Bu Blogda Ara

9 Haziran 2010 Çarşamba

FORMA SATIŞ SAYILARI


Sezon bitti ve bu sezon kaç adet forma satmışız şöyle bir bakalım. Öncelikle koskoca Galatasaray'a hiç yakışmayacak bir sayı var karşımda. Galatasaray bu sezon toplam 150.000 ile 160.000 arası forma satışı gerçekleştirmiş. Evet sadece 150-160 Bin ! En çok satılan formamız mor forma olmuş. Yaklaşık 55.000 adet satılmış. Daha önce tek bir formamızın bu kadar fazla satıldığını düşünmüyorum. Bu alanda rekoru büyük ihtimal ile turuncu formadan aldı. Sezonun 2. yarısında satışa çıkartılan Kırmızı formamız, ilk bir haftada çok iyi satış rakamlarına ulaştı (tabi bu sayılara göre iyi). İlk haftada 10.000 adet satış yapılmış. Toplamda da 20 bine yakın bir satış sayısı var. Parçalı ve Beyaz formamızın satış sayılarını bilmiyorum. Ancak tahmini olarak geriye kalan 75-85 bin formanın yüzde 35'inin beyaz yüzde 65'inin ise Parçalı olduğunu düşünüyorum.

Kulübün sadece forma satışlarından, bu sayılara göre, en fazla 4 ile 5 milyon lira arası gelir elde ettiğini zannediyorum. Normalde 160k x 90 lira daha fazla ediyor, ancak bu paranın çoğunluğunu Adidas alıyor. Bu sebeple 150 bin ile 160 bin arası forma satışından bize düşen gelirin aşağı yukarı bu kadar olması lazım. Tabi herkesin maç forması almadığını da belirtelim.

Sayılar can sıkıcı. Keşke imkanımız olsa da bu sezon boyunca satılan toplam lisanssız forma sayısını da bir öğrenebilsek. Ben sadece Gittigidiyor'da 150.000 forma satıldığını düşünüyorum. Ayrıca sokaklar, diğer siteler vs... Eminim lisanslı forma sayısını 2'ye katlamıştır. Ondan sonra da, neden sırtımıza reklam alıyoruz, neden k.çımıza reklam konduruyoruz diye şikayet ediyoruz. Bence buna hiç hakkımız yok. Adamlar trink 25 milyon lira veriyorlar o reklam için, sen koskoca Galatasaray taraftarı, 30 milyon olmakla övünen Galatasaray taraftarı, anca 4 milyon liralık gelir sağlıyorsun takımına (hadi store ürünleri ile 10'a yakın diyelim). Sadece 150bin forma alabiliyorsun. Facebook'ta Galatasaray sayfasının 4 milyona yaklaşan bir üye sayısı var. Bu adamların yarısı forma alsa 2 milyon adet olur ! Real Madrid sadece C Ronaldo'nun, yani tek bir oyuncusunun 1.5 milyon adet formasını satabiliyor (hem de dümdüz beyaz forma). Biz hala 30 milyonuz diye övünelim.

Fenerbahçe'nin satış rakamlarını bilmiyorum, ancak büyük ihtimal ile bu sayılarla Fenerbahçe'yi geride bırakmışızdır. Bunun en büyük sebebi de mor forma. Eğer Mor forma yapılmasaydı 120 bini zor geçerdik sanki. Bu sezon hem pazarlama, hem de formalar açısından güzel bir strateji izledi kulüp. Yani onlar çok satılması için ellerinden geleni yaptılar. Bu sayede forma satışında lider de olduk. Ancak bu sayı lider de olsak hiç tatmin edici değil, sebebi de biziz bunun. Bizim formalarımızdan en az 40-50 milyon lira arası gelir elde etmemiz lazım. Bunun için de 2 milyon forma satılması yeterli sanki, yani facebook hayran sayfasına üye olanların yarısı kadar... O günler ne zaman gelir kim bilir.

38 yorum :

Kaan__Emre dedi ki...

bence fenerbahçe'nin forma satış rakamları bizden fazladır. çünkü onların çoğu bizden daha duyarlı. gerçi bunun temel sebebi fenerbahçe taraftar kitlesinin sosyo-ekonomik olarak galatasaray taraftar kitlesinden daha üst seviyede olmasıdır. her ne kadar bilmem kaç milyon taraftarımız var desek de 4 milyon facebook fanımız var desek de genel satış durumu hiç bir zaman değişmeyecek gibime geliyor. ki fenerbahçenin yıllardır çıkardığı aynı tip çubuklu formalara, nadir olarak tek forma üzerinde yaptığı değişikliklere rağmen...

Selocan dedi ki...

Kaan ben Fenerbahçe'yi geçmişiz diye duydum. Ama bu sadece duyum, pek resmi değil. O yüzden üstü kapalı yazdım. Eğer duymasaydım, ben de mutlaka FB'nin gerisinde kalmışızdır derdim. Mor forma farkı yarattı bence. Gerçi kalsak ya da geçsek ne olacak. biri 140bin diğeri 150 bin. Milyonları göremiyorsak bu ayıptır.

liverpoolandkop dedi ki...

Mor formanın en çok satılan forma olmasının sebebi, sırtındaki ÜLKER reklamının kazınarak çıkması olabilir. =)

dustman dedi ki...

bu sayılara etken olan şeyler; gs store'ların konum olarak yanlış yerlerde olması (yoksa sayı olarak gayet yeterli), formaların gelire nispeten pahalı olması.

Fenerbahçe çubuklu formasını nerdeyse her sene ayrı yapıyor ama en fazla satılanlardan bir oluyor.
Fazla forma satmak istiyorsak özellike tribünde bunu hissettirmemiz gerekiyor; eski formayla gelen kişinin kendini mahçup hissetmesi lazım, çok açık söylüyorum aynen bu şekilde olmalı olay.

Selocan dedi ki...

Abi yanlış konum da etken olabilir de, bu sayıyı ne kadar arttırır. Diyelim 200.000 oldu. Bu mu yani potansiyelimiz ? Alım gücü diyoruz da, 1,5 milyon taraftarda mı bulamıyoruz. Bu kadar mı kötü alım gücü. Karaborsadan maçlara bilet alacaklarına, store'dan alışveriş etsinler. Stadın yarısı çakma formayla geliyor hala.

Son dediğine de katılıyorum. Tribünün bilinçlenmesi şart da, zor biraz o bizde.

90 + 3 dedi ki...

Bahsedilen ve beğenilmeyen rakamlar, işin ekonomisinin ne boyutta olduğunu gösteriyor zaten, dolayısıyla artık kabul edilmesi ve ona göre hareket edilmesi gereken bir gerçek var.

Hedef kitleniz sadece taraftar kimliği ile karşınızda değil artık. Aynı zamanda müşteriniz bu adam. Müşteri memnuniyeti odaklı bir anlayış yerine, işin sadece taraftarlık boyutuna tutunarak yürüdüğünüz sürece milyon adetlik satışlar hayal.

Her şeyden önemlisi, forma satacaksanız yıldız oyuncular konusunda duyarlı olacaksınız. Parçalı (2007-08 sezonun parçalısı) 10 Lincoln ile 19 Kewell yazan turuncu ve mor formalarım var dolabımda. Her sezon bir forma alırken bu sene için sanmıyorum forma alacağımı. Sen alsan ne olur, almasan ne olur diyeceksiniz belki ama bu şekilde düşünenlerin sayısı az değil kanımca.

Ayrıca, belki forma satışından kat kat daha önemli bir konu kombineler. Ali Sami Yen'deki çekirdek taraftar grubu zaten stadın %50'sini dolduracak bir sayıya sahip neredeyse. Dolayısıyla, şimdilik bir sorun yok gibi. Ancak, bu takım 6 ay sonra 50.000 kişilik bir stada geçiyor. Dolu bir Ali Sami Yen'in 2 misli insan gelse, boş gözükecek bir stada.

Orada da aynısı mı olacak? Mal bu, parası bu, Gs Bonus varsa 4 taksit, yoksa hiç taksit, alırsan al, almazsan Kasımpaşa anlayışıyla mı dolacak o stat?

Nasıl olsa taraftar bu, ne koysan önüne yer anlayışı ile 150.000 adetlik forma satışı bile büyük başarı bence.

@Kaan Emre, Fenerbahçe taraftarı ile Galatasaray taraftarı arasında net bir sosyo-ekonomik üstünlükten söz etmek pek doğru değil bence. Zira, ülke nüfusunun %75'ine yakınını kapsayan bir topluluktan söz ediyoruz. Arada şu fark var sadece, geçen sene Fenerbahçeli kuzenimi Kadıköy'de Arsenal maçına götürdüğümde, Fenerium'da 7-8 kasa çalışıyordu ve 5 dakika beklemedik sırada formasını alırken. Bu sene ise mor formamı ikinci denememde alabildim kasa kuyruğu sebebiyle.

GS Store'ların konumunun satışlara doğrudan etki ettiğinden emin değilim pek. İstediğiniz ürünü ya da bedenini bulamamak daha ön plandadır bence.

Uzattık biraz ama, forma tanıtımını temmuz başında yapmak kadar da anlamsız bir durumda yoktur herhalde. Geçen sene Tobol maçına bile eski formayla çıkmıştık yanılmıyorsam. Temmuz ve haziran aylarını boş geçiyorsunuz, hatta iddianız azalmışsa mayıs ve nisan aylarını da. Senenin üçte birini kaybederek iş mi yapılır Allah aşkına, kayak oteli mi işletiyoruz?

Selocan dedi ki...

@90+3

Güzel yazdın abi...

Spooky dedi ki...

Selamlar, uzun zamandır bloglarda falan yorum yapıyoruz. Denk gelen olmuştur belki... Türkiye'de 30 milyon taraftar iddiası yalandır diye konu açılınca hep yazıyorum. Açıkcası müşteri kitlesi 100 bin civarındadır. Ali Sami Yen'in boş kaldığını unutmamız lazım. TT Arena da dolmayacak. 150 bin forma satışı o açıdan çok iyi.

Selocan dedi ki...

O 30 milyon ve Facebooktaki 4 milyon sayılarını özellikle verdim. Dokundurma amaçlı. Yoksa kalkıp 30 milyon adam formamızı alsın demem, öyle bir refah seviyesine sahip bir ülkede yaşamıyoruz. Ancak 150bin de çok az. Bu kadar mıyız yani gerçekten. Çakma forma alacağına taraftar forması alsa o 150.000 300.000 olur.

Spooky dedi ki...

30 milyonu Adnan Polat da söylüyor. Sadece forma değil ki GS Bonus, GS Mobile veya dergi satışlarına bakın. Dergi en ucuzu en çok satsın o zaman her ay 6 7 lira verecek durumda insan yok mu? Bayii satışı derginin 6 bin. Aboneler ve sponsorlukla 24 bin oluyor.

Türkiye'de taraftarlık kültürü yok. Kahvede gidip fotomaç okuyup Elano adam değil, Rijkaard gistin Yılmaz Vural gelsin derken herkes galatasaraylı. Sorun kaç kişinin maça gittiği ürün aldığı..

Spooky dedi ki...

Ayrıca satışlarımızın en azından ciro, kar durumunun Fenerbhaçe'^den iyi olduğunu düşünüyorum. Fenerium'ların borç içinde olduğu çok büyük zarar ettikleri uzun zamandır konuşuluyor.

ahmetcan_48 dedi ki...

Valla bana kızabilirsiniz abi ama bu benim fikrim. Bu forma fiyatları bu kadar pahalı olduğu sürece alınmaz abi. Ülkemizdeki hayat şartlarının ne olduğu belli. Bu ülkede asgari ücretle ev geçindiren insanlar var. O insanlar da taraftar. Ve o insanların 80-90 lira formaya verebilecek paraları da yok. Adnan Polat ve yönetimi endüstriyel futbol diye sürekli kıçını yırtıp duracağına biraz da taraftarını düşünse daha iyi olur bence.

Selocan dedi ki...

@Ahmetcan

Abi yapma allah aşkına biz gitsin herkes 90 lira versin forma alsın demiyoruz. Biz de bu ülkede yaşıyoruz, durumun ne olduğunu biliyoruz. Ama 150.000 çok skandal bir sayı. O kodaman divan kurulundan kaç adam forma almıştır bu sene ? Ben sana 30 milyon da forma alsın demiyorum. Ama 1-2 milyon adam bulamıyorsak, bunun sebebi ekonomi değildir abi. Bu spooky'nin dediği kültürsüzlüktür.

Selocan dedi ki...

Bu arada maç formasının minimumu budur. Hadi kassan 85'e indirirsin belki. Ama bu parayı kulüp belirlemiyor. Juventus formasını kaç paraya alıyorsun abi ? Bu işin piyasası bu. Ayrıca taraftar formaları da var. Geçen 55 liraydı bu sene 50'ye çekktiler. İndirim de oldu yani. Ama sonuç değişmiyor.

ahmetcan_48 dedi ki...

Abi o söylediğine sonuna kadar katılıyorum. Divan kurulundaki sözüm ona "Ayrıcalıklı Liseli" kodamanların taraftarlık adına hiçbir katkıları olmadığından ben de eminim. Lakin biraz daha aşağıya çekilebilir fiyatlar diye düşünüyorum. Yani 50-55 lira civarında olsa daha iyi olur. Ama 80-90 lira civarı insanları düşündürtebiliyor gibime geliyor.

Selocan dedi ki...

Abi 50-55 liraya Adidas'ta hiçbir ürün yok. Bırak formayı ,şapka alamıyorsun Adidas'ta o paraya. Dedim ya ama adamlar taraftar formalarını 50'ye çekmiş. Ama sen climacool formayı 50 liraya satamazsın abi. O biraz hayal dünyası olur :) Ama farketmez abi, çakmasını 30'a çıkartırlar onları alır taraftar.

ahmetcan_48 dedi ki...

Abi şimdi haklısın tamam ben de Juventus ya da Galatasaray formasını o paraya alıyorum ama abi demek istediğim taraftar sen ben ya da birkaç kişiden ibaret değil ki. Çok şükür bizim alabilecek durumumuz var ama bu durum herkes de yok ki abi ülkemizde.

Selocan dedi ki...

Abi onu demiyorum ben. Galatasaray formasını 90 liraya alıyorsun, Juventus formasını 120-130 liraya alıyorsun. Zaten forma piyasasına göre uygun fiyatlı kendi ülkemizin takımı olduğu için. Ama bu paralardan aşağı çekmek çok zor. Zaten o Adidas'ın meselesi.

ahmetcan_48 dedi ki...

Haklısın abi.

Sercan dedi ki...

Deloitte ve bir alman gazete bu konuda arastirma yapmislardi:

-Sadece büyük kulüpler (Barca, Real, Bayerm, Arsenal, Liverpool, ManU, Chelsea) senede 1 milyon forma satiyor.
Yani sadece C. Ronaldo 1 milyon yalan haber.

http://www.faz.net/s/RubBC20E7BC6C204B29BADA5A79368B1E93/Doc~ED56CC067C67E4F4D8C4867255830053F~ATpl~Ecommon~Scontent.html

Bizim rekor sene galiba gecen seneydi. Toplam 250bin forma??!

Selocan dedi ki...

Istanbul

Olur mu yahu, sadece Londra'da her sene 1 milyon Chelsea, Arsenal forması satılıyordur. Bir kolpalık var o haberde.

Geçen sene 250 bin forma sattığımızdan emin misin abi ? Pek inanılacak gibi değil de.

Spooky dedi ki...

@ahmetcan
55 lira forma 12 ayda 5 lira yapmaz. kimse kusura bakmasın galatasaraylıyım diyen ayda 5 lirayı kenara ayırıcak veya en azından gidip 30 liralık tshirt alıcak. bu ülkenin gerçeklerini biz de biliyoruz.

bu arada sadece c.ronaldo bir milyon adet sattı haberi doğru bütün avrupa basınında çıktı. yalan olsa en büyük gazetelere çıkmazdı. dünya çapında satılıyor o forma

Sercan dedi ki...

Arastirmayi Deloitte yapti. Football money league yapan sirket

Seyyid Ali dedi ki...

1500 TL verip iphone alan ve kontörü olmadığı için konuşamayanlar;70 liralık Fenerbahçe bileti için 500Tl veren;7tl lik sigara içen;150Tlik tiger giyenler var.Forma fiyatı bahanedir,önemli olan başarıya endeksli yaşam.Bakın tur atladığımız yada Fener'i yendiğimiz maçlara o gün etraftaki karaborsacılarda sarıyla kırmızının olduğu herşey satılır.
Fenerbahçe her derbi galibiyeti sonrası bir ürün çıkartır ve satar; en çok çubuklu da Galatasaray galibiyetlerinde satılır.
2006da ve 2008de şampiyon olunca ellerinde stok yoktu Store'umuzun, herkes çakma formaya saldırdı mecburen.
Çok satmanın anahtarı Fenerbahçe galibiyetinde çok kasalı bir Galatasaray store.Maalesef ki Fenerbahçe nefreti pek çok Galatasaraylı için sevginin önüne geçmiş durumda.
Ayrıca günlük yaşamda da kullanılabilecek Turuncu ve Mor formalar tercih sebebi oluyor.

90 + 3 dedi ki...

@ Spooky

20 ila 30m arasında değişen rakamlar elbette gerçeği yansıtmıyor. Daha doğrusu, bu iş için para harcaması beklenen kitle ile örtüşmüyor.

Ancak, bahsedilen rakamlar, bu boyutta bir potansiyele sahip olduğunuza işaret bir anlamda. 20/30m olarak bahsedilen rakam içerisinde, amatör şubelere sponsor olacak, ya da onbinlerce dolara loca alacaklar da var, iki liralık bilekliğe para verirken 10 dakika düşünecek adam da. Mesele, sizin bu farklı profilleri sistem içerisine çekmek için ne ürettiğiniz.

Burada sorgulanması gereken şey bence şu. Gerçekten 100.000 potansiyel alıcı olması nedeniyle mi satış rakamları düşük kalıyor, yoksa satış/pazarlama stratejilerinin yetersizliği mi sizi bu 100.000 kişi ile sınırlı kalmaya zorluyor?

Bence, ikincisi ağır basıyor. Siz sadece zaten bir şekilde bilet, forma, kombine vs alan kişilere ürün/hizmet sunuyorsunuz. Onu bile tam yaptığınız şüpheli aslında. Eksiklikler sebebiyle, bırakın yeni kişiler katmayı, mevcutlardan bile fire veriyorsunuz.

Daha önce maça gelmemiş, kombine almamış, forma almamış ya da bir önceki sezon almış kişilere yönelik özel bir çabanız yok. Mal orada, alan alsın diyerek artmaz o 100.000 rakamı.

Logolu olmayan ürün satışını engellemeye, hiç değilse stat önünde sattırmamaya, ancak bunları yaparken GSStore'da alt fiyat gruplarında benzer seçenekler sunmaya yönelik bir çabanız da yok. 90 TL verip forma alamayacaklara, 20-30 TL arası bir replica sunmadığınız için artmıyor o 100.000 rakamı.

Sorun bence kaç kişinin maça gittiği ya da ürün aldığı değil, sizin daha çok kişinin maça gitmesi ya da ürün alması için ne yaptığınız.

L dedi ki...

25 bin kişilik stad dolmaz. 25 milyon taraftarın vardır ama, 160 bin forma satılır. bizim taraftarın da, türkiyedeki futbolseverlerin de ta amınakoyym. al sana futbol ortamı.

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

Fanatik Galatasaraylıyım der bi' tane sarı-kırmızı ürün alıp destek vermez.Anca futboldan konuşur atar tutar..Yazıklar olsun böyle taraftara ya hu !

Spooky dedi ki...

90+3
20-30 liraya replika yapılmasın zaten. Çok ufak kar marjlarından bahsediyoruz.

Satış, pazarlamaya gelirsek... İki sene önceye göre daha fazla çeşit, daha çok günlük kullanıma uygun ürüm ve boy boy reklam var. Gazetelerde yaz ve kış kreasyonlarının tam sayfa reklamları oluyor. Daha da yapılacak bir şey olduğuna inanmıyorum.

Galatasaray'ın sorunu değil 100.000 Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'ın da sorunu.

Lig Tv abonesinin 2 milyonu geçmediği bir ülkedeyiz ama kültürümüz bu. Sokağa çıkıp sorsanız herkes maçları 90 dk izlemiş gibi yorum yapar.

Almak isteyen alır ayrıca bizim sokakta simit satan amcanın iphone'u var, ortaokuldayken nokia'nın ilk büyük renkli ekranlı telefonu 2 milyar civarıydı ve okulda asgari ücretle çalışan hizmetli almıştı çıktığı hafta.

Liverpool, Manchester, Birmingham sanıyor musunuz çok zengin şehirler... Fakat bu kültür orada var belki de takımların şirketleşme süreci çok önce gerçekleştiği için.

"90 liraya forma almayın ama Galatasaray dergisi alın GSTV'ye üye olun veya bugün cebinde 1 lirası olan öğrencilerin yaptığı gibi iddia oynarken GSBilyoner'i kullanın." esas mesela bu zihniyetin oturmasında. Tüketici olursa ürün gamı da genişler, fiyat aralığı da çeşitlenir.

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Ülkemizde forma kültürü yeni yeni gelişiyor,bence biraz haksızlık ediyoruz zamanla çok daha iyi rakamlara ulaşılacaktır

victorieux dedi ki...

beni esas şaşırtan şey forumlarda son iki senede çıkan alternatif formalara(turuncu ve mor) bin bir türlü eleştiri yapılıp burun kıvırılırken bu formaların satışlarda birinci çıkması.hatta işin daha da garibi her sene parçalı varken turuncuya mora ne gerek var diyen taraftarlarımızın parçalı formaya yeterli ilgiyi göstermemesi.o yüzden artık store yetkililerinin her sene farklı renkte forma denemesini çokta haksız bulmuyorum.


ayrıca store satışlarının az olması bizdeki futbol ve taraftarlık kültürüyle de alakalı.ingilterede her kesimden insan her sene klasik formasını kombinesini alıp 2 haftada bir eşini dostunu alıp maça gidiyor.bunu sosyal bir aktivite olarak görüyor.takımı yense de yenilse de sahada oynanan futbolu izlemek ona zevk veriyor.çünkü küçüklükten bu kültürle yetişmiş.bizde ise stada sadece derbilerde gidilip 5 senede bir forma almak üzerine kurulu bir sistem var.geleceğim nokta şu ki satışların az olmasında fiyat politikasının etkisi çok büyüktür ama siz fiyatları ne kadar düşürürseniz düşürün kahve köşesinde fotomaç okuyup takıma,rijkaard'a ahkam kesen dediğiniz kitle formalar 20 lira olsa bile store a gidip forma almaya tenezzül etmez. onun yerine o parayı gider iddaaya yatırır.maalesef ki türkiye de gerçek bu.ve ne yazık ki bu kitle galatasaray taraftarıyım diyenlerin içinde çok büyük bir kısmını oluşturuyor.

L dedi ki...

abi yeniliğe açık deiller ki. söverler tabii. ama dier yandan da taraftarın yeni formayı kabullenmesi ilginç. burdan futbol fanatiği kimseler daha tutucu oluyor sonucuna ulaşabilir miyiz, bilmiyorum.

ve de en fenası:parçalı varken turuncuya/mora ne gerek var diyen adam gerizekalıdır. bizim burda en çok kıçımızı yırttıımız mesele odur sanırım. insanlar hala alternatif formaların niye gerekli olduunu anlamış değil. bu salaklıktır. onlara kalsa kayseriyle oynarken bile iki takım da sarı-kırmızı giysin. ahmaklar.

yeni renkleri denemek çok normal abi, hele de bizim gibi bazı konularda forma kreasyonların oturmamışsa.

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

Bence 90 TL pahalı bir tutar değil.Benim gelirim kısıtlı öğrenciyim..Son iki yıldır hep bi' kumbara yapıp içine atıyorum bi' kaç ay geç alıyorum ama olsun yinede alıyorum içim rahat..Bir evde 5 kişi kalıyoruz arkadaşlarımla hepimiz Gs'liyiz ama adamların bir tane sarı-kırmızı desteği yok anca eleştiriyolar..Ha pahalı mı arkadaşım indirimler var store'de veya 3'te 1'i fiyatına tişörtler var.Demek istediğim destek vermek isteyen her şekilde desteğini verir..

Selocan dedi ki...

Evet gidip 90 lira ver demiyoruz zaten, taraftar forması da var. İlla maç forması mı alacaksın. Ayrıca şu var, bu adamların bazıları gidip 50 60 liraya gittigidiyorlarda lisanssız forma da alıyorlar. Onu yapacağına takımına katkını yap 50 liralık.

Ayrıca sırf forma değil tabi, pek çok şekilde katkını yapabilirsin takımına. Gerçi Divan kurulunda bile 3 kişinin mi ne GS TV üyeliği varken...

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

Haklısın Selocan..Acı olan tarafıda orası ya hangi yazıda okudum hatırlamıyorum ama dergi aboneliği olan bile 1 2 kişiymiş belki geliri sorgulanmayacak kişiler diye diyorum :s

victorieux dedi ki...

@lappap

yok zaten yorumumdan yeni renklere karşı olduğum gibi bir anlam çıkmasın.hatta yıllardır turuncu formanın bizim takıma çok yakışacağını düşünmüşümdür hep.bence mordan somondan bize daha çok yakışacak alternatif renkler var.onları kullansalar daha güzel olur gibi geliyor bana.eleştirim ona sadece.

burakkab dedi ki...

Bu yazınızı donanımhaber forumlarının gs sayfasında paylaşabilir miyim?

Selocan dedi ki...

Tabi paylaşabilirsiniz.

burakkab dedi ki...

Teşşekür ederim yazıyı paylaştım.
linki burada http://forum.donanimhaber.com/m_40382890/tm.htm

daha fazla taraftarın haberdar olması yararlı olabilir.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır