Bu Blogda Ara

15 Mayıs 2010 Cumartesi

WIKIPEDIA İÇİN YARDIM

Son hali aşağıdaki gibidir. Sizden gelen yardımlarla son olarak bu görünüme ulaştı. Özellikle 1920 ile 1960 arasında çok zorlanma yaşıyoruz, daha çok bu sezonlarda sizden yardım bekliyoruz. Emin olduğumuz zaman Sercan Sevinç Wikipedia'ya yükleyecek Home forma taslaklarımızı.

Resmi büyütmek için üzerine tıklayın.

Sercan Sevinç çok güzel bir projeye imza attı, bir hata olmaması için sizden yardım bekliyoruz. Wikipedia'da Galatasaray bölümüne, tarihte giyilmiş bütün Home kombinasyonlarımızı yüklemeye karar vermiş ve kendi çizimlerini 1905'ten günümüze kadar bitirmiş. Bu çizimleri Wikipedia'da yayınlamadan önce birkaç gün bu blogda durmasını ve sizlerden eğer bir hata varsa düzeltmenizi rica ediyoruz. Ben Sercan ile baktım, hata yokmuş gibi gözüküyor, belki tarihlerde ve renk tonlarında yanılmış olabiliriz. Bize yardımcı olursanız seviniriz. Birkaç gün sonra bu çizimler Wikipedia'da yerini alacak.

Not: Bunlar nasıl çizimler demeyin, Wikipedia'da takımların formaları böyle taslak olarak gösterilir. Sadece kombinasyonları, renkleri ve ana hatları göstermektir amaç. Bildiklerinizi paylaşmanızı ve eğer varsa yanlış, düzeltmenizi bekliyoruz. Teşekkür ederiz.

42 yorum :

ahmetcan_48 dedi ki...

Abi çok güzel olmuş. Sercan kardeşimizin emeğine sağlık. Abi şimdi bana yine kızacaksınız :) ama söylemem lazım. 1964-1981 arası giydiğimiz ve bizler için adeta bir fenomen haline gelmiş olan efsane parçalı formamızın renkleri yanlış olmuş. Ben baktığım bütün görsellerde o formamızın renklerinin açık olduğunu görüyorum. O formanın renkleri koyu olmamalı. Haksız mıyım abi?

Burak Eken dedi ki...

Harika bir çalışma olmuş.

Görebildiğim tek hata: 2003-2004'teki parçalının ortasına siyah-beyaz şerit konulmuş, o şerit sadece siyahtı.

Sercan dedi ki...

2003-2004 resimlere baktim. Siyah bant var ama yanlara dogru hafiften beyaz oluyor. Sadece siyah bant olunca biraz garip gelmisti.

„Metin Oktay“ yani 60-80li parcali tonlari cok karisik. Metin Oktay jübile macinda can bartu üstünde kirmizi cok koyu. Esas daha cok 1908-1920 parcali gibi. Yani bizim gercek kirmizi.
Ama bazi resimlerde acik.

Ama haklisin, simdi 70li resimlere baktim kesinlikle suanki kirmizi degil. 80ve 90li kirmizisi.

Hemen degistiriyorum

Sercan dedi ki...

Barca sayfasindaki forma tarihi
http://ca.wikipedia.org/wiki/Futbol_Club_Barcelona#Els_colors

Son güncellenmis hali
http://img140.imageshack.us/img140/8461/forma4.jpg

pepino dedi ki...

2002 2003 sezonu cubuklusunun asıl sortu siyahtı sezonun yarısından itibaren kırmızı giyildi ama siyah olarak cıktı bence siyah olsa daha iyi olur gibi

Sercan dedi ki...

onda iste emin degilim
sezonu siyahlan actik ama sanki pek giyilmedi gibi hatirliyorum.
CL sonrasi vazgecmistik yani daha cok kirmizi giyildi.
Ne yapalim arkadaslar? Siyahmi yoksa kirmizimi?

victorieux dedi ki...

çok ama çok güzel bir çalışma.sercan sevinç'in ellerine sağlık.yıllardır ingiliz kulüplerinde görüpte özendiğim bir çalışmaya imza atmış.
şu bloga ne kadar teşekkür etsem az.daha 1 sene öncesine kadar 90'larda hangi formaları giydiğimizi bile bilmiyorken 1 senede tüm forma tarihimiz resimlerle belgelerle ortaya çıktı.artık kuruluş yıllarımıza kadar hangi formayı giymişiz tek tek görebiliyoruz.türkiye gibi forma kültürü olmayan bir yerde 20 yıllık forma koleksiyonu yapmak,bunla da yetinmeyip galatasaray forma tarihini bir tarihçi gibi araştırıp yıl yıl ortaya koymak cidden takdir edilesi bir iş.
bizde kulübün yapması gereken işleri sizin gibi takdir edilesi insanlar yapıyor.gelecek sezon açılacak olan yeni stadımızdaki müzede böyle bir forma arşivi olması gerek.kulübün elinde bundan daha ayrıntılı bir forma tarihi olması lazım.ama ben onun olduğundan bile emin değilim.
son olarak bence bu çalışma daha da genişletilebilir.özellikle 2005-2008 arası formaları ayrı ayrı yapılabilir.çünkü 3ünün tasarımı farklı.95-96 formasının renkleri neden koyu tam anlayamadım.açık sarı-kırmızı olması gerekmiyor mu?burda böyle

http://2.bp.blogspot.com/_ouuuojZNI6c/ScJEPppzheI/AAAAAAAAAPc/-PTNkQt6aow/s1600/1995-1996%2BHome.JPG

ahmetcan_48 dedi ki...

2002-2003'ün şortu kırmızıdır abi. Tamam siyahla açıldı ama daha sonra kırmızıya geçildi ve sezonun büyük çoğunluğunda da kırmızı şortla giyildi çubuklu formamız.

Sercan dedi ki...

Haha, iyi görmüsm. 95-96yi degistircektim unuttum ama :)
Hepinize cok sagol.

2005-2008 esas ayni stil. Degisen tek sey bir akc hafifi cizgiler, ama o zaman cok detayina giriyoruz :)

Burak Eken dedi ki...

2002-2003 sezonunda, çubuklunun altına aslında siyah şort giyiliyordu. Ama henüz eylül ayından itibaren kırmızı şort giyilmeye başlanmıştı. Daha sonra da siyah şortla giyildiğini hatırlamıyorum.

Selocan dedi ki...

@ wasaby

Çok teşekkür ederim güzel yorumların için. Ben de Sercan'a ne kadar teşekkür etsem az. Klasik dönem resimlerimizin hepsi onun fotoğraf arşivinden. Burada paylaşılmasına izin verdiği için ona çok teşekkür ederim.

L dedi ki...

ahmetcan, abi kişisel görüşlerini çok katıyorsun bu tartışmalara. bundan vazgeç. o sezonun şortu siyahtır abicim, sonradan yanlış yapılması bunu değiştirmez. nasıl ki bu sezonun şortu kırmızı değilse.

ahmetcan_48 dedi ki...

Çoğu forma konusunda evet kendi görüşlerimi sonuna kadar savunuyorum ve bundan da hiçbir beis görmüyorum. Lakin 2002-2003 sezonu forma-şort konusunda ben reel olanı dile getirdim. O sezon siyah şortla toplasan 6-7 maç yapıldı. Kalan diğer çubuklu formanın giyildiği maçlarda kırmızı şort kullanıldı. İsteyen arşivlerden bakıp görebilir.

Selocan dedi ki...

Abi bu akşamüstü bir takipçi mail attı bana. Dedi ki 92-94 arası sarı formayı çok giydik, öyleki o sezonlar sarı formamız home gibi görüldü dedi. Evet çok haklı o sezonlarda sarı forma hem en çok giyilen forma oldu, hem de en önemli maçlara sarı forma ile çıkıldı. Ama gel gelelim o sezonun belli bir home forması, yani parçalısı vardı. Bu sebeple de Sercan bu listeye sarı formayı koymadı.

Yani çok giyilmiş olması "esas" olmasını göstermez.

Bu çubuklu formaya gelirsek, açıkçası ben de bilmiyorum kırmızı mı siyah mı.

L dedi ki...

tamam o zaman ben de kendi görüşlerimi katıyorum. ve ne zamandır sakladığım bir düşüncemi paylaşmak istiyorum. ben diyorum ki, "bence" gs sarılacivert parçalı giysin. çünkü ben en çok bu renkleri seviyorum.
salak salak konuşmayın.

arşive gerek yok abicim. sonra daha çok kez kırmızıyla giyilmesi, gerçek halinin o olduğunu göstermez. tanıtılan hali siyah şortlu, ama sonra allahbilir neden, kırmızıya dönüyorlar.

ahmetcan_48 dedi ki...

lappap hoca ben salak salak konuşmuyorum kusura bakma. Sadece o sezon olanı söyledim o kadar. Bu konuda bir fikir beyan etmedim ben. Yalnızca sezonun siyahla başlayıp büyük çoğunluğunu kırmızı şortla geçirdiğini belirttim. "Şu ve ya bu rengi sevdiğim için" şeklinde bir beyanda bulunmadım.

L dedi ki...

"02-03'ün şortu kırmızıdır" ne demek?

ahmetcan_48 dedi ki...

ya abi kırmızıdır derken kırmızı olmalıdır ya da olmak zorundadır demedim ki. Kısa ve net bir şekilde o sezon kırmızı şortun home formamızla daha fazla giyilmesinden ötürü kırmızıdır dedim ama eğer ki siyahsa siyah olsun ya tamam.

maRco dedi ki...

farkındasanız 1906 yılı forması sarı lacivert değilmi bence ilk ona el atsanız çok daha iyi olur

Selocan dedi ki...

E sarı lacivert zaten. Nasıl gözüküyor ki ? Bende sarı lacivert gözüküyor.

N. Burak dedi ki...

1996-1997 parçalısının yakaları sarı olmalı

Sercan dedi ki...

1995-1997 arasi ayni parcali giyilmis ama degisik yakali.
bazen sari bazen kirmizi.
N. Burak dedigi gibi 96-97 galiba sadece sari.
Ancak 97-98 ilk yari kirmizi sari ve 94-95 2. yari kirmizi.
Size göre ne olsun? Acikcasi bana göre sari daha iyi gibi.


Bu seneki homede tanitimda coraplar kirmiziydi ama hic giyilmedi, ama diger yandan 02-03de siyah sort ve corap en azindan bir akc olsa bile giyildi.
02-03 gercekten garip bir durum. anketmi acsak :D

Selocan dedi ki...

Abi valla o kadar ayrıntılı da çizilmez ki bu Wiki formaları. Yoksa her sezonu tek tek çizmek lazım.

02-03 siyah sanki abi. O sezonda kırmızıyı sonradan çıkardılar başımıza.

Sercan dedi ki...

ok
02-03 siyah yapacagim

1920-1950lerede bakin :)

Selocan dedi ki...

Son halini koysana. Başlığa koyayım ben de.

Sercan dedi ki...

1920-1960 cok zor.
100. yil kitabinda baktim ve gercekten siyah corap daha öncede varmis.
Ancak savas yillarda ve güney olayindaki yillarda isler baya kaotik.
zaten o senelerde sampiyon olmadigimiz icin dogru dürst takim resimleride yok
http://img94.imageshack.us/img94/9121/forma1.jpg

Selocan dedi ki...

Abi seni biraz daha zorlayalım mı ? 1960 ile 1990 arası giyilen çubuklu formalara da atılsana. Çünkü o sezonların bazılarında hiç parçalı giymezken çubuklular giymişiz, bir anlamda 2. home formalarımız olmuş. He yok sadece tek home forma yapacağım dersen, 92-94 arası çubuklu ile 61-65 arası çubukluyu listeden kaldır derim ben :)

Osman dedi ki...

2009-2010 parcalinin yakalari ters renkteydi ama...

b.p. dedi ki...

2006-07 ve 2007-08 formaları eksik kalmış. O sezonların da dönemin adidas şablonlarına özel tasarımları vardı.

Selocan dedi ki...

Evet Sercan bu senenin parçalısı ters yakalı, ayrıca bana göre 61-65 ve 92-94 çubuklusunu çıkartıp, 06-07 ve 07-08 parçalılarını ekleyebilirsin :)

N. Burak dedi ki...

tebrikler.. 2005-2008 arasındaki parçalılar bisiklet yakaydı

sarı-lacivert formanın sarısının tonu hakkında elinizde bir bilgi var mı bana çok açık geldi

Selocan dedi ki...

Kraliyet Mavisi ve nohut sarısı diye bir tanım var o dönemden kalma. Renkleri de Emre Gültekin'den almıştım ben, ama Sercan nereden edindi bilmiyorum. Fakat Emre Gültekin'in söylediği renkler ile örtüşüyor birebir. Büyük ihtimal ile budur bizim sarı lacivert formanın renkleri.

Sercan dedi ki...

Abartiyorsunuz yahu :)
2005-2008 enel olarak ayni. Hafifi degisiklikler var. Fazla detaylara girmeyin :)
92-94 bilmem, ama 61-65 cubuklu esas tek homedu. Üstelik 61-64 arasi sadeec bu cubuklu formayi buldum
lig olsin, avrupa kupa maci olsun.

GS dergisinde yaziyordu Nohut sari ve kraliyet laciverti.

Sercan dedi ki...

92-94 cubuklu niye var bende simdi anlamadim :)

http://img706.imageshack.us/img706/3131/forma2.jpg

Selocan dedi ki...

Galiba bu oldu :) Koydum başlığa.

Sercan dedi ki...

sagol
En azindan 1980-2010 arasi artik böyle diyebiliriz.

Öncesi icin 100% garanti vermek zor. Az resim var ama yaklasik böyledir.

Selocan dedi ki...

Abi eline sağlık, süper bir işe giriştin. 80 öncesi de yüzde 99 doğrudur. Zaten bilmek çok zor. Bence tamam bu liste.

N. Burak dedi ki...

Bu tarz birşey armalar için de yapılsa çok güzel olur, Barcelona ve Real Madrid'in armalarının kronolojik bir fotoğrafını görmüştüm, sadece ufak farklar olmasına rağmen bayağı farkediyordu. Bizde de gayin-sin olsun, Metin Oktay dönemi arması olsun, şövalye arma olsun değişik armalarımız var ve bu blogdaki fotoğraflar güzel bir kaynak oluşturabilir.

ahmetcan_48 dedi ki...

Abi noldu koydu mu Sercan bunu vikiye?

Selocan dedi ki...

Attım mail Sercan'a. Sordum. Ayrıca N.Burak'ın da isteğini ilettim.

Sercan dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/Galatasaray_S.K._(football_team)#Kit_history :)

Sercan dedi ki...

Armalar yüklenir ama ben sadece MS painti bilirim :D

Gerci esas logo pek degismedi. Bi gayin-sin var birde GS.
Digerleri Daha cok "cercevesi" vs

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır