Bu Blogda Ara

21 Ocak 2010 Perşembe

Parçalı Çubuklu

Biliyorsunuz, bizim esas formamız sarı-kırmızı parçalı olmasına rağmen, arada bir çubuklu forma yapılarak, home formamız çubuklu olur, olabildiğince de onu giyeriz. Bazen de hem çubuklu hem parçalı yapılır. Tabii bizde halen home forma-away forma olayı yerleşmediği için bunların hiçbir önemi yok. "Büyük Araştırma" isimli serimizde bu durumla ilgili rakamları görebilirsiniz.

Zamanında kim çubuklu giydirmişse bu takıma, ona da hörmetlerimizi sunuyoruz tabii. Ne güzel karman-çorman etmiş forma geleneğimizi. Ve bu şekilde tarihimizdeki tek Avrupa kupasını alırken bile maçlarda çubuklu ile sahadaydık. Finalde yırttık, Arsenal'in renkleri sayesinde.
Bizim bu durumun çözülmesi için bir önerimiz var. Bir forma giyeceğiz, hem parçalı, hem de çubuklu sayılabilecek bir forma. Madem çubuklu araya girecek, böyle girsin.



Bu formayı hatırlayacaksınız. 06-07 Barcelona Home. İlginç bir forma. Yani buna çubuklu da denebilir, parçalı da. Nasıl baktığınıza bağlı. 4 tane kalın çubuk kullanılmış olarak da bakabilirsiniz; aslında parçalı olup, koldaki kısımların biraz içeri kaçtığını da söyleyebilirsiniz.

Tabii bu forma hakkında bu cümleleri kurabilmemizi sağlayan, Nike'ın bu formada değişik bir çubuklu yöntemi uygulaması. Normalin aksine tam ortadan bir çubuk geçmiyor, çubuklar tam formanın ortasında ayrılıyor. Çubuklar da kalınca olunca, parçalıya yakın bir görünüm çıkıyor ortaya.

Böylece de ilk giydiği forma aslında parçalı olan, (aşağı bakınız) ama klasik forması çubuklu olan Barça, iki geleneksel formasını da bir araya getirebiliyor. Bu noktada, Barcelona'nın geçen sezon parçalı giymesinin sebebinin de, 2009 yılının, kuruluşlarının 110. yıldönümü olduğunu söyleyelim. Tarihlerinin en başarılı sezonunun parçalı giydikleri zamana denk gelmesi, hoş bir durum.



Bir yol daha var. Parçalının rolünü çalan bir formamız daha var, kırmızı düz. Bunun için de önerimiz var. Parçalının statüsü için endişeliyiz, ne yapalım. Anadolu kulüpleri gibi ana renklerimizde başka forma çıkarılıyor.



9 yorum :

Melih Carter dedi ki...

neden emre ........ nin resmini kullandiniz anlamadim!!!?

L dedi ki...

bi sebebi yok. o formanın uygun bi resmini aradım, onu buldum.

Oz dedi ki...

aman abicim sil şu .... nun resmini şurdan. güzelim sayfana yazık.

N. Burak dedi ki...

http://www.classicfootballshirts.co.uk/images/barcaposter.jpg

Burada da (1970s) görebileceğiniz gibi bu tasarım, Nike'ın bulmuş olduğu bir tasarım değil, Barcelona'nın 70lerde kullandığı klasik bir tasarımdır. Bana göre de hiç estetik değildir. :/

Selocan dedi ki...

Katılıyorum Lappap arkadaşlara. Bu adam gereksiz olmuş burada. Topu topu 2 herif olmasın bu blogda. 1'i zaten bu. Diğeri de belli.

Ben sana bulayım bu formanın çok fotosu var.

L dedi ki...

abi ne kadar çok büyütüyosunuz. ben de sevmem herifi ama, abartı sizinki biraz.

L dedi ki...

biliyorum 70'lerdeki formayı da. ben o cümleyi yazarken, o sene inter'in de o şekil çubuklu giymesini (bu sene trabzonun giydiği tasarım) katarak anlatmak istedim aslında. 90'ların başında da aynı tip çubuklu vardı malum.

Selocan dedi ki...

Barça'nın ilk forması da tam parçalıymış

Sercan dedi ki...

Bir daha cubuklu forma görmek istemyiorum ben GS'da.
Allah korusun.
Eskiden para yok diye veya moda diye cubuklu yapiyorlardi.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır