Bu Blogda Ara

18 Ocak 2010 Pazartesi

ŞORTA REKLAM ALDIK


TFF'nin sezon başında reklam alınabilecek bölgeler listesinde şortun sağ paçası da vardı. Bazı takımlar zaten sezon başından beri çeşitli firmaların reklamlarını taşıyorlardı. Galatasaray buraya alacak mı almayacak mı derken, dünkü maç bu tartışmalara nokta koydu.


Hepiniz dikkat etmişsinizdir dünkü maçta. Çünkü öyle küçük bir yazı değil, epey büyükçe bir reklam vardı şortumuzun üzerinde. Galatasaray, sezon başlarında Bonus Kart ile yaptığı anlaşma sonunda kendi adına bir kart çıkarttı. Amacı, o kart ile yapılacak her harcamada kulübümüze katkı sağlayabilecektik. Oldukça güzel proje tabi. Adnan Polat yönetimi bu sene bu tarz projeleri iyi düşündü ve sonuca götürdü. İşte, alınıp kullanııldığı takdirde kulübe katkı sağlayacağı düşünülen bu kartın reklamını, geçtiğimiz Denizli Belediyespor maçında şortumuzun sağ paçasına kondurduk.


Bu reklam için Bonus Kart'dan herhangi bir sıcak para aldık mı bilemiyorum tabi. Yoksa sadece kendi firmamızın reklamını kondurarak taraftarların ilgisini mi çekebilmekti amaç ? Eğer 2. seçenekse, bizim ülkemizde bu tip reklamlar ne kadar işe yarar tartışılır. Yani şorta kendi firmanın reklamını kondurarak ne kadar ilgi çekip, kulübe taraftarlar tarafından katkı gelmesini sağlayabilirsin ? Bence pek bir katkısı olmaz. Zaten bu şorta reklam alınacak söylentileri çıktığı zaman bir yazı yazmıştım zamanında. O yazının özeti de "sıcak para gelmeyecekse formayı reklam panosuna dönüştürmemeliyiz"di. Eğer bu GS + BONUS reklamından sıcak bir para almadıysak, ben pek memnun kalmadım açıkçası. Çünkü kimsenin şorttan etkilenip kendi takımının kendi markasına bir katkı yapacağını düşünmüyorum. Yapan zaten yapıyordur, yapmayan da yapmıyordur ki bizde yapmayan çoğunlukta ne yazık ki.

Ancak tabi ki ben bu işleri bilmem. Başımızdaki insanlar ise bu işin ustaları, koskoca işadamları. Vardır bir bildikleri, Hıncallık yapmayalım şimdi.

3 yorum :

oLi dedi ki...

kapalı tribünden ben okuyamadım ne yazdığını bi ara GSstore yazıyor sandım yaklaşmışım gerçi :)

Reklam alınıyor bunun önüne geçemicez sanırım ama daha estetik ve renklere uygun reklamlar tasarlanması lazım bence..

Gala's dedi ki...

bende yeni farkettim vallahi. amaç orayı kullanıp önümüzdeki sezonlar için vitrin yapmak olabilir. bonustan para aldığımızı sanmıyorum

Selocan dedi ki...

Yahu zaten bilen biliyordur oraya reklam konacağını. Galatasaray gibi bir takımın da taliplisi vardır elbet. Ne bileyim ben sevmedim. Tabi sevmememin asıl nedeni; artık oraya yazdık bir şeyler, bu da demek oluyor ki, her sene orada reklam olacak.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır