Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2010 Pazartesi

TURUNCUYA SİYAH FONT


07-08 sezonu ve 08-09 sezonunun en çekilmezi parçalı formaların fontlarıydı bana göre. O 2 sezon sanki kablo bandı ile sırta isim ve numara basılmıştı. Öyle bir görüntüsü vardı. Daha önceki sezonlarda da siyah font kullanmıştık, ancak onları görünür kılan bir kaç özellikleri vardı. Kimisi delikli, kimisinin çevresinde ince beyaz çizgiler vardı. Ancak 07-08'de acayip bir font kullanmaya başladık. 08-09'da da bu devam etti. Şekli çok sorun değildi, sorun rengin kullanımıydı. Parçalı formada siyah renk kullanımı maçlar sırasında görünme zorluğu oluşturuyordu. Aslında Parçalı formada siyah renk kullanımı en doğru olanı bana göre. Hem tarihten gelen bir durum, hem de aslında üzerine basit bir çerçeve koyulduğunda en görüneni. Bu sebeple ben siyah fontu daha çok severim. Hele bu seneki muhteşem fontumuz bir de siyah olsaydı bence kusursuz olurdu. Neyse esas konuya gelelim.


07-08 sezonunda Ligde giyilen parçalı dışında başka hiçbir formamızın fontu siyah değildi. Beyaz'ın kırmızı, kırmızının, siyahın ve Avrupa parçalısının ise sarıydı. 08-09'da ise durum biraz daha farklı. O sezon ligdeki parçalımızda, 3 bant formada ve Turuncu formamızın Avrupa versiyonunda siyah font kullanıldı. Kırmızımızın koyu olması sebebiyle arkası düz Avrupa parçalımızın sırtı siyah olamazdı. UEFA'ya takılabilirdi. O sebeple beyaz font kullanılmıştı. Aynı sebepten Turuncu formamızın Avrupa maçlarında fontu siyahtı.


Bu formanın fontunun ligdeki versiyonu kırmızı idi. Maçlarda ne kadar zor gözüktüğünü hepimiz hatırlıyoruz. Aslında başka ne renk olacaktı ki ? Beyaz olabilirdi belki, fakat yine çerçevesiz olması görünmesini zorlaştırırdı. Aynı kırmızı gibi beyaz renk de UEFA'ya takılabilirdi. Bu sebeple siyah olmasına karar verildi, zaten kullandığımız bir fonttu. Formada başka hiçbir siyah detay olmaması, fontun da kablo bantı görünümü ile birleşince pek güzel gözükmüyordu, ancak gözüküyordu. UEFA için de bu yeterliydi zaten. Geride bıraktığımız sezonun fontu eğer bu 2 sezonun fontu gibi olsaydı ligde giydiğimiz parçalı formamızda kullanamazdık, kullansak da beyaz olması sebebiyle sarı kısmında gözükme problemi yaşanırdı. O şeritlerin ne kadar işe yaradığını da görmüş olduk böylelikle.

9 yorum :

Burak Eken dedi ki...

O buruşukluğu olmasa, bence gayet güzel bir fonttu siyah font. Ama tabii ki turuncu formada kullanılmasından bahsediyorum. Yoksa dünyanın en güzel siyah fontu da olsa, kırmızı zeminin üstünde iğrenç duruyor.

Kaan__Emre dedi ki...

asıl en güzeli 08-09 sezonunda avrupa maçlarında parçalı formanın arkasındaki beyaz ama fosforlu fonttu. keşke onu genele yayabilselerdi. e tabi bi de 00-01 sezonunda füme ve kırmızı formalarda kullanılan, içi fümede sarı, kırmızıda beyaz ve kenarlarında 3-5 milimetrelik aynı rengin parlak tonunun kullanıldığı fonttu...

Selocan dedi ki...

00-01 efsane zaten. 08-09'daki beyaz fontu parçalıda kullansaydık sarı kısımlarda görüntü zorluğu çekerdik. Siyahtan beter olabilirdi.

lions dedi ki...

bnce fontun seklıyle renk arasında bı bağ war bu senekı fonta beyaz renk ıı gıtmıs parcalının arkasında ıı gozuokuo ama 2007dekı parcalıya beyaz renk gıtmezdı cunku numaraların seklı farklıydı ınce oldugu ıcın bnce hos olmazdı ve bu senekı fontlara bayıldım cok guzel bnce

ahmetcan_48 dedi ki...

Bu font hakikatten çok güzeldi.

ahmetcan_48 dedi ki...

Selocan başkan bu arada Beşiktaş yeni formalarını 10 Haziran'da tanıtacakmış. Bizimkisi gene geçen seneki gibi Temmuz sonu olmaz inşallah.

pepino dedi ki...

http://img325.imageshack.us/img325/1158/rclensaway072hq.jpg

abi suna bak ya inanılmaz.

L dedi ki...

biliyorum bunu. müthiş bişey.

Selocan dedi ki...

Biliyorum bu formayı koyalım şunu bizim seriye :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır