Bu Blogda Ara

17 Nisan 2010 Cumartesi

ANKET SONUCU - JUST DO IT


Epey uzun süredir devam eden anketi az önce sonlandırdık. Dünyanın en büyük 2 spor firması Adidas ve Nike'ın başa baş yarışıp diğer firmaları sollaması şaşırtıcı bir olay değil. Anketi açarken böyle olacağını biliyorduk. Yaklaşık 30 oy farkla Nike; Blogu takip eden tarafatarlar tarafından formalarımızın üretilmesini istedikleri firma oldu. Şunu hatırlatalım; Adidas ile olan sözleşmemiz 31 Mayıs 2015'e kadar devam ediyor. Yani en azından daha 5 sene Adidas giyeceğiz, bu kesin. Daha sonra neler olur bilemeyiz.


Ben kendi açtığım anketlere oy kullanmıyorum, ancak fikrimi söylemek gerekirse 2 sebepten dolayı, ben de formalarımızı Nike'ın üretmesini isterdim. İlk sebebi sadeliği: Tamam Adidas güzel formalar tasarlıyor, ancak bazı kalıpları çok şaşalı. Teknolojilerini görüntülerine de oldukça yansıtan bir firma ve bu sebeple bazı kalıpları (hepsi değil tabi) sadelikten uzak oluyor. Bir de eskiden çok beğensem de artık omuzlarda zorunlu hale gelen 3 çizgiye kıl olmaya başladım. Adidas bu çizgilerin renklerine bile yaptırım uyguluyor. Çünkü bu çizgiler o firmanın aynı zamanda logosu. Bu sebeple de formada görünür bir renkte olması gerekiyor ! Ben çok sıkıldım. Sade forma istiyorum ve Nike'ın formalarını bu açıdan çok beğeniyorum. 2. sebebim rekabet: Dünyadaki bütün büyük derbilerin 2 tarafı farklı firmalar ile mücadele eder (bu konuya girmeyeceğim, bunun için Lappappa'ya bakınız). Biz de ise bırakın 2 tarafı, Beşiktaş'ı da sayarsak ülkenin en büyük 3 takımı da Adidas giyiyor. Maçlardan ziyade formalarda da rekabet olması benim hoşuma gidiyor (çoğu insan takmasa da). Fenerbahçe'nin Adidas ile gönül bağı var ve Nike ile anlaşacağını hiç zannetmiyorum, bu sebeple Galatasaray'ın en azından 2015'ten sonra Nike giymesi beni bu açıdan da mutlu eder. E Anket sadece bu 2 firma değildi, ancak ben diğer firmaların (Umbro hariç) Galatasaray'ı karşılayabileceğini zannetmiyorum. Umbro ise son 2 senedeki güzel ve sade tasarımları ile 3. tercihim (Adidas 2.). Kappa'ya da kısa bir değineyim; Bu firmanın ciddi anlamda fanları var ve ankette de kendilerini gösterdiler. Saygım sonsuz Kappa'ya, ancak Galatasaray'a uygun forma yapacak bir firma olduğunu düşünmüyorum. Bu arada 2002-2003 sezonunda Nike ile anlaşmak üzereyken Fatih Terim'in olaya el atıp Umbro ile anlaştığımızı da anlatmıştık, isteyenler tekrar şuradan hatırlayabilirler.

10 yorum :

Confeng dedi ki...

Tabi Dünya Kupası formalarından sonra Nike epey sempatizan topladı.

Burak Eken dedi ki...

Sadece, abartılı tasarımlardan uzak, adam gibi bir parçalı için, ben de Nike diyorum.

Selocan dedi ki...

@Confeng

Evet doğru o da büyük etken. Atlamışım bu ayrıntıyı.

mertgs6 dedi ki...

keske nike a gecsek. bikac tasarım yaptım seneye formamız nike olsaydı diye..

http://img88.imageshack.us/gal.php?g=parcali11.png

fethi dedi ki...

2000 avrupa şampiyonasındaki beyaz italya forması ve samdoria formaları en büyük etkendir kappa fanatiği olmamda.

birde şu var,öncedende değinmiştim yorum kısmında gerçi;nike,adidas veya umbro bunlar zaten forma pazarının en buyuk firmaları.o yuzdende size tasarladığı formaları illaki başkalarınada veriyorlar.bense takımımın formasının biraz daha özel olmasını isteyenlerdenim.

L dedi ki...

@fethi:

evet hocam, işte bu yüzden joma giymeliyiz. bak bu seneki getafe formasına, kimde var.

@sportman:

abi aman gözünü seviyim ne nayk'ı ya.

@mertgs6:

beyaz olandan yapılırsa eğer, alır mahallede dağıtırım. mor-siyah da güzel, biz blog ekibi olarak, morun ilerde siyah veya beyazla bir formada kullanılabileceini düşünüyoruz. çünkü uzun süre mor ağırlıklı forma yapılmaz. o açıdan çok önemli bu. güzel koyu evey olur.

fethi dedi ki...

@hacı lappap

ben oyumu kappa'ya verdim.ayrıca yazdıklarımdan joma tarzı firmaları kastettiğimi anladıysan bu senin sorunun

Selocan dedi ki...

@fethi

Sen yanlış anladın lappap'ı. O da seninle aynı fikirde zaten. Senin Kappa'yı sevdiğin gibi o da Joma fanıdır.

fethi dedi ki...

özür dilerim ,ben kinayeli bir msj sandım.öyle sanmamdaki en buyuk nedende getafe formalarını çirkin bulmamdı:)
kusura bakma lappap

ayanux dedi ki...

vaktiyle saçma sapan bir yerde yapılmış sarı kırmızı boş ve amblemsiz nike formaları bulmuştum. hepsi de 2009-2010 kalıpları ile yapılmış formalardı. hemen hemen her kalıptan birer ikişer tane vardı. ben de bunu; ''galatasaray herhalde yeni sezona nike ile başlayacak'' diye kendi kendime bir istihbarat yapmıştım. kim bilir belki bu anket bir gün doğrulanır da formaları nike yapar.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır