Bu Blogda Ara

13 Haziran 2010 Pazar

GELECEK SAĞLAM


Blogumuz takipçilerinden Burak Ağırbaş bana bir fotoğraf gönderdi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Mekteb-i Sultani Spor Günleri'nin final maçında çekilen bir fotoğraf. Galatasaray Lisesi'nin okul takımının finale çıktığı mücadelede giydiği forma, geçtiğimiz sezon kullandığımız home formamız. Ben suyun karşı tarafında okudum liseyi. Kadıköy Anadolu Lisesi'nde. Gerçi mevki olarak deplasmanda olmama rağmen, yine Galatasaraylı sayısı daha fazlaydı bizim dönemde. Yine de tabi okul takımımızın forması Galatasaray Forması değildi. Gerçi böyle düzenli maç da yapmazdık, düzenli bir formamız da yoktu. Ben Galatasaray formamı giyer çıkardım maçlara. Tabi okul Galatasaray Lisesi olunca farklı bir forma yaptırmaya falan gerek yok, giy hazır formayı çık sahaya. O takımda Fenerbahçeli olan yok mudur ? Ya da Beşiktaşlı ? Vardır. Ama o formayı giymek için bahanen çok daha kuvvetli :)

Her ne kadar kulübün liseli zihniyetine çok karşı duran birisi olsam da, bu fotoğraftaki forma ve gelenek bilincini görünce, Galatasaray Lisesi futbol takımında oynayan bir kişinin ileride çıkıp başkan olmasını istedim, ya da formalarla içli dışlı olabilecek biri olmasını... Neden ? Adamlar sahaya bu seneki parçalı formayı giyerek çıkıyorlar ve resmi gönderen sevgili Burak'ın dediğine göre 07-08 sezonunda kullandığımız çorapları altlarına çekmişler. Bu sene çıkmadı mı kırmızı çorap, bilmiyorum. Belki çıkmıştır. Ancak sırf o bilgiye dayanarak, adamların beyaz şort altına özellikle kırmızı çorap giymek istediklerini anlıyorum. İşin acı tarafı bunu kulübün başındakiler yapmıyorlar. En azından şu resme bakarak söyleyebilirim ki; 30-40 sene sonra beyaz şort altına kırmızı çorabın tekrar geleneksel olacağını görebiliriz. (Bu arada Okan'ın aldığı istihbarata göre gelecek sezon beyaz şort altına kırmızı çorap giyilecekmiş. Umarım öyledir. Ancak görmeden de inanamıyorum açıkçası.) Bu arada Burak'ın verdiği bir diğer bilgi de; formanın göğüs reklamının Türk Telekom olmaması. Göğüs reklamları GSStore'muş. Öncelikle o takıma hiçbir katkısı olmayan bir firmanın reklamını taşımadıkları için kendilerini tebrik ediyorum. Bunun yanında kulüplerinin bir firmasının, reklamını yapmaları da hoş olmuş. Önden bir fotoğraf yok, belki bizim blogu takip eden, takımdan bir oyuncu bize resimlerini gönderebilir. Ancak tahminin bu sezon başı Avea'nın üstünü kapatan baskı şeklinde bir çalışma olmuştur. Başka türlü kapatılamaz o reklam sanki...

Edit: Burak önden resmini de gönderdi


Burak Ağırbaş'a ilgisi için çok teşekkür ederim.

15 yorum :

okanöztoprak dedi ki...

Istihbarat o yönde hocam.
Klasik parçali, kirmizi yakali ve beyaz sort - kirmizi çorap düzeninde..

Selocan dedi ki...

Geçen sene de öyle tanıtıldı formamız. Ama giymeyi düşünmediler. Bu arada istihbaratlarımız çok farklı seninle. Bakalım kiminki daha sağlam :)

okanöztoprak dedi ki...

Bakicagiz:). Fakat istihbaratlari aldigim kisi geçen sezoni formalarin da istihbaratlarini alan kisidir, yani:)

ahmetcan_48 dedi ki...

Valla selocan başkanım kızma ama inşallah Okan'nınkiler sağlamdır :)

Selocan dedi ki...

Abi neden kızayım :) İnş Okanınkiler sağlamdır. Ne kadar bilgi çokluğu olursa, o kadar iyidir. Herşeyi biz bileceğiz diye hırsımız yok :) Ben görmedim ki formaları, ben de dışarıdan haber alıyorum.

okanöztoprak dedi ki...

Aynen, benim amacim yarisa filan girmek degil hangimizinki dogru diye. Amaç aldigimiz bilgileri paylasmak sonuçta.. Bu arada yazmayi unutmusum, su gsstore'un tshirt'unun üzerinde bulunan aslan deseni kullanilicak dedi fakat ters olarak yani soldan saga, sagdan sola degil.

ahmetcan_48 dedi ki...

Yok başkanım yanlış anlama o manada demedim. Biliyorsun ben klasikçi adamım. Okan da aldığı istihbaratta parçalının yakası hariç olduğu gibi klasik parçalı şeklinde tasarlandığını ve üretileceğini yazdığı için dediydim.

Selocan dedi ki...

Biz mesela geçen sene de duyum almıştık blogda paylaşmıştık. 1 forma bile tutmamıştı. Çok komikti :) Ama bu kaynak farklı. Kaldı şurada 1 ay.

okanöztoprak dedi ki...

Dogru, hiç bir bilgi de tutmayabilir..
Düsünsene somon filan yokmus:)

Selocan dedi ki...

Ya son 2 aydır bu yeni çıkacak formalarımız hakkında o kadar çok yazı yazdık, kesin bilgiler verdik ki, tutmazsa nasıl madara oluruz düşünemiyorum :)) Gerçi ben çok sallamam da, zaten b.k atmak isteyen adam çok, gümüş tepsi ile sunarız önlerine. Ekşi'de falan bile paylaşıldı, baya komik olur yani :) En azından ana renklerin o olduğu kesinleşti artık. O konuda rahatım :))

ahmetcan_48 dedi ki...

Valla abi somonu çuprayı falan bilmem de Okan'nın dediği parçalı çıkmazsa herhalde baygınlık geçiririm :):)

okanöztoprak dedi ki...

Aman diyim.

http://maillotfoot10.11.over-blog.com/

Milan'in yeni sezon formalari, away formadaki yaka parçalimiz ve kum renginde kullanilabilir..

Selocan dedi ki...

En sevmediğim yaka. Yalancı yaka bunlar. Yazmıştım zamanında bunun hakkında yazı. Yapacaksan adam gibi yaka olsun.

okanöztoprak dedi ki...

bende sevmedim, umarim bundan olmaz.

N. Burak dedi ki...

Önden de bir resmi buldum. GS Store yazmasının sebebi bizim isteğimiz değil, onların formayı bedava verdikleri için yaptıkları bir uygulama. Formaları seçen de biz öğrenciler değiliz, takımın başında duran resimde de görebileceğiniz Göksel Abi.

http://img44.imageshack.us/img44/152/11052010.jpg

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır