Bu Blogda Ara

21 Haziran 2010 Pazartesi

ÇUBUKLU FORMA ANKETİ


Taç Çizgisi Blog'u çubuklu forma hakkında güzel bir yazı yazmış, daha doğrusu bir kıyaslama. Fenerbahçe'nin logolarında epey büyükçe yer kaplayan kırmızı renkten Galatasaray yüzünden nefret etmesi gibi, tarihimizde kullandığımız ve zaman zaman kullanmaya devam ettiğimiz çubuklu formadan, aynı sebeplerden nefret etmemizle ilgili bir yazı. Şuraya tıklayıp okuyun derim.

Ben de bir Anket açtım. Hiçbir yazıdan etkilenmeden, sadece kendi düşüncenize göre ankete katılırsanız seviniriz. Şöyle 2 hafta falan kalır bu anket.

Benim bu konu hakkında ki görüşüm belli, biraz blogda dolanırsanız farkedersiniz zaten. Görüşüm belli de, sebebim Lionheart'ın bahsettiği sebep değil. Fakat kıyaslamasına katılıyorum.

Anketimiz sağ kolonda yerini aldı.

8 yorum :

koala dedi ki...

Çubuklu forma bu kulübün tarihinin bir parçasıdır. Gitgide karşı yaka triplerine girmeye başladık. Onun başkanı, sarı formaya kırmızı kalemle imza atmaz bizim seyircimiz, çubukluyu onlar giyiyor diye giymek istemez. Aptal bir sidik yarışı başka bir şey değil. İyi o zaman sarıyı çıkartsınlar formadan, onlarda da sarı var diye.

Sercan dedi ki...

Sorun cubuklu forma degil. Veya FB cubuklu degil.
Sorun iki tane sari-kirmizi formanin cikmasi ve markalasma adina kötü olmasi.
Suan yabancilara sorsaniz GS klasik formasi nedir diye bazilari cubuklu der.
Zaten yabancilari bosverin, bazi GS taraftarida aynisi der.

Hangi forma hangi kulübe ait (Kayseri SK, Galatasaray SK ve Göztepe GK)
http://img337.imageshack.us/img337/9799/unbenanntag.png

Daha sonra ise parasizlik yüzünden hazir katalogdan formalar siparis ediliyor ve cubuklu formalarda giyilmeye baslaniyor.
Ancak tesadüfmü bilmiyorum Ali Sami Yenin baskanlik döneminde genelde hep parcali forma giyilmis ve cogunda sari-kirmizi parcali forma.

90 + 3 dedi ki...

Saha içinde bir faydası yok çubuklu formanın. Rakip takımın renkleri yüzünden parçalıyı kullanamıyorsanız, çubukluyu da kullanamayacaksınız demektir.

Saha dışında, forma satışlarına çok büyük bir katkı sağlaması da olası değil çubuklunun. Parçalıya ya da adam gibi yapılan bir 3rd formaya (mor, turuncu) oranla üçte biri kadar bile tercih edilmez bence. Doğrudur ya da yanlıştır ama çubuklu konusunda, dikkate alınması gereken bir ön yargı var. Bunu bile bile, onlarca alternatif varken çubuklu forma yaptık gidin alın demek biraz anlamsız bir zorlama.

Belki, 2000 sezonundaki forma üzerinde çok değişiklik yapılmadan tekrar çıkarılabilir. 2000 ruhudur, Uefa Kupası'dır, o gazla satılabilir. Bu tür bir proje olursa belki, onun haricinde çubukluya gerek yok.

Adsız dedi ki...

çubuklu parçalı kadar olmasın sarı kırmızıya çok yakışıyor.karşı taraf giyiyo biz giymeyelim mantığı ile düşünürsek onlar beyaz formada giyiyor onuda giymeyelim ayrıca sanki dünyada birtek onlar çubuklu giyiyor birtek biz parçalı giyiyoruz gibi bir algıda uyandırılıyor

liverpoolandkop dedi ki...

@koala

sarı zaten üvey evlat oldu, yakında tamamen çıkarırlar formadan. 15 Temmuz'da tanıtılacak formaların hiç birinin sarı-kırmızı olmayacağını düşünürsek sarının çıkmasına da hiç şaşırmam ayrıca.

calibra dedi ki...

Koala'ya katılıyorum.

Çubuklu formayı onlar giyiyor diye giymemek saçmalık bence de.

Altında siyah şortla, çok güzel bir 4. forma kombinasyonu olabilir, dönem dönem kullanılarak hatırlanır hem.

ayrıca her çubuklu da onların çubuklusuna benzemiyor. Mesela bizim 99-2000 senesinde giymiş olduğumuz füme yakalı çubuklu, toplam 7 parçadan oluşan bir gövdeye sahip.

Ayrıca 2000-2001'in kalıbı da enteresan görüldüğü üzere. Ortada kalın bir sarı, solda ve sağda araları sarı olan 3'er kırmızı çubuk.

Bu tasarımlar da o dönemleri anmak adına canlandırılabilir bu nedenle o kadar da dışlamamalıyız çubuklu kalıbı...

victorieux dedi ki...

calibraya katılıyorum.çubuklu siyah şortla güzel görüntü oluşturuyor.örneğin 95-96'daki çubuklu siyah şort kombinasyonu güzeldi.3-4 senede bir 4. forma olarak çıkabilir bence zararı yok.

fatih dedi ki...

çubuklunun tarihimizde önemli bir yeri olduğu gerçek. ben de kendimi bildim bileli hep çubuklu formamız olmuştur. ama tarihimizde yeri vardır diye kimseyi çubuklu sevmeye zorlayamazsınız. ben galatasaraya çubuklu formayı hiçbir zaman yakıştıramadım.uefa ve süper kupayı giydiğimiz sezonlarda bile.bana göre tarihimizin en başarılı yılları olan 99-01 arasında bir parçalımızın olmaması gs tarihinde kara bir lekedir
Galatasaray PARÇALIDIR
Anti çubuklu

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır