Bu Blogda Ara

17 Mayıs 2010 Pazartesi

2009-2010 SEZONU FORMA İSTATİSTİĞİ - Büyük Araştırma 6

Şampiyonluğun yanından bile geçemediğimiz bir sezonun ardından, umutları bir sezon sonrasına devrediyoruz. Takımın başında Rijkaard ve Neeskens olduğu sürece de geleceğimizin parlak olduğunu biliyorum. Ayrıca biz de, Fenerbahçeliler gibi Bursaspor'un şampiyonluğunu yürekten kutlarız (!) Neyse bizi ilgilendiren kısma geleyim çabucak ve bu sene formalarımızı ne kadar giymişiz, ne sonuçlar almışız, detaylı şekilde inceleyelim.

Bu sezon biri 2. yarı olmak üzere, 4 farklı forma giydik. "Sadakat" temalı Parçalı formamız, "Başarı" temalı Beyaz formamız, "Asalet" Temalı Mor formamız, sezon başı tanıtılan formalarımızdı. Ligin 2. yarısında ise "Cesaret" temalı Kırmızı formamızı bu 3'lünün arasına kattık. Bu sezon ligde, kupada ve Avrupa Ligi'nde toplam 53 resmi maça çıktık. 26 kez Ali Sami Yen'de, 27 kez de deplasman da mücadele ettik (hükmen galibiyet aldığımız Ankaraspor maçı ASY'deydi). Ligde 16 iç saha, 17 deplasman olmak üzere 33 maç yaptık. Avrupa Ligi'nde 7 iç saha, 7 deplasman olmak üzere 14 maça çıktık. Türkiye Kupası'nda ise 3 ASY, 3 deplasman maçı oynadık.

- PARÇALI -


Toplamda 53 maç yaptığımızı yukarıda söyledim. Bu 53 maçın sadece 19'unda Parçalı forma giydik. Bu sayı inanılmaz derecede skandal bir sayı. Sadece 19 ! Ligde 33 maç yaptık, bu maçların sadece 12'sinde Parçalı forma giydik. Türkiye Kupası'nda 6 karşılaşmanın hiçbirinde Parçalı forma giymedik. Bu turnuvada 3 maçı içerde oynadığımızı tekrar hatırlatayım. Avrupa Ligi'nde 14 karşılaşmanın 7'sinde Parçalı forma giydik. Bu 7 maçın birinde eski sezon (08-09) parçalısını giymiştik. Şimdi daha detaylı inceleyelim; Toplamda 26 iç saha maçının sadece 12'sinde Parçalı giydik, 27 deplasmandan 7'sinde Parçalı ile çıktık. Ligde 16 maçı ASY'de oynadık. Bu 16 maçın sadece 9'unda Parçalı giydik. Yani adı "Sadakat" olan formamıza bu kadar sadık olmuşuz bu sezon. 3 kez de deplasmanda giydik Parçalımızı ligde. Avrupa Ligi'nde 7 iç saha maçımızın sadece 3'ünde Parçalı forma giydik, buna karşın 4 deplasmanda Parçalı ile mücadele ettik. Biraz daha ayrıntıya girelim; Toplamda 9 kez beyaz şor, 10 kez de kırmızı şort giydik bu formanın altına. Ligde beyaz şortla sadece 5 kez mücadele ettik, 7 kez de kırmızı şort tercih ettik. ASY'de beyaz şort ile 5 kez sahaya çıktık, deplasmanda beyaz şort giymedik. 2 kez ASY'de kırmızı şort ile mücadele ettik, deplasmandaki kalan 5 maçta ise kırmızı şort giydik. Avrupa Ligi'inde ise 3 kez beyaz şort ile çıktık sahaya, 4 kez ise kırmızı şort tercih ettik. 2 ASY maçında beyaz şort giyerken, 1 deplasmanda beyaz şort ile mücadele ettik. 2 kez kırmızı şort ile ASY'ye çıktık, 2 kez de deplasmanda kırmızı şort giydik.


Parçalı Forma ile alınan sonuçlar;

Ligde 12 kez Parçalı giydiğimizi söyledik. Bu maçların 5'ini kazandık, 3 beraberlik aldık, 4 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Bize pek uğurlu geldiğini söyleyemeyiz. Beyaz şort ile çıktığımız lig maçlarının 2'sini kazandık, 2'sinde berabere kaldık, 1'in de mağlup olduk. Kırmızı şort ile çıktığımız lig maçlarında ise 3 galibiyet alırken, 1 kez berabere kalıp, 3 kez de yenildik. Avrupa Ligi'nde ise toplamda 3 kez galip geldik, 2 kez berabere kaldık, 2 kez de mağlup olduk. Beyaz şort giydiğimiz AL maçlarının sadece 1'ini kazanabilirken hiç beraberlik almadık, 2 kez sahadan yenilgi ile ayrıldık. Kırmızı şort ile çıktığımız AL maçlarının 2'sini kazanıp, 2'sinde berabere kaldık, hiç mağlup olmadık. Genel toplama bakacak olursak 19 kez giydiğimiz bu forma ile 8 galibiyet, 5 beraberlik, 6 da mağlubiyet aldık.

- BEYAZ -


Beyaz formamızı, oynadığımız 53 maçın 15'inde giydik. Aslında 14+1. O bir forma geçen sezonun formasıydı. Ligde 33 karşılaşmanın 11'ine beyaz forma ile çıktık. Kupada ise oynanan 6 maçın 2'sinde beyaz forma giydik. Avrupa Ligi'nde ise 14 maçın sadece 1'inde bu sezonun beyaz forması ile oynadık, 1 maçta ise 08-09 beyaz formasını giydik. Biraz daha detaylı konuşursak; Toplam 5 kez ASY beyaz formamızı görmüş, 10 kez deplasmanda kullanmışız bu formayı. Bir nevi away forma görevini yerine getirmiş. Ligde 3 kez iç saha, 8 kez de deplasmanda kullanmışız. Kupada 1 kez iç saha, bir kez de deplasmanda beyaz forma ile oynamışız. Avrupa Ligi'nde de yine 1 ev, 1 deplasman maçımıza beyaz forma ile çıkmışız.

Beyaz Forma ile alınan sonuçlar;

Ligdeki 11 maçın 6'sını kazanmışız, 2 kez berabere kalmışız, 3 kez de mağlup olduk. Kupada bu forma ile oynadığımız 2 maçı da kazandık. AL'de de yine çıktığımız 2 maçı da galip bitirdik. Toplamda 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet gördük bu forma ile.

- MOR -


53 maçın 13'üne mor forma ile çıktık. Ligdeki 33 karşılaşmanın 6'sında Mor forma ile mücadele ettik. Kupada 6 maçın 2'sine mor forma ile çıktık. Avrupa Liginde ise yaptığımız 14 maçın 5'inde Mor forma ile oynadık. Ev ve deplasman durumlarına bakalım; Ligde 16 iç saha maçının 2'sine Mor forma ile çıktık, 17 deplasman maçının 4'ünde giydik bu formayı. Kupada, yine Beyaz forma gibi 1 deplasman, 1 iç saha maçı gördü Mor forma. Avrupa Ligi'nde ise 3 kez ASY'de 2 kez de deplasmanda bu formayı giydik. Toplamda 6 kez ASY'de, 7 kez de deplasmanda Mor forma ile mücadele ettik.

Mor Forma ile alınan sonuçlar;

Ligde oynadığımız 6 maçın hiçbirinde kaybetmemişiz. 4 kez kazanıp, 2 kez berabere kaldık. Kupada 1 mağlubiyet, bir galibiyet aldık Mor forma ile. AL'de de yine bu forma üzerimizdeyken hiç yenilmedik. 2 beraberlik alıp, 3 kez de sahadan galip ayrıldık. Genel toplamda 8 galibiyet alırken, 4 kez berabere kalıp, sadece 1 maçta sahadan yenilgi ile ayrıldık. Uğurlu bir forma olduğu söylenebilir.

- KIRMIZI -


Bu formayı ilk kez 27 Ocak'ta oynanan Türkiye Kupası son grup maçında giydik. Bu forma çıktığından beri toplam 20 maç yapmışız. Bu maçların 6'sında Kırmızı formayı giydik. Oynadığımız 15 lig maçının 4'ünde bu forma ile mücadele ettik. Kupada o tarihten bugüne 3 maçımız oldu, bu 3 maçın 2'sine bu forma ile çıktık. Yine bu tarihten günümüze 2 AL maçı yaptık, hiçbirinde Kırmızı formamızı giymedik. Deplasman ve ASY sayılarına bakarsak; Ligde 27 Ocak'tan beri 6 içsaha, 9 deplasman maçı yaptık. 2 kez içerde, 2 kez de deplasmanda Kırmızı formayı giydik. Kupada 1 ASY, 1 de dış saha maçına bu forma ile çıktık. Genel toplamda 3 kez İç saha, 3 kez de deplasmanda bu forma ile oynadık.

Kırmızı Forma ile alınan sonuçlar;

Ligdeki 4 maçın 3'ünü kazandık, 1 kez de mağlup olduk bu forma ile. Kupada ise 1 galibiyet, 1 beraberlik alırken hiç yenilmedik. Genel toplamda 4 galibiyet 1 beraberlik bir de yenilgimiz bulunuyor.

----------------------------------------------

Yazının çok uzun olması sebebiyle sezonun genel forma değerlendirmesini ve bu tablo hakkında kendi görüşlerimi ayrı bir başlıkta yazacağım.

4 yorum :

pepino dedi ki...

kupada bucaspor macında parcalı giymistik sanki ?

Redingot dedi ki...

Kıyas amacıyla Ntv'deki "Fenerbahçe lig analizi" albümünden Fener'in iç saha maçlarına baktım. 16 iç saha maçında 3 defa arma desenli, 13 defa çubuklu giymişler. Çubuklular 6 defa beyaz şort-çorapla, 7 defa lacivert şort-çorapla giyilmiş.

Selocan dedi ki...

@pepino

Ben playoffları unutmuşum. Çaktırma :)

@Rodringot

Fenerbahçe bu işi Türkiye'de en iyi yapan kulüp. Kurulduklarından beri bu böyle. Ancak onlar da pek şortlara önem vermemişler.

Osman dedi ki...

böyle verileri bir tabeladan vermek daha güzel olur diye düsünüyorum.

icinde cok veri ve sayilarin buldundugu bilgileri okumak yorucu oluyor.

tabela halinde hemen, temiz bir sekilde karsilastirmalar yapilir bence...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır