Bu Blogda Ara

22 Haziran 2010 Salı

BENZER 2 KALIP


Arjantin'in Dünya Kupası'nda giydiği away formasına dikkat ettiyseniz bizim geçtiğimiz sezon giydiğimiz ve muhtemelen önümüzdeki sezon hiç değiştirmeden giymeye devam edeceğimiz home formamızın kalıbına çok benzediğini görmüşsünüzdür. Bizim kalıbımız 09-10 sezonu Adidas kalıbı, yani dünya kupasında giyilen hiçbir takım o kalıbı kullanmıyor, çünkü eski kalıp. Ancak bu sezon için Adidas'ın tasarladığı ve Arjantin, İspanya, Almanya, Meksika, Güney Afrika gibi takımların kullandığı kalıp, geçen sezondaki Adidas kalıbına, yani bizim Parçalı formamızın kalıbına oldukça benziyor. Hani bardağın dolu tarafına bakmak isteyenler için küçük bir teselli. Eğer forma delisi değilseniz, bu 2 forma kalıbının farkını anlamayabilirsiniz ve eski kalıp kullanıyoruz kardeşim demezsiniz en azından. Yakaları da çok benzediği için özellikle bu formayı koydum.


Keşke Parçalı da adam gibi olsaydı da kalıbına falan bakmasaydık hiç.

7 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Bugün bu formanın kombinasyonuna çok şaşırdım.

Arjantin'in çubuklu formasının şortu siyah, lacivert formasının şortu beyazdır. Ancak (Yunanistan'ın tamamen beyaz kombinasyonu gibi) bazı özel durumlarda, şortlar değiştirilir. Yani bugünkü maçta Arjantin'in, (yıllardır takip ettiğim kadarıyla) lacivert formasının altına siyah şort giymesi gerekirdi. Ama aynı tonda, lacivert bir şort giydiler.

N. Burak dedi ki...

@ Sportman
Aynı şekilde İngiltere de Slovenya karşısına kıpkırmızı formalarla çıkacak, mükemmel olacağını düşünüyorum. (O forma Türkiye'de satılıyor mu acaba, çünkü hiç Umbro kalmadı artık ülkemizde.)

Peki parçalının kalıbının değiştirilip aynı tasarımla önümüzdeki sezonun kalıbı kullanılarak giyilmesi olasılığı hiç mi yok?

Selocan dedi ki...

@N. Burak

Onu ben de özellikle sordum ama cevap netti. Direkt geçen seneki forma giyilecekmiş..

Yıldırım dedi ki...

ben kalıptan geçtim de hiç diilse sağ kolu sola, sol kolu da sağa dikseler ona da razıyım :))
Bu arada arjantin formada ki numara rengi değişikliğini farkettiniz mi.. daha önce tanıtımlarda beyaz renkti, ki şortta hala beyazdı.. 86da maradona elle gol atarken giydiği mavi formanın da numaraları gümüş renkti, yanılmıyosam bu konuya da maradona el atmış olabilir..
http://www.gettyimages.com/detail/102305224/AFP

Seçkin Deniz dedi ki...

önümüzdeki sezon umarım güzel bir çubuklu Galatasaray forması görürüz.
Ödüllü Hız Oyunu

borgakanturk dedi ki...

Yunanistan maçında gördüğüm kadarıyla Arjantin formasının kalıbı bizim geçen seneki parçalı formadan daha dar duruyordu sanırım bu senenin modeli bir forma. Bizim iç saha parçalıyı hatırlayınca vücuda o kadar düzgün oturduğunu pek hatırlamıyorum çok bol ve özensiz duruyordu hatta. Sanıyorum Arjantinin bu forması da 2010 Almanya iç saha formasının kalıbından . Yaka ve kolları aynı çünkü. Yakadaki detay ve çok az belli olan koyu mavi şeritler arjantin deplasman formasında çok güzel duruyor.

Bu arada düşündümde Bizim de mavi bir 3rd formamiz olamazmi artik?
Bir maçlığına buz mavisi giymiştik umbrodan, hatta umbro hiç giyilmeyen buz mavisi-mavi motifli bir forma tasarlamıştı bize önceden.

düz mavi çok güzel olabilir. Bu arjantin forması ayrıca Eric Gerets'li yıllardan birinde giydiğimiz kırmızı formayı hatırlattı bana. O formada da belli belirsiz koyu kırmızı düz şeritler vardı. Çok hoş detaylar aslında bunlar, düz formayı etkili kılan şeyler.

blablabla dedi ki...

neden benziyor biliyormusunuz cunku adidas urunu her sene markalar kendilerine gore tasarim yapiyorlar ve ulke yada kluplerde onlari sekil vermek sorundadir

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır