Bu Blogda Ara

18 Haziran 2010 Cuma

GELECEK SEZON FORMALARI - KESİNLEŞMİŞ BİLGİLER

15 Temmuz'da çıkması planlanan formalarımız hakkında birkaç gelişme mevcut. Çubuklu forma 2. yarıda çıkacağı için, şimdilik onun hakkında daha fazla bilgi vermek ne kadar doğru bilemiyorum. Hem bizlerin hevesi, hem de kulübün ve formayı tasarlayanların hevesi kaçmasın. Forma üzerinde emeği geçen insanlara ve bu işten gelir elde edecek kulübümüze saygılı olmamız lazım. 2. yarıda çıkacağını bilseydim daha önce de bilgi vermezdim. Kısacası Çubukluya daha vakit var ve bekleyebilir. Çok da fazla bilgi sahibi değilim zaten.


Krem forma ve somon forma hakkında ise kesin diyebileceğimiz güncel bilgiler var. Krem formanın şortunun ve çorabının da krem olacağını öğrendim. Zaten böyle olacağını tahmin etmiştim, ancak ufak da olsa kahverengi şort ihtimali olabilir, ya da olsa güzel olur demiştim. Olmayacak. Krem formanın Adidas çizgileri ve göğüs-kol reklamları kırmızı olacak. Aslan deseninin ise çok büyük olmayacağını öğrendim. Daha önce Okan'ın paylaştığı formadaki desenden daha ufak olacakmış. Şeklini ise bilmiyorum. Ancak rengi kahverengi olacak bu figürün. Formanın tonunun beje yakın olduğu da öğrendim. Tonlarını artık çıkınca göreceğiz.


Somon formanın şortunun siyah olacağını öğrendim. Bunu da güzel tahmin etmişiz. Çorap ise formanın renginde, yani somon renk olacakmış. Ayrıca bu formanın renginin Palermo'ya yakın bir renk olacağını da öğrendim. Ancak renk tonu hakkında kesin bilgiyi görmeden öğrenemeyiz herhalde. Sırtta bulunan, içinde numaraların olacağı Galatlar logosu şeklindeki çerçeve formanın somon renginden biraz daha koyu bir ton somon olacak, siyah olmayacak. Forma üstünün de Adidas çizgileri ve reklamları siyah renk olacak. Şortun ise Adidas çizgileri forma üstü ile bir, somon renk olacak. Ayrıca güzel bir detayı da paylaşayım. Somon formanın GS arması etrafında, armayı çevreleyen 2 aslan figürünün olacağı söyleniyor. Geçen gün paylaştığımız 2 tişört bunun ipucuydu (özellikle siyah olan).


Parçalı formanın ise aynı olacağını söylemiştik, son gelen bilgi de bu yönde. Bir anlamda teyit bu bilgi. Yeni bir forma yapılmamış, aynen geçen seneki forma ile maçlara çıkacağız. Yani aynı tasarım-yeni kalıplar değil, birebir aynı forma olacak. Hala Store'lardan alabilirsiniz yani yeni sezon parçalısını. Acaba fiyatı düşecek mi ? Merak konusu... Son olarak hiçbir formamız yakalı olmayacak. Bu da benim merak ettiğim bir detaydı, öğrenmiş olduk.

Gelen son ve kesin bilgiler bunlar. Formalarımız bunlar olacak. Tasarımcı arkadaşlarımızdan bu bilgilere uygun formalar tasarlamalarını rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca alınan bu bilgiler sadece blogumuza verilen bilgilerdir kaynaksız kullanmazsanız seviniriz.

28 yorum :

semih dedi ki...

Krem en güzeli olacak bence.

Parçalının değişmemesi skandal, rezalet...

Burak Eken dedi ki...

Parçalının değişmemesi normal karşılanabilir. Mâlum, Avrupada home formayı iki sezon üst üste kullanmak modadır.

Ancak... Böyle bir şey Galatasaray tarihinde en son xxx yıl önce olmuşken, bu olayı böyle rezil bir parçalıyla yapmak SKANDALDIR!

TARİHİMİZDE O KADAR GÜZEL PARÇALI VARKEN, BÖYLE KÖTÜ BİR PARÇALIYI İKİ SEZON ÜST ÜSTE KULLANMAK REZİLLİKTİR. BU REZİLLİKTE EMEĞİ GEÇEN HERKESİ, ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN!!!

Burak Eren dedi ki...

Metin Oktay formasını, son derece klasik bir şekilde tasarlasalar bu iş bitecek. Hatta tasarlı halini bile satışa sunmuşlardı. Müthiş bir parçalı o.

Krem ve Somon renkli formalar da iki aykırı renk. Kremde aslan deseni falan hayal ediyorum da, somon forma altına siyah şort ilginç bir armoni diyelim :) Bakalım bekleyip görelim, formalar çıksın buradan da izninle bizim bloga 1-2 detay eklemek isterim :)

Selocan dedi ki...

Tabi ki ekleyebilirsin :)

genius dedi ki...

bu yılki parçalıyı hiç beğenmiyorum aynen devam etmesi çok büyük bir saçmalık bence...
krem formaya kırmızı detay yakışmıyo bu fikri de beğenmedim...somon-siyah da dikkat çekmekten başka hiçbir işe yaramayacak bir kombinasyon...yönetim neyin peşinde bir anlasam...

victorieux dedi ki...

alttaki iki linkte roland garrosta top toplayıcıların giydiği tişörtler var.galiba somon formanın rengi büyük ihtimalle böyle olacak.ikisi arasında baya bi ton farkı var ama selocanın verdiği bilgilere göre büyük ihtimalle ilk linkteki gibi olur.

http://store.rolandgarros.com/en_nv_fiche__Ballboy-t-shirt-2010-540184.html

http://store.rolandgarros.com/en_nv_fiche__Ballboy-kids-t-shirt-2010-540475.html

bunu daha önce de yazdım ama krem formanın tonu da yine altta verdiğim linkteki formadaki tonda olur gibime geliyor.şu son gelen bilgilere göre bej renge yakın bir tonda olur denmiş.bence bize en yakışacak krem tonu budur.bu rengin üzerine kırmızı da güzel gidiyor.tasarım bölümünde de buna benzer bir tahmin yaptım ama gerçeği daha güzel duruyor.

http://www.footballshirtculture.com/images/Club-Universitario-2010-umbro-football-kits-5.jpg

bu seneki berbat parçalının bir sene daha giyilecek olmasına ve asy özel formasının 2. yarı çıkacak olmasına yorum bile yapmıyorum tek kelimeyle saçmalık.hal bu ki bu sene ne güzel parçalıya uygun kalıplar vardı yazık oldu resmen.

son olarak her ne kadar ilk linkte verdiğim somon tişörtü beğensem de bunun forma olarak giyilmemesi kanaatindeyim.bu renkte bir forma bizi çok dalga malzemesi yapar.tamam çok satılıyor falan ama renk olarak çokta uçmamak lazım.evrim hanım storeun başına geçtiğinden beri storelara çeki düzen verildi ama maşallah formalarımız her sene milano moda haftasından çıkmış gibi.her sene ne renk modaysa onu giyiyoruz.yenilik iyi hoşta galatasaray formasının da bir ağırlığı olmalı bence.

Selocan dedi ki...

Utkan somon formanin rengi ucukmus, konustugumuz seyi sordum. Palermo formasinin rengine yakinmis. Bu roland garros tisortleri koyu. Boyle olmayacakmis. Ancak krem forma gonderdigin linkteki tona cok yakin, hatta o renk olabilir.

N. Burak dedi ki...

Quaresma'nın tanıtımında Beşiktaş adama yeni sezon forması giydirdi. Bizimkiler de böyle bir salaklık yapmazlar umarım. Somonu ya da kremi öyle görmek istemem.

Selocan dedi ki...

Yok yapılmaz öyle, zaten biz yıldız alacaksak Dünya Kupası'ndan önce almayız. Ama ben taktiğini beğendim BJK'nın bugün de imza ile birlikte forma satışa çıkıyor. Kimbilir kaç Quaresma forması satılır bir düşünsene. Bence güzel strateji. Barcelona da Villa ile yaptı aynısını.

Sercan dedi ki...

berbaz bir sezon beklyio beni

Advanced Playmaker dedi ki...

bu sene kadıköyden galip çıkabiliriz çünkü bu formaların hiçbiri galatasaray kültürüyle alakalı değil.
rezalet birşey bekliyorum

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

Fontlar değişecekmi kesin bi bilgi varmı bunla ilgili?

N. Burak dedi ki...

Eğer fontlar değişmezse Beşiktaş'la bayağı benzer fontlarla oynayacağız zira onlar da bizimki gibi çerçeveli birşey yapmışlar.

pepino dedi ki...

simdi 15 temmuzda sadece 2 forma tanıtılacak o zaman fontlar da insallah degisir bu arada cıkacak forma bence pembe olacak palermo forması gibiyse ama tepki olmasın diye somon diycekler :) madem parcalı degismiycek bari bu sene beyaz sort kırmızı corap yapsınlar besiktas bile klasige dondu

victorieux dedi ki...

selocan dediğin gibiyse o zaman formanın rengi somon değil bildiğimiz pembedir.okanda blogunda tahmini bi tasarım yapmış.öyle olacaksa vay halimize diyorum!!bildiğin pembe giyecek tüm takım şaka gibi!!

genius dedi ki...

kendini akıllı zannedip mor formanın da yaptığı satış patlamasına güvenen yöneticilerin pembe forma elinde patlayacaktır.Taraftar o formadan almayarak yönetime mesajını en güzel şekilde verecektir

HardKelm dedi ki...

Gayet güzel olurlar rahat olun. PENBE almam ben yHA XD diyenler de gider alır.

genius dedi ki...

http://www.gsstore.org/urunDetay.asp?urunID=8119

store da çıkan yeni bir tişörtün linki...iki renk varyasyonu yapılmış, birisi pembeye yakın diğeriyse kahverengi...formaların tonları açısından ipucu verebilir...

aepikman dedi ki...

Adidas logosunun nerede olacagi belli mi umarim Besiktas'inki gibi ortada olmaz. Sagdadir umarim. Bu konuda bi bilgi var mi?

semih dedi ki...

okan'a teşekkürler tasarım konusunda yardımcı olduğu için.

ancak somon berbat gözüküyor. tasarımın başarısızlığı anlamında demiyorum, ama siyah ve somonun uyumsuzluğu bir yana renkleri sarı-kırmızı olan bir takım için de hiç uygun değil.

yine fenerbahçe'nin formaları güzel olur, biz de saçma sapan renkler görmek zorunda kalırız. ben boş durmaktansa gsstore'un mail yağmuruna tutulması taraftarıyım.

hem alakasız tasarımlar çıkaracaksın, hem de 90 lira bayılmamızı isteyeceksin formalara. taraftar enayi değil, hele bu ağır ekonomik koşullarda yolunacak kaz hiç değil.

Selocan dedi ki...

Adidas logosu büyük ihtimal ile ortada olacak. Bilmiyorum ama öyle olacağını düşünüyorum

Font konusu hakkında hiçbir bilgim yok.Değişmesin bence, güzel fontlarımız :)

Yıldırım dedi ki...

gerçekleri görmeden tepki vermek çok anlamsız, bi kere okan ark. yaptığı forma tam bir pembe.. somon renk, biraz daha içinde sarı ve siyah barındıran pembeye göre daha soft ve kirli duran bi renktir.. bu görünen diil yani..
ayrıca geçen sene başından beri uygulanan bi detay da atlanıyor çizimlerde, tff artık çoraplarda takım kısaltmalarını yasakladı, gs yazısı yok çoraplarda..

calibra dedi ki...

Yahu bu TFF, çoraptaki, sırt numarasındaki logodan ne istiyor anlamıyorum!

Bu arada geçen sene bir detay dikkatimi çekmişti. Formaların boyun kısmının arkasında el yazısı fontu ile yazan Galatasaray yazısı, lig maçlarında giydiğimiz formalarda yer almıyordu. TFF buna da el atmış sanırım.

Bu arada Beşiktaş'ın fontunu çok beğendim ben. Bilmiyorum sizler ne düşünüyorsunuz?

GialloRosso dedi ki...

Krem formada kullanilacak olan aslan figuru icin Kamerun dunya kupasi formasi ornek alinabilir. Asagidaki baglantidan formayi gorebilirsiniz.
http://www.sportsandfashionmall.com/Stores/PSSoccerStore/Images_Products/Puma-Cameroon-HomeJersey-10-12-1.jpg

Bir formada bu tarz bir cizim olmasi bence cok yanlis. Besiktasin gecen seneki beyaz formasindaki gibi temsili bir figur dusunulebilirdi. sonucta bir formadan bahsediyoruz. Sokakta giyilen alelade bir t-shirt degil!

Ayrica kafama takilan bir soru var. geçen sene uygulamaya konulan "ülker" saçmalığı bu sene de devam edecek mi? Somon ve krem formlarda bu anlamsız logoyu gorecek miyiz?
Ben dahil bir çok insan sırf bu logo yuzunden forma almadi. en azında yeri degise, numaranın altına koyulsa cok iyi olacak. Ancak bu federasyonla alakalı bişey sanırım. :(

Yıldırım dedi ki...

ewet, kendince gereksiz sınırlamalar getiriyo tff.. o yüzden güzelim detaylar güme gidiyo.
bu arada olması gereken renklerle ilgili forma çizimlerini mail attım, anlatmak istediğim renk daha iyi görülebilir oradan..

aepikman dedi ki...

ama Fenerbahçe formasinin boyun kisminin arkasinda Fenerbahçe yaziyordu bizde ise yazmiyordu

Gian ULUCIAI dedi ki...

Hepinize bir sorum olacak;

TFF acaba numaranın altında isim üstünde reklam uygulamasından bu sene vaz mı geçti? çünkü BJK Quaresma'yı kollarında avea reklamı olan fakat sırtında sadece Quaresma 7 yazan bir formayla tanıttı. Bu konuda kesin bir bilgi varsa ve biri paylaşabilirse sevinirim.

Selocan dedi ki...

Vazgeçmedi diye biliyorum ben. Henüz BJK o bölgesine reklam almadı diye, tanıtım gününde öyle basmış ismi. Zaten BJK storelarda da formalara isimler, geçen sene öyle basılıyordu reklam taşımadıkları için. (mehmetcik ve kızılay mağaza formalarında yok)

Kısacası Quaresma maçlara çıktığı zaman altta yazacak adı. Ancak storelarında satılacak formalarında üstte yazılacak Quaresma. Çünkü onların reklamı yok o bölgede. He lig başlar reklam alırlar bilemem.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır