Bu Blogda Ara

1 Ekim 2009 Perşembe

5






Bu formaların 5'i de aynı tasarım şablonuna sahip. Ama parçaların farklı renk olmasıyla ve kesim yerlerinde farklı renk şerit geçirmeyle, birçok değişik sonuç elde edebiliyorsunuz. Üretici formalar bu tip yöntemlerle tek şablondan birkaç forma çıkarıp, takımlara "kakalayabiliyorlar". Aklıma gelen ilk örnekler, Galatasaray'ın 06-07 ve 07-08 sezonları. O konuda da örnek vereceğiz.

(Rüştü'deki formanın bulabildiğim en iyi resmi o maalesef. Daha iyisini bulursam, koyarım. Sonraki maçlarda da giyer zaten.)

5 yorum :

Selocan dedi ki...

Abi Adidas'ın suçu sade forma yapmamak. O yüzden bu kadar göze batıyor aynı kalıplar. Nike mesela bu sene 2 kalıbı falan var ve bütün takımlara uyguluyor. Man u'nun bütün formaları aynı kalıp. Arsenal ve Fulham aynı formaları giyiyor. Juve ve İnter de aynı formaları giyiorlar hatta A.Madrid de... Hatta bu 3 takımla aynı kalıbı kullanıp çubuklu olmadığı için farkedilmeyen de çok takım var. Omuzlardaki ince çizgiler açık eder. ama göze batmıyor. Neden çünkü sade forma yapıyor. Tek kalıp da olsa kimse bir şey demiyor. Puma da bu sene 1 V tasarımı yaptı her takımda uyguluyor ona da bir şey denmiyor. O yüzden Adidas'ın suçu karmaşık formalar yapmak, basit forma yapmamak. Bu tabi aslında ne kadar kötü bir şey tartışmak lazım. Bu işin ustası bence Adidastır ama ben de Nike ı daha çok beğenirim :)

L dedi ki...

valla ben direk aradayım abi. ikisini de severim. joma kraldır deyip işin içinden sıyrılayım:)

b.p. dedi ki...

Nike'ın 2006dan beri kullandığı stil kesinlikle çok başarılı. 80lerin forma tarzının modernleşmiş hali.
adidas formalarda adidas markası forma tasarımının önüne geçiyor. Nike'ta şablon düz olduğu için takımın klasikleşmiş formasının olması ne kadar önemli onu anlıyoruz. Barcelona, inter, arsenal vs.

Selocan dedi ki...

Evet ama onların hepsi aynı kalıp aslında. Barça, İnter, A.Madrid, Juventus daha çok var bu takımlar hatta çubuklu olmayıp da aynı kalıbı kullanan da çok var hep aynı kalıpları kullanıyorlar, formaların renkleri ve yakaları dışında birbirlerinden hiç farkı yok. Aynı şekilde Arsenal, Fulham da Nike'ın bu sene kullandığı diğer bir kalıp. Aslında toplasan 2 kalıbı var Nike'ın fazla bir şey yok fakat o kadar sade yapıyor ki bu durum farkedilmiyor. Adidas ise kasıntı, bir ton kalıp ve çok şaşalı kalıplar sadelikten uzak. Bu yüzden gözümüze batıyor. 2 dünya devi 2 farklı strateji üzerinde çok tartışılır :)

L dedi ki...

mesela bu sene şu omuzdan şerit geçen model nerdeyse herkeste var. çok belirgin yapıyorlar. barça, atletico, daha bi sürü. olmayanların da kaleci formaları öyle zaten.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır