Bu Blogda Ara

24 Ocak 2010 Pazar

KAR ALTINDA, KAR ÜSTÜNDE


Aslında kırmızı formamızı giyecektik bu maçta. Sebebi oldukça açık. Ali Sami Yen'de, tıpkı mor forma gibi, bu yeni formamızın da galası yapılacaktı. Olmadı. Sahaya çıkan takımı görenler oldukça şaşırmıştır eminim. Galatasaray maça beyaz forması ile çıktı. Lapa lapa kar yağarken, ayrıca zemin de beyaza bürünmüşken neden beyaz forma giymiş olabiliriz ?


Maç öncesi Bülent Tulun Gaziantep'in alternatif forma getirmediğini söyledi. Siyah rengin yanında kırmızı rengi de ağırlıklı olan formaya karşı, kırmızı formamızı giyemezdik tabi ki. Ancak Gaziantep sahaya çıkınca formanın çok az bölümünde kırmızı olduğunu, genel olarak simsiyah renk olduğunu gördük. Bu durumda kırmızı forma giyilebilirdi. Bir karışıklık olmazdı. Bence esas sebep hakemlerde bitiyor. Dikkat ettiyseniz hakemin forması bizim "cesareti" andırıyordu.


Galatasaray büyük takım, 4 formasını da getirmiştir stada. Hem de hepsinden en az 2'şer. Ancak Gaziantep ve hakemler arasındaki karışıklık yüzünden, Galatasaray giymeyi düşündüğü formasını giyemedi. Neden ? Şimdi hakemlerin 3 forması var. Kar yağışı altında açık renk formalarını stada getirdiklerini sanmıyorum. Yani düz siyah ve düz kırmızı 2 forma ile gelmiştir hakemler. Bilirsiniz, maçtan önce hangi formanın giyileceğini bildirirsiniz TFF'ye. Bir benzerlik, bir uyuşmazlık varsa maçtan önce değiştirilir formalar. Antep maça muhtemelen siyah formadan başka bir forma ile gelmedi. Sadece siyah forması olduğu için de hakem, siyah hakem formasını giyemedi. Hakem elindeki diğer formayı, yani kırmızı formayı giydi. Hakem kırmızı formayı giyince Galatasaray kırmızı formasını giyemedi. Mor rengin siyah ile karışacağı ve Parçalıdaki kırmızı yoğunluğunun hakem ile karışabileceğini düşünen hakemler bize beyaz formayı giydirdi. Bu tamamen benim yazdığım bir hikaye, ancak olmuş olabilir. Bu zincirleme olaylar sonucunda Galatasaray beyaz formasını giymek zorunda kaldı. Parçalı altına beyaz şort giyilebilir miydi ? Belki olabilirdi.


Aslında kendi sahanda misafir takıma forma seçtirtirsin, senin giyeceğin formaya göre, rakip ona uygun formayı getirir, hakem de ona göre giyinir, yani sen formanı rakibe göre ayarlamazsın evinde. Ancak Antep tek forma ile geldiği için, bizde tam tersi oldu. Gaziantep hakeme, hakem de bize forma seçtirdi sanki.

Bu arada mor formadaki GS Bonus reklamı düz beyaz iken, beyaz formamızda orjinal renklerindeydi. Yani GS + Bonus


Ayrıca şunu söylemeden geçemeyeceğim. Maç başlamadan önce içecek bir şeyler almak için markete kadar yürüdüm. 35 metre falan mesafe. Dondum, geri dönüp daha kalın bir şeyler giyip koşa koşa gittim. Bu havada 90 dakika boyunca Ali Sami Yen'i ısıtan o büyük taraftara ne söylesem az. Her biri çok büyük insanlar...

7 yorum :

Adsız dedi ki...

ben turuncu formayı özledim ya. çok tatlıydı gerçekten. bu havalarda da iyi iş görürdü. turuncu gibi parlak bir renk lazımmış demek ki...
http://img30.imageshack.us/img30/1448/b0f42acb07a6fcfe10ce0b0.jpg

Selocan dedi ki...

Mor da çok güzel gözükür, kırmızı da. Hakem nasıl parlıyordu. Ama nasip olmadı görmek.

L dedi ki...

bu yanlış forma tercihleri yüzünden allah çok büyük belamızı verecek ya, hadi hayırlısı.

L dedi ki...

iyi de neden antep sadece siyahı getiriyor. salak mı abi bunlar.

Burak Eken dedi ki...

Galatasaray Başkanı olsam, yapacağım ilk iş, tüzüğe formayla ilgili şu maddeleri ekletmek olur;

-"Galatasaray Spor Kulübü'nün tüm profesyonel branşlarının iç saha forması, sarı-kırmızı parçalıdır ve şortu beyazdır."
-"Tüm branşlardaki iç saha maçlarında, yukarıda belirtilen forma giyilmek zorundadır."
-"Galatasaray Spor Kulübü'nün herhangi bir branşında çubuklu forma giyilmesi yasaktır."

:)

L dedi ki...

ağzına sağlık mi diyim ne diyim, ellerinden mi öpeyim. ne desem az gelir. delirtecekler abi ya.

calibra dedi ki...

hakem sarıyı giysin, bizimkiler parçalıyı. mis gibi olur idi.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır