Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2010 Pazartesi

DETAY


Çoğumuzun bildiği, fakat bilmeyenlerin de olabileceği bir detaydan kısaca resimlerle bahsedeyim. Daha önce nasıl bahsetmemişim hayret. 08-09 sezonunda giydiğimiz beyaz formamızın Avrupa versiyonunda, lig versiyonundan farklı çok ufak bir detay var.


Bildiğiniz üzere o beyaz formanın boydan aşağı doğru inen sarı kırmızı şeridi vardır. O 2 parçalı şeridin, kırmızı tarafında 99-00 sezonunda UEFA ve Super Kupa'ya giden birkaç efsane maçın skorları ve rakiplerin isimleri yazıyordu. Sarı parçasında ise kazandığımız lig şampiyonluklarının seneleri vardı. Hepimiz öyle biliyoruz. Çünkü satılan ve ligde kullanılan versiyonunda bu böyleydi. Ancak malumunuz, UEFA bu tip forma detaylarına kıl olur. Herhangi bir yazıya, resme vs... izin vermez formada. Bu sebeple aynı formanın Avrupa versiyonunun o sarı-kırmızı şeridi boştur. Hiçbir şey yazmaz, düzdür. Belki ufak bir detay, belki çoğu kişi biliyordu. Ancak bir kişi bile bilmiyorsa yazmak bizim görevimiz :). Resimleri büyütmenizi öneririm.

15 yorum :

Adsız dedi ki...

2008-2009 sezonunda çok güzel formalar giymişiz gerçekten. Şampiyonluğu hakedecek bir kreasyon. Hani önümüzdeki sene aynı formaları çıkaracağız deseler, kimse hayır demez. (Selocan hariç):). Hep o 3 çubuklu bozdu olayı. Yoksa o formalarla şampiyon olurduk. (bkz. formaların şampiyonluğa etkisi) :)

Selocan dedi ki...

Ben de demem ki :) Parçalı formayı 10 sene giyelim hatta hiç değişmeden. Favorimdir kendisi. Beyaz da olabildiğince sade ve şık bir formaydı. Turuncu zaten milad. Bir de koyu renk bir 3rd olsa (Füme) Ben mutlu mesut yaşarım. Ama 3 bant olmasın mümkünse.

90 + 3 dedi ki...

Üç bant ve çubuklu gereksiz ve anlamsız gerçekten. Bir parçalı, bir beyaz, bir de 3rd. Bu 3rd forma içinde aslında turuncu benim favorimdir. Hatta, parçalı + beyaza ek, bir turuncu ve bir 3rd olsa. (Bu durumda 4th oldu ama)

Sühan Alp dedi ki...

vay..ben bilmiyordum gerçekten ilginç.paylaşım için sağol..
aa peki uefa yazır resim falan kıl oluyo izin vermiyor bizim bus ene olacak lan aslan figürlü olana da uefa avrupa maçlarında izin vermez gibi geliyor..avrupa da düz giyeriz o zaman :)

Selocan dedi ki...

Onun ince bir kuralı var, ancak ben tam bilmiyorum. Yanlış bir şey yazmayayım. Calibra açıklar gibime geliyor. Yani resme ve yazıya kıllar evet, ancak o resim desen olarak yapılmışsa ve formaya bütünse izin veriyorlar galiba. Fakat dediğim gibi bilmiyorum tam. Aslan figürüne belki izin çıkabilir. Ancak zamanında Chievo'nun formasında atlı şövalye kaldırılmıştı. Yani karışık durumlar. Daha iyi açıklayan çıkacaktır.

Burak Eken dedi ki...

Valencia'nın bu sezonki formasındaki yarasaya izin vermemişlerdi.

Selocan dedi ki...

Evet ama o yarasanın içinde birşeyler yazıyordu. BJK'nın 100.yıl forması gibi. O sebeple, belki birşey yazmasalardı izin verilirdi.

pepino dedi ki...

uefa artık daha rahat bu kurallarda mesela artık arkası duz olma zorunlulugu da kalktı mesela fener arma formasını giydi yazılı falan olmasına ragmen
bu arada bu formayı 1 sene once bayern giydi aynısını onlar da kaldırdı mı acaba yazıları bi arastırmak lazım

Selocan dedi ki...

Arkası düz olma zorunluluğu kalkmadı. Eğer çok aykırı ve hiç karışmayacak bir fonta sahipseniz UEFA'yı ikna edebiliyorsunuz. Fakat zor bu ikna. Genellikle de arkası düz yapmak zorunda kalıyor takımlar.

Dediğim gibi o çok ince detayı bilmiyorum. Fenerbahçe formasındaki arma desendi, eğer aslan da o tip yapılırsa izin çıkabilir. Ancak bazı takımların bazı figürlerine izin çıkmadığını biliyorum. Fakat konuyu tam bilmiyorum :) Bayern aynı formayı giydi de, onların çubuklarında yazı yazıyor muydu ? Yazıyor diyorsan araştırırım ben, Avrupa maçlarında ne yapmışlar :)

pepino dedi ki...

bayernin o forması avrupa kupaları icindi zaten o yuzden onlarınkinde yazıyodur bence
bir resim buldum ama pek belli olmuyo :
http://www.turkspor.net/images/news/hamit_bayern.jpg

Selocan dedi ki...

Abi yok anlatamadım ben :) Yani Adidas'ın öyle bir kuralı yok ki. O şer,itleri koyan takımların oraya bir şey yazması zorunlu değil yani. Belki en başta Bayern tasarlarken orayı zaten boş yapmıştı demek istiyorum. Oraya o yazıları koymak bizim tasarım ekibinin kendi insiyatifindeydi. Yani o şeritte illa bişey yazacak diye bir kural yok. O sebeple zaten Bayern'in en baştan düz olabilir o kısmı.

pepino dedi ki...

hayır sen yanlıs anlamıssın asıl bizim o formamız bayerninkinden direk calıntı bizim tasarım ekibiyle alakası yok :D
buyur:
http://cdn2.ioffer.com/img/wantad/359/731/BayMun3rdSS0708.jpg

Selocan dedi ki...

Heh tamam şimdi oldu. Ben Bayern'de bu yazıların yazdığını bilmiyordum. Hakikaten sağlam aşırmışız :) Avrupa versiyonuna bakarım Bayern için, ancak olduğunu sanmıyorum.Kural kuraldır

pepino dedi ki...

bunu bilmemene sasırdım cidden aynı formayı yaptık 1 sene sonra adamlardan :D

Selocan dedi ki...

Formayı biliyorum da, o yazıları bilmiyordum. Olur arasıra böyle şeyler :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır