galatasaray yapsa kıyamet kopardı. Örneğin mor formaya Beyaz arka fonlu mor renkli GS arması. İnsan düşününce bile çıldırıyor. Ya da Fenerbahçe de fosforlu formasının armasını bu şekilde yapsaydı ne olurdu? Demek ki Chelsealiler pek önemsemiyorlar armalarını.


Evet o arma Drogba, Ne o ? :)




Cech'in kaleci kazağının arması bile değiştirilmiş turuncu olmuş.


Bu da olması gerektiği gibi. Home formalarında orjinal armaları !

Bu arada ekleyeyim Chelsea bunu ilk defa yapmıyor. Geçtiğimiz sezonlarda da formalarının renklerine uysunlar diye bir kaç kez arma renklerini değiştirdiler.

07-08 Away

12 yorum :

Herhangi Biri dedi ki...

ne yalan söyleyeyim benim hoşuma giden bir uygulama, chelsea armayı 2 boyutlu ele alıp dış kontörlerle varolduğunu göstermiş.
takımızda uygulamak mümkün değil gibi gözükse de ben farklı formalarda fonsuz sadece GS harflerinin olmasından yanayım (bkz. muhteşem metin oktay yas forması)
sonuç olarak farklı renkteki formalarımızda logo fon olmadan kullanılmalı
saygılar

http://img194.imagevenue.com/img.php?image=08283_mr_122_371lo.jpg

L dedi ki...

abi bunu manutd de yaptı. tam olarak hangi sezon hatırlamıyorum, aklıma geldiğinde linki koyarım buraya. benim d sevdiğim bir uygulama ama, türkiyede bunu yapmak biraz göt ister.

abi önemsememek değil bu. düşünsene, bunun away forma giymekten farkı ne? birinde renklerini değiştiriyorsun bir nevi, ama aslında değişiklik filan yok. bunda da ufak bir farklılık var. çok hoş diyorum ben.

ayrıca ismail efe'nin son söylediklerine de katılıyorum.
farklı logo kullanımları olmalı bir zamandan sonra. mor forma bile giydikten sonra, bunlar mı olmayacak.

L dedi ki...

http://media.photobucket.com/image/manchester%20united%20kits/bgbiniam/Manchester-United-Shirt-Pos.jpg

burda görüldüğü gibi, 99-00 away, 99-01 away beyaz, 00-01 away, 01-02 awaylerde bu kullanım var.

McDennis dedi ki...

Selocan,

Aynisini bu sene Celtic'in away formalarinda da gorebilirsiniz. Formaya uyum acisindan guzel olmus. Away formalarda veya alternatiflerde yapilabilir diye dusunuyorum.

Ayrica forma numarali ingiltere'de bildiginiz gibi hep ayni. ama numaralarin ve isimlerin de renkleri belli herkes istedigi rengi kullanamiyor, sadece beyaz, siyah ve kirmizi var diye biliyorum.. Baska bilen varsa soylesin.. :)

b.p. dedi ki...

Chelsea'nin bu arması 2005'ten beri kullanılıyor zaten.
1905'ten bu yana 3 kere değişmiş.
http://ichris.ws/files/chelsea-badges.jpg
Arması değişen taraftara çok da koymaz heralde fosforlu logo.

Selocan dedi ki...

Ben ne bileyim acaip buldum bu arma değişimini. Yakıştıran olabilir tabi de. Sdece formaya yakışması için arma rengi değişir mi ?

@deNNis

Ben altın rengi de gördüm, hangi takımdı unuttum fakat senin dediğin doğru her isteyen her rengi koyamıyor olması lazım birkaç renk var dediğin gibi..

borgakanturk dedi ki...

bence fena durmuyor. armanin tasarim kriterine gore degisir bu aslinda.

Kimi armalar-logolar- siyah-beyaz -tek renk veya orijinal renklerinde kullanilacak sekilde tasarlaniyor. Ozellikle kurumsal kimlikler soz konusu olunca.

E futbolda bu kadar endüstriyellesince bu sonuc kacinilmaz. Chealsea FC artik bir takimdan cok bir sirket oldugundan sirketin kurumsali siyah-beyaz basilir, ici bosaltilip her hangi bir renk uzerine de uyarlanabilir,
bir marka ozelligi ile hayatimiza girsin ne sekilde girerse girsin stratejisiyle bize sunuluyor. Maviyi sevmeyen bir de sariyi alsin
bakin turuncu logolumuzda var, yeterki alin klup kasasina para girsin. Sirket daha buyuk transfer yapsin...Dusunsenize Riberry'i mesela 3-4 yilda bu kadar dolasan bir adam takarmi formanin logosu sari-beyaz-mor...


Ayrica alternatif formalardaki tuaf renkler soz konusu olunca, logolar forma renkleri degistikce cok uyumsuz olabiliyorlar.

Sonuc olarak Klasik renkler ve klasik formalarda logo renk degisikligi elbette yapilmamali.

Herhangi Biri dedi ki...

aslında bahsettiğim logo değişikliğini bu seneki bazı üsürnlerde gördük; şöyleki metin oktay için özel hazırlanan atkıda siyah zemin üzerine altın renkli logoyu kullandılar, aynı şekilde koyu renkli bir forma ya da yıllardan beri ümitle beklediğim bordo renkli away forma için kullanılabilir

saygılar

http://www.gsstore.org/images/Urun/b5923-5.jpg

Herhangi Biri dedi ki...

sözlerle anlatmak sıkıntılı olabiliyor bu yüzden bahsetmek istediğimi şöyle göstereyim:

http://img190.imagevenue.com/img.php?image=77153_2009-2010_3rd_122_716lo.JPG

yada

http://img190.imagevenue.com/img.php?image=77153_2009-2010_3rd_122_716lo.JPG#

L dedi ki...

peki neden bordo away forma? yani kişisel hoşlantıdan dolayı mı diyorsunuz.

Herhangi Biri dedi ki...

kişisel hoşlantıdan öte beyazın mümkün olduğunca cimbomdan uzak durması gerektiği düşüncesindeyim. sarıyla beyaz yanyana durunca sahanda yumurtaya dönüyor ve away formalarda kırmızı veya sarı türevlerinin daha iyi durduğunu düşünüyorum.
birde yıllar önce gördüğüm arsenal formasının gs ye ne kadar yakışacağını düşünmemeden kaynaklanıyor sanırım

http://www.kooora.com/images/teams/england/arsenal%20kits.JPG

L dedi ki...

dostum, bu kişisel görüşlerden öte bir durum. beyaz, neredeyse resmen, gs'nin 3. rengi. mesela artık "beyaz forma olur mu" gibi bir düşünce olmuyor. çünkü kanıksanmış bir renk.

ayrıca away'deki kırmızı ve sarı türevi kullanımı da forma kültürüne göre yanlıştır. çünkü bildiğiniz gibi, away forma esas renklerden farklı olmalıdır.

bunlar kişisel görüşlerden öte şeyler.

ben de o formayı severdim ama, yapacak bi'şey yok.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır