Bu Blogda Ara

28 Haziran 2010 Pazartesi

METİN GİBİ...


Geçenlerde blogumuzun gizli kahramanlarından Sercan Sevinç yine çok güzel bir foto gönderdi bana. Metin Oktay'ın Palermo takım tanıtımında çekilen, üzerinde -bir kısmı da gözükse-Palermo forması taşıdığı bir resim. Blog teması ile pek bağdaşmadığı için buraya koymadım, bir diğer blogumuz olan Lappappa'da yerini aldı bu foto. Sonra fotoyu koyar koymaz aklıma geldi. Benim aklıma gelen şey Sercan'ın ve sportman'in de aklına gelmiş. Bize de bu blog için ilginç bir konu çıktı böylelikle.


Bildiğiniz üzere Kral, 1961-1962 sezonunda Palermo forması giydi. Bize gelen son bilgiler, Somon formanın renginin aslında Palermo renginde olduğu yönünde. E artık şimdi herkes bir bağlantı kurmuştur. Tabi ki çok saçma, tabi ki olmaz. Ama Metin Oktay'ın bir zamanlar formasını giydiği takımın renklerini önümüzdeki sezon kullanacakmışız gibi gözüküyor. Acaba düşünülmüş müdür bu bağlantı ? Yoksa sadece "moda" diye mi uygun görülmüştür ? Geçen sezon Mor formaya çok güzel bir tema işlediler. Acaba Somon'a bir tema düşündüler mi ? Buradan gitseler nasıl olur, komik olur sanki. Ama insan işte görünce de aklına getirmeden edemiyor. Eğer 2011-2012 için yapılsaydı bu forma "kesin" derdim. Metin Oktay'ın Palermo'ya gidişinin 50. yılı kutlanıyor (!)... Ama bir sene erken yapmışız.


Dediğim gibi bir tema işlenecekse, ben çok merak ediyorum. Mor formaya işlenen temayı beğenmeyenler olmuştu. Evet tabi ki sallama bir tema. 2288 yıl öncesine gayet tabi ki dayanmıyor bu formanın geçmişi, takım da dayanmıyor. Ancak bence gayet başarılı bir tema ve yeni bir marka yaratmış olduk böylelikle. Bu sebeple Somon'a işlenecek herhangi bir sallama temaya da karşı olmayacağım. Ama Metin'e bağlamayalım. Bir şeyi Metin'e bağlayacaksak o Parçalı olsun...

5 yorum :

Burak Eken dedi ki...

İlk paragrafın son satırındaki "kutlanıyor"un yanına ünlem koymasan, ben senin yerine bayağı noktalama işareti koyardım!

Kim, neyi kutluyor? Ne olmuş ki?

Öyle bir kutlamayı ancak GS yönetimi yapar ya... Neyse, fazla girmeyelim o konuya.

genius dedi ki...

pembe formaya sağlam bir kılıf uyduracaklarına eminim, ama burası Türkiye kimse almaz pembe forma...

Selocan dedi ki...

Güzel olduğu sürece her forma satar. Bu forma da çok satacak eminim. Tabi bir Mor veya Turuncu kadar satmaz ama satar. Ancak Parçalıyı eski kullanmamız, çubukluyu 2. yarı çıkartmamız vs... Geçtiğimiz sezonun forma satış sayılarını arayacağız sanki...

Yıldırım dedi ki...

uefa avrupa kupası finaline kadar çıktığımızı ve bütün deplasman maçlarında bu formayı giydiğimizi düşünün bi kere.. değil bi tane 5 tane alırım kendi adıma.. formayı forma yapan giyenlerin de başarısıdır bi nebze.. hele metin oktay'ın da giydiğini hatırlayınca görmeden sevmeye başladım.. sadece dünya standartlarına uygun bir kalite ve kalıp bekliyorum, en büyük isteğim budur..

Selocan dedi ki...

Büyük başarılar kazanmaya gerek yok. Forma kültürünü benimsemiş herkesin kendi kulübünün renklerinin dışında yapılmış bir 3rd formayı benimsemesi gerekir. Buradaki sorun daha önce yazı yazdım hakkında, 3rd formaya fazla anlam yüklemek ve gereğinden fazla önem vermek. Ayrıca yanlış olan her sene başka renk 3rd forma çıkartmak. Zaten halihazırda bir sürü 3rd rengimiz var ve bu liste genişliyor. İşte bu forma kültürüne göre çok yanlış. Kısacası formanın rengi ne olursa olsun o sadece 3rd forma, ancak bu kadar anlam yüklenmesi ve maçlarda sık giyilmesi + her sene başka renk çıkartılması yanlış..

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır