Bu Blogda Ara

20 Nisan 2010 Salı

YAKIN TARİHTEN İLGİNÇ VOLEYBOL FORMALARIMIZ


Galatasaray Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Işık Menküer'in sitesinde gördüm bu fotoğrafları. İlk formanın kaç senesi olduğunu bilmiyorum, Kappa meraklıları için koydum. Tabi futbol forması ile farklılıkları vardır illa ki, ancak Kappa'nın geleneğidir böyle dar kesim formalar. Yalnız parçalı şeklini anlamadım. Ne tam parçalı, ne de bu seneki gibi parçalı. 2'sinin karışımı bir şey. 2 kol aynı renk. Parçalı'ya gitmeyen bir tasarım. Dediğim gibi sadece Kappa diye koydum bu resmi.


İkinci forma herhalde 2002-2003 sezonunda giyilmiştir. Futbol takımından alınan formaları, gidip voleybol takımımızda da kullanmışız. Şimdi olsa şaşırırdık. Birebir aynı formanın kullanılması garip bir durum. Öyle ki kaptanın forması (Kaptan değil libero giyermiş) değişik olur voleybolda, o değişik formayı da altın formadan yapmışlar o sezon.


3. formayı; ya futbol takımımız da kullansaydı diye koydum. Tarihte böyle bir formamız hiç olmadı (olmasına da gerek yok). Ancak voleybolda denemişiz Monaco stilini. Herhalde 90'ların başı olsa gerek.

Not: Formalar hakkında daha fazla bilgisi olan, yorum kısmında paylaşabilir.

6 yorum :

bonedriven dedi ki...

voleybolda farklı formayı kaptan değil libero giyer. liberonun arka alandan çıkması yasaktır, hakem bunu rahat takip edebilsin diye forması farklı olur.

Selocan dedi ki...

Voleybol ile ne kadar alakalı olduğum da ortaya çıktı böylelikle. Üstelik babam da ünideyken profesyonel voleybolcuymuş.

Yıldırım dedi ki...

eğer koldaki düzeltmede yapılsa bu kappalar efsane olurdu kesinlikle..
Hele ki lottonun bize yaptığı çapulcu formaların olduğu yıl giyildiğini düşündükçe üzülmemek elde değil.. bu arada bir hatırlatma yapayım, 100. yılda umbro ile sözleşme yenilemediğimiz için bize berbat formalar hazırlamışlardı, hiçbir özel uygulama yapmadan hem de.. devre arası adidasla anlaşınca yapıldı 100.yıl formaları.. ama yeni sezona yeni formalarla çıkınca 100. yıl formalarımızı yarım sezon giymiş olduk.. Bu da büyük bir şanssızlık ve beceriksizliktir tarihimizdeki maalesef..

Selocan dedi ki...

Kol ve yaka düzeltilirse Metin Oktay formasının birebiri olurdu. O dönem gibi yapışık. Güzel olabilirdi evet, en azından lottolardan her türlü iyidir.

Kaleci reklamını da şimdi gördüm biraz büyük olsaymış =)

mbelge dedi ki...

2.fotoğraftaki forma çok garibime gitti hakikaten. Hani futbol formasını geçirmişler sırtlarına, öyle çıkmışlar sahaya. :)

3.fotoğrafta görmüşken efsane voleybolcu Paidar Demir'i bir kez daha saygıyla ve rahmetle anmak isterim. 25 yıl boyunca Galatasaray forması altında kaptanlık yapan Paidar Abimiz'i, 2006 yılında, çok genç yaşta, geçirdiği trafik kazasında kaybetmiştik. Ruhu şad olsun...

Selocan dedi ki...

Benim de voleybol adına bildiğim 2-3 şeyden biridir Paidar Demir. Voleybolumuzun Metin Oktay'ı, ne yazık ki bizden ayrılışı da Metin Oktay gibi oldu. Huzur içinde yatsın.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır