Bu Blogda Ara

14 Haziran 2010 Pazartesi

PARÇALI DEĞİŞMEYECEK


Önce şunu söyleyeyim bu aldığım haber henüz kesin değil. Bir alt başlıkta da dediğim gibi ilerleyen günlerde, kesin ve en detaylı bilgileri burada paylaşacağım. Bu haberin ise doğrulanması lazım, öyle diyeyim.

Galatasaray'ın gelecek sezon sarı ve kırmızı renkleri taşıyan 2 forması olacak. Bunu biliyoruz. Biri ASY anısına hazırlanmış, 1964 yılında ASY ile çekilen ilk fotodaki formanın günümüz versiyonu olan çubuklu forma, diğeri ise Parçalı forma olacak. Aldığım son habere göre, çubuklu formanın tanıtımı diğer formalar ile birlikte yapılmayacak. O formayı 2. yarı, yani TT Arena'ya geçtiğimiz zaman kullanacağız ve o zaman satışa çıkartılacak. Ali Sami Yen ruhunu TT Arena'da formalarımız ile yaşatacağız bir anlamda (çubukluyla nasıl yaşatılırsa artık !). Parçalı forma içinse size güzel haberler veremeyeceğim. Geçtiğimiz sezon kullandığımız (09-10) parçalı formamızı, aldığım duyuma göre bu sezon da kullanacakmışız. O bilgiyi aldığım an şöyle bir ihtimalin olabileceği aklıma geldi. Biz bu parçalı formayı sadece sezonun ilk yarısında kullanacağız bana göre. 4 ay kullanılacak bu forma için yeni bir tasarım düşünülmemiş ve Avrupa'da bazen uygulanan, bir önceki sezonun formasını giyme olayını, gerçekleştirmişiz anlaşılan. Kısacası Ali Sami Yen'de ve sezonun ilk yarısında Parçalı giymemiz çok büyük ihtimal. 2. yarıda ise; tıpkı bu sezon kırmızı formada olduğu gibi, ASY anısına çubuklu forma satışa sunulacak ve takımımız onu 2. yarıda Home forma olarak kullanacak. Parçalı ise ilk yarıda kalacak...

Bu yukarıdaki yazı sadece bana gelen "parçalı değişmeyecek" bilgisinden sonra kafamda kurduğum bir senaryo. Bana göre kulüp 4 ay için yeni bir forma çıkartmayacak ve 2 yarıda, 2 farklı home forma kullanacağız. Dediğim gibi henüz parçalının değişmediği bilgisini onaylatamadım, diğer 3 forma ile birlikte ilerleyen günlerde bunu da netleştirmeye çalışacağım. Şuan kesin gözüken tek şey, çubuklunun 2. yarı çıkacak olması.

Benim bu bilgiye karşı fikrimi yazmama gerek var mı bilmiyorum. Bence yok. Ancak ufak yazacak olursam; çubuklu asla Home formamız değildir ve Parçalı forma böyle 2. plana atılmamalıdır. Fakat bir formayı 2 sezon kullanma konusuna ise bu kadar katı bir biçimde karşı değilim. Her ne kadar kalıbı eski kalıptan olacak olsa da, bu Avrupa'da da denenen bir uygulama. Yalnız şuna karşıyım; Bunu yapacak başka bir sezon bulamadınız mı ? Belki de GS tarihinin en kötü parçalısı olan formayı 2 sezon kullanmak (ya da 1,5 sezon) talihsizlik olacak. Tabi dediğim gibi onaylanmış bir bilgi değil bu henüz, yazıp çizerseniz buna dikkat edin...

Edit: Okan'ın aldığı duyum ve benim aldığım duyum arasında en büyük fark bu parçalı meselesiydi, bunun sebebi şu olabilir. Belki hakikaten yeni bir parçalı tasarlanmıştır, çünkü her formadan en az 2 farklı tasarımın olduğunu düşünüyorum. Fakat üretilip üretilmemesine sonradan karar verilmiştir. Bu farklı bilgiler, tasarlanan birkaç farklı forma yüzden ortaya çıkıyor. Kesin bilgiyi onaylatabildiğimde paylaşacağım.

16 yorum :

Advanced Playmaker dedi ki...

Avrupa'da öyle olabiliyor lakin bendeki Arsenal formasında 2008-2010 yazıyor. Yani adamlar planlı yapıyorlar bunu
Parçalıyı eskisi olarak kullanırsak bence zarar eder yönetim. Ilk aldığım forma hep parçalıdır. Benim gibi düşünenlerin çoğunluktadır bence
Umarım yanlış bir bilgidir

Selocan dedi ki...

Katılıyorum ve ben de aynı şeyi umuyorum :)

semih dedi ki...

Galatasaray tarihinin en kötü parçalı formasını benzer bir tasarımla piyasaya sürenlerin yaratıcılığına şapka çıkarıyorum. (!) Sayelerinde ne gelenek kaldı, ne nostalji.

Yazık...

Selocan dedi ki...

Semih daha beter, benzer tasarım değil, aynı forma. Yani bu sezon giydikleri formayı giyecekler. Yeni forma aynı tasarım değil yani..

Seco dedi ki...

Ben de şöyle düşünmüştüm; zaten 2 tane home sarı-kırmızı forma çıkması saçma ama madem bu sezonluk çubuklu forma olmasının bir sebebi var Arsenalin Highburyde son sezon giydiği bordo forması gibi ilk yarı Sami Yen'de çubuklu anı forması giylir, ikinci yarı yeni stada geçince sadece parçalı kullanılır. Bana en mantıklısı bu geliyor. Hatta satış stratejisi olarak parçalının ocak ayında çıkarılması da düşünülebilir. Sonuçta biz hiç parçalı çıkmayan sezonlar bile gördük.

victorieux dedi ki...

bu store yetkilileri insana kafayı yedirtir valla.stadın son senesine özel forma çıkarıp stadda giymemek nasıl bir mantığın ürünüdür anlamıyorum.madem federasyon aynı yarıda 4 formaya izin vermiyor biz de somon formayı 2. yarı çıkaralım.somon forma illa şart değil ama parçalı ve asy çubuklu şart.acaba geçen seneki parçalılar satılmayıp ellerinde mi kaldı da aynı formayı bu sene giyiyoruz.yoksa kesin yeni forma çıkarırlardı.inşallah bu duyumlar doğru değildir.

Burak Eken dedi ki...

Yeter be! Bu ne yahu? Tebrik ediyorum, artık Galatasaray'dan iyice soğuttular! Bırakıyorum Galatasaray'ı da, futbolu da! Lânet olsun hepsine!..

Sercan dedi ki...

Benim aldigim son duyum.

Artik parcali hep kirmizi-sari olacakmis.

Selocan dedi ki...

Yakarım

i! FuRKaN !i dedi ki...

Umarim adam akilli bi parcali cikar, yoksa kulüp zarar eder. Nike ile anlassak bile bizimkiler adam gibi forma cikarmayacaklar gibi geliyo.

Bu arada renkler tam uymasa da, Arsenal hayalimizdeki formayi yapmis resmen yaa... Sari forma FTW!!!

http://www.footballshirtculture.com/10/11-kits/arsenal-2010-2011-away-nike-kit.html

Yıldırım dedi ki...

tam bende bu formadan bahsedicektim, bu sene arsenali deplasmanda Gsaray oynuyomuş gibi izliycem, sırf bu forma yüzünden bu sene dışarda Arsenalliyim.. 93deki sarı, çizgili formanın tam bir uyarlaması olmuş renkler de harika.. sarı formayı ne kadar da özlemişim, van persienin üstünde görünce daha da anladım.. adidas 3 çizgisi artık tat vermiyo klasik forma yapılamıyo o şekilde.. acilen nike a geçiş istiyorum..
ayrıca bu sene yeni parçalı mutlaka çıkar hiç şüphem yok..

Selocan dedi ki...

Hayır anlamadığım, çubuklu forma 2. yarı çıkacaksa, parçalı da değişmeyecekse, 2 forma ile mi tanıtım yapacaklar ?

Arsenal'in forması gerçekten çok güzel.

Adsız dedi ki...

abi çubuklu şu şekilde olabilir

http://3.bp.blogspot.com/_buyyLxSSrjA/TBabsMZuc3I/AAAAAAAADiU/a4D_BU_4ce0/s1600/rossi.jpg

pepino dedi ki...

turkiyede bole bissey olucagını sanmıyorum ayrıca samiyen cubuklusunun 2. yarı cıkmasını anlayamadım madem samiyen anı forması o zaman samiyende giyelim yıkıldıktan sonra ne anlamı var?
bu arada sole bisey dusundum buyuk ihtimal olmaz ama kum rengi forma normal away somon da avrupa away olabilir mesela gecen sene real madridin 2 away i de koyuydu birini avrupada birini ligde giydiler bole bisey yapabiliriz bence

Oz dedi ki...

değişmezse değişmesin, ne yapalım...

esas geçen seneki futbol değişmezse kötü.

Semih D. dedi ki...

Yahu bari 2008-2009 sezonunun parçalısını yapsaydınız. Hani şu kewell ve Baros'un geldiği seneki parçalı forma.

Allah aşkına azıcık insafınız varsa şu parçalıyı yenileyin numaraları ve türk telekom reklamını siyah yapın. şortuda siyah yapın, madem değişiklik istiyorsunuz.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır