Bu Blogda Ara

5 Nisan 2010 Pazartesi

Hmmfs

Şöyle bi'şey var:"Galatasaray bugün (atıyorum) pembe-gri formayı giyiyor."

Bunu duyunca benim anladığım ne, biliyor musunuz? Galatasaray'da artık yetkili kişi/kişiler kimse, baktı abi, "lan bugün tam mor formalık gün amına koyym, giysin elemanlar moru." Bunu dedi, biz de giydik. Olay bu.

Resmi sitede, her maç öncesi hangi formayı giyeceğimiz duyuruluyor. Bu ne demektir, şu demektir: Abi biz gelenek, usul adap, nizam dinlemeyik. Artık o gün ne denk gelirse -nasılsa 4 forma var- birini seçeriz giyeriz.

Kafada şöyle bi'şey oluşamıyor:"Galatasaray'ın bugün bunu giymesi gerek." Bunun yerine "Gs bugün bunu giyiyor" dediğin zaman, zaten anlaman gerek ki, iş gelişigüzel yapılmış. O da oluur, bu da olur.

"Bu yanlıştır" diye bir cümle kurasım var, ama kurmuyorum. Bak kurmuyorum dedim ha. Bir takımın, içerde giyeceği forma bellidir, dışarda giyeceği forma(lar) -bak "lar" dedim- bellidir.
Bu işleri bilen müessese isen, evinde her maç artık neyse home forman, giyersin. Dışarda da eğer away formaya gerek kalmazsa bunu giyersin. Gerekirse de, o 2 formandan (olması gereken kreasyon uyarınca söylüyorum) birini giyersin.
Bugün mesela, biz mor formayı giydik ya. Ben o kararın "bizim mor forma giymemiz gerektiği" için alındığını sanmıyorum. Sivas beyaz giyerdi, biz de kırmızı veya parçalıyı giyebilirdik mesela, şaşırmazdım ben.

Bilen bilir, blogda bir araştırma serimiz vardı, 02-03'ten bu yana, her sezon hangi formayı kaç kez giydiğimize dair. Sezon bitince bu sezonun verilerini de yayınlayacağız mesela. Yine gudik rakamlar olacak.

Acaba içimden "hmm, bugün maç evde, demek ki parçalıyı giyeceiz abi" şeklinde bir cümleyi ne zaman geçirebileceğim.

14 yorum :

Burak Eken dedi ki...

"Acaba içimden "hmm, bugün maç evde, demek ki parçalıyı giyeceiz abi" şeklinde bir cümleyi ne zaman geçirebileceğim."

Çıkmaz sezonun sondan bir önceki haftası...

b.p. dedi ki...

En azından home formanın hangisi olduğu belli.
Beşiktaşlı ne yapsın? Home forma çubuklu mu, düz beyaz mı, baklava desenli mi belli değil. Sorsan herkes farklı cevap veriyor.

L dedi ki...

abi onlar... yani iyi ki bir bjk'lı diilim diyorum o yönden. 03-04'den beri, away denecek formaları yok. ama kırmızı yapacaklarına, parçalı siyah-beyaz bile yaptılar. lappappa'da yazacağım bi gün, buraya olmaz.

Selocan dedi ki...

Baklava formayı yaz hacı. Bu sene 30 maçta giydiler. Tek forma da yetiyormuş aslında. Boşuna 3 4 forma yapılıyor.

felix mourinho dedi ki...

alakasız oldu kusura bakmayın ama saygımız s10suz banner'ından arda mı çıkmış. yoksa yanlış mı hatırlıyorum ben?

Selocan dedi ki...

Arda'yı da ekleyeceğim de uygun bir resim bulamadım. Eklicem bulunca :) Zaten 2 dakikada değiştirdim öyle apar topar oldu biraz.

İlk resimde vardı Arda doğrusunuz yani :)

Adsız dedi ki...

keşke tek sorunumuz maçta giydiğimiz formanın rengi olsa...

Selocan dedi ki...

@Cihan

orada haklısın tabi, ama blogun konsepti sebebiyle bu sorunlara değiniyoruz sadece. Bizde futbol yazılmıyor biliyorsun.

Ama dert yanmakta haklısın tabi :)

Adsız dedi ki...

yok canım biliyorum. bu aralar moraller bozuk o yüzden yazdım. keşke avrupada final oynayıp, o maçta giydiğimiz formayı tartışsak... :)
o günler de yine gelir.

Selocan dedi ki...

Rijkaard gönderilmezse herşey gelir. Sadece biraz sabır lazım. Ancak yönetime güvenim 0, her an bir dengesizlik yapabilirler, şaşırmam o zaman.

Adsız dedi ki...

Evet umarım gönderilmez. Ama bu ülke futbolu için fazla medeni olduğunu düşünüyorum Rijkaard'ın... Dün ona yapılanları gördüm de utandım. Onun yerinde olsam durmazdım. Ama Rijkaard'ın savaşmaktan korkacağını, kaçacağını sanmıyorum. Kendi ismine ve Galatasaray'ın büyüklüğüne yakışan günleri bize yaşatacağına eminim.

Kusura bakma biraz blogun amacından saptırdık.

Selocan dedi ki...

Estf. o kadar da sapsın :)

Bana göre de buralara uymayan ve fazla gelen bir insan, ancak böyle bir devrim yapılması için de mutlaka gerekli olan bir insan tıpkı Derwall gibi. Bu insanın bir şeyleri değiştirmek için Galatasaray'dan başlaması bizim şansımız.

Adsız dedi ki...

Aynen öyle düşünüyorum. Devrim olacaksa bizde başlasın, her zaman olduğu gibi... İnşallah burada kalır, o zaman birşeylerin değişeceğine inanmaya başlarım. Ama giderse yine başladığımız noktaya döneriz. Şuan Galatasaray'a var olan sonsuz inancım da darbe alır. Kupa almak, şampiyon olmak önemli, Rijkaard'ın bu ülkeye katacakları çok daha önemli. Kalacağına inanmak istiyorum.
İyi akşamlar.

L dedi ki...

efendi gibi konuşulduu sürece sapmakta sorun yok abi burda. karı-kızdan da konuşabiliriz. mesela lost'taki alex. oğluma alıcam ilerde.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır