Bu Blogda Ara

30 Haziran 2010 Çarşamba

SAYGI

Neden hiçbir gazeteye saygı duymadığımı bir kez daha hatırladım. Spor blogları kadar haber blogları da yayılsa, bir gün bile gazete alıp okumam veya internet sitelerine girip boşu boşuna hit sayılarını arttırmam. Benim için çok eskiden beri böyleydi, şimdi bir kez daha nedenini anlıyorum.

Aslında güzel bir yazı döşenmek lazım, ancak beceremem. Lucarelli-Breitner'den Koala abim olsaydı ne yazardı şimdi. Bu olaydan çok daha önce zaten saygısını yitirmiş olan Maraton.com, bizlere değer verip blogumuzu ziyaret eden sizleri, bilgilendirmek için; Bizlerin araştırdığı, kaynaklar bulduğu, zamanını harcadığı, bu satırlara yazdığı bilgileri, "özel haber" olarak sitesine taşımış. Bizim günlerimizi alan iş, çaba, emek bir copy paste ile "özel haber" olabiliyormuş meğerse. Sevgili Okan'ın bizlere en iyisini göstermek için, kafamızda biraz olsun şekillenmesi için, belki de saatlerini harcadığı çizimleri, bir tık ile "özel haberin" görsellerine eklenebiliyormuş meğer. Bu iş bu kadar basitmiş işte.

Öyle her b.kta kaynak belirtin arkadaş demiyoruz, bizi bilen bilir. Eğer öyle yapsaydık, bugün benim formalarımın yer aldığı resimler, Sercan Sevinç'in özel arşivinden blogumuza taşınmış resimler, günlerimi harcayarak tek tek Milliyet Arşivi'nden bulup çıkarttığım resimlerin aynılarının onlarca sitede kaynaksız kullanılmasına da ufak laflarımız olurdu. Veya her resmimize blogun adresini işlerdik, her yazımıza kaynaksız kullanmayın'ı biraz büyük puntolarla yazardık. Böyle şeyler yapmıyoruz, çünkü bizim amacımız zaten paylaşım. Paylaşılan bilgilere, görsellere saygı göstermek ise bloga uğrayan ziyaretçilerin bileceği iş. Maraton'un Galatasaray Formalar'ı bloguna ve Okan Öztoprak'a saygısı bu kadar...

Hani blogun bir amacı da korsan, lisanssız ürün almama bilincini biraz olsun geliştirmek ya, o bilinci bu bloga uğrayıp haber çalan sözde gazetecilere de öğretmek lazım.

Edit: Maraton.com'a tarih tarih işin aslı duyurulur...

Bazı insanların yanlış anlamakta ve kendi yalanlarına kendilerini inandırmakta ısrar ettiği görülüyor. Bizim blogu yeni takip etmeye başlayanlar vardır mutlaka, ancak bizimle birlikte bu yolda yürüyen pek çok ziyaretçi dostumuz da vardır. Onlar bilir. Tarih 21 Mart 2010, yani 3 ayı bile geçen bir süre önce, GALATASARAY FORMALARI blogu kendi kaynağından, gelecek sezon formaları ile ilgili bir bilgi aldı. Formaların ana renkleri ile ilgili bir mail... O tarihten 1 gün sonra, ben de bu bilgiyi blogda paylaştım (eskiler bilir). Tarih 22 Mart 2010. Yani daha kulüpteki 3-5 kişi haricinde kimsenin bilmediği bir bilgiydi bu. Bunu nereden mi biliyorum ?

Bazı insanlar bizim kulüp tarafından izlenen bir blog olduğumuzu bilmiyorlar, bunu yazıp çizmiyoruz zaten, nereden bilecekler. Ancak takip ediliyoruz. Aynı tarihte, yani yazıyı bloga girdiğim gün, kulüpten bir mail aldım. Mail'de bu bilginin kulüp için bile dillendirilmediği, geçen sezon yaşanan talihsiz sızma yüzünden, kulüp çalışanlarının kendi aralarında bile herhangi bir hacklenme durumuna karşı, forma taslaklarını bilgisayar yolu ile birbirlerine postalamadığı yazıyordu. Bu sebeple bu bilgiye nasıl eriştiğim soruldu. Ben de gayet tabi ki kaynağımı onlara söylemedim. Ancak kendilerine; herhangi bir detay, resim, taslak vb... gibi formanın 3 ay önceden lissanssızı yapılabilecek yeterlilikte bilgiler bana ulaştığı takdirde, bunu bloga koymama güvencesi verdim. Kulüp ile olan bu mailleşmemin tarihi, yazı ile aynı tarih yani 22 Mart 2010, yani 3 ay önce, yani bazılarının kulüpten gelen mail yüzünden heyecanlanmasından 3 ay önce, ben kulüp ile bu konuyu görüştüm, yani onların bu bilgiye sahip olduğumuzdan çok önceden beri haberleri var. Hem onların heveslerini kırmayacak şekilde, hem de forma meraklılarını tatmin edecek bilgiler ile bu 3 ayı geride bıraktık. Kısacası daha kulüp içinden bile sayılı insanın bildiği bir bilgiyi size 3 ay önce buradan duyurduk.

Bu 3 ay içinde, zaman tanıtım zamanına yaklaştıkça, ufak ufak detayları bloga yazmaya başladım. Bu zaman içinde 1 kaynağım daha oldu ve sürekli 2 kaynağı birbirleri ile karşılaştırarak en kesin bilgileri bu blogda yazmaya çalıştım. Sadece, dün başkalarının kendi haberi sandığı somon formanın değil, çıkacak olan diğer 2 formamızın da pek çok detayını bu bloga yazdım. Biraz blog arşivinde geri gitmeniz lazım. Yani daha haberi yazan kişinin somonu yeni öğrendiği tarihten çok eskiye... Tabi sadece bloga kuru kuru yazı ile olmaz bu işler. Sonuçta insanlara ne kadar anlatsan da bir resim herşeyi daha net açıklar. Bildiğiniz gibi bizim bir tasarım blogumuz var. Amatör tasarımcıların ne kadar başarılı işler çıkarttıklarını birilerine gösterebilmek amaçlı kurduğumuz bir blog. Bu blog sayesinde de pek çok tasarımcı dostumuz oldu ve bize bu yeni sezon formalarımızı görselleştirmede çok yardımcı oldular. Sonuçta 22 Marttarihinden beri açtığımız her yeni sezonla alakalı başlıkta, sizlerin daha iyi kavrayabilmesi için tasarımcı dostlarımız bizlere görsel olarak yardımcı oldular. Yani bunun da geçmişi 3 ay önceye dayanıyor.

18 Haziran tarihinde yani bugünden 12-13 gün önce, artık tanıtım tarihine 1 ay kaldığı gerekçesiyle, aldığım bilgilerin en kesin halini, yani çıkacak olan formalarımızın kendi resmi dışındaki bütün detaylarının yazıldığı halini, bloga koydum. Tamamen kendi 2 kaynağımdan aldığım bilgilerdi bunlar. Bu arada benim kaynaklarım forumlardan falan da değil, söyleyeyim. Bu 2 adam da formaları bizzat kendi gözleri ile görmüş kişilerdi, yani tamamen benim ve formaya dokunan kişinin arasında geçen bilgi akışını buraya yazdım.İkimiz arasında başka kişiler veya duyumlar yoktu, tamamen birebir görüşme... 18 Haziran tarihinde kesin olarak hangi formaları giyeceğimizi, şortu, çorabı, omzundaki Adidas çizgisine ve yakasına kadar burada paylaştık. Eğer kulübe olan saygım olmasaydı bu bilgileri çok daha önce de paylaşırdım. Tarih neymiş, 18 Haziran yani 2 hafta önce...

He bir de şu Metin Oktay bağlantısı. Yani kendi haberlerini yazdıklarını düşünenlerin değişik bir bağlantı kurduğunu zannedip, haberlerine yazıkları bağlantı. 28 Haziran tarihinde biz bu haberi paylaştık, yani sözde habercilerin yazısından 2 gün önce, blog dostları ile konuşurken ortaya çıkan tesadüf bir düşünceydi bu. Sercan ben ve Sportman'in muhabbeti arasında ve Sercan'ın bana gönderdiği resimden sonra, Sercan'ın dillendirdiği bir muhabbetti. Maraton, Milliyet; Belki yarın uyandığımda başka gazeteler bu haberi kendi imzalarını vererek yazacaklar. Hepsinin birbirinden aşırdığı haberi... Üzücü olan başka şey de bazılarının, daha 2 gün önce haberi olduğu, okuduğu bir blogdan aldığı bilgiyi ve yazı içeriğini, forumda takılan, hep arada birilerinden duyma kaynağı ile aldığı bilgiyi, kendi haberi zannetmesi ve bununla gurur duyması. Başkalarından, sadece bu haber için özel olarak Okan'dan rica ettiğim tasarımı çalıp, haberlerinde kullanıp, bununla gurur duyması. Gerçekten işte bu üzücü.

Biz bu haberi ilk 3 ay önce 22 Mart tarihinde duyurduk ve 18 Haziran tarihine kadar da bu bilgileri güncellemeye devam ettik. 18 Haziran tarihinde ise 2 kaynağımın ortak verdiği bilgiler -ki tekrar söyleyeyim, bazıları gibi forumlarda takılan hep birilerinden duyma kaynaklar değil bunlar, direk formayı görmüş ve ilgili kişiler- ile son bir kesin yazısı yazıp tanıtım tarihini beklemeye başladık. Bizi son 2 gündür takip etmeye başlayan insanlara şunu gönül rahatlığı ile söylüyorum. Maraton'un ve Milliyet'in yazıları tamamen bu blogdan çıkan bilgiler ile yazılmış çalıntı haberlerdir. Yeni takipçiler için bunu söylüyorum, çünkü eskiler zaten bilir. Tamamen bizim emeğimiz, bizim araştırmalarımız, bizim tasarımlarımız, bizim fikirlerimiz, bizim yazılarımızdan çalınmıştır. Ancak hepsinin bir "gazeteci" olduğunu düşünürsek ve bu tip işleri çok iyi bildiklerini düşünürsek, hepsinin bu işten sıyrılma teknikleri, taktikleri vardır. Sonuçta işin içindeler. Onların hepsi için, biz ne yaparsak, biz ne yazarsak kendi gurur duydukları haberleri olmaya devam edecek bu haberler. Aferin gurur duyun...

Son olarak şunu söyleyeyim. Ben gazeteci falan değilim, gazeteci olacağım gibi bir niyetim de yok. Ben fizikçiyim, yazı ile bile işim çok olmaz. Düşünün ne kadar alakasız, çok da seviyorum kendi işimi. Blog ismin sahte, mail adresim esas adresim değil, benim için bu blog sadece başka bir dünyam, gün içinde arasıra uğradığım bir dünyam. Çok önceden beri olan bir hobimin, bir boş zaman uğraşımın, benden başka da meraklısı vardır diye açtığım bir blog bu. Buradan parayı vuracağım diye bir düşüncem yok. Bu işlerle alakam yok aslında. Yani yarın kapatsak blogu, ertesi gün başka bir boş zaman hobisi bulurum kendime. İşin komik yanı bu işten para kazanan gazetecilerin benim sadece zevk için yaptığım bir şeyden haber aşırması, bu düşünce yaşanan üzücü şeyler arasında ara sıra gülmemi sağlayan tek düşünce. Gerçekten yazık.

Bundan sonra da bu konu ile ilgili hiçbir yazı yazmayacağım, herkes kendi vicdanı ile başbaşa... Bu sabah uyandığımda da pek umrumda olmadığını farkettim bu durumun. Sebebi yukarıdaki komik mesele işte. Yarın başka "gazeteci" yazar, yine kendi imzasını atar, yine başka bir yazı ile üste çıkar, sözde ispatlar yaratır. Banane arkadaş, bizim okuyucu kitlemiz belli, onlar zaten biliyor...

Haber verdiği için sevgili İsa Yavuz Gündoğdu'ya çok teşekkür ederim.

Edit: Haberdeki fotoğrafa kaynak gösterilmiş. Yaptığımız istihbarat, çalışma, yazı vs... güme gitse de, en azından Sevgili Okan'ın tasarımının hakkı korunmuş oldu. Verdiğiniz destek için hepinize sonsuz teşekkürler.

45 yorum :

martel dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/cimbom-dan-forma-bombasi-/spor/sondakika/30.06.2010/1257333/default.htm

okanöztoprak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Selocan dedi ki...

Babası oturup çizmiş herhalde o formayı...

alessio cerci dedi ki...

resimde öyle oynadıklarını görünce cidden benim bile sinirlerim zıpladı.tabi ki en büyük tepki bu şerefsizleri alıp okumamak ama girip yorum kısmına saydırmak için üye bile oldum.sanmıyorum adam yerine konulup yayınlansın yorum ama en azından biraz utanma arlanma varsa yüzleri kızarır belki onay için okurlarken.

Simao Sabrosa dedi ki...

Eğer buradaki yorumlarınızdaki hakaret içeren kelimeleri kaldırırsanız ve postu da silerseniz az önce olduğu gibi şimdi de haber içinde kaynak gösterteceğim..

haberi değiştirip kaynaklı bir şekilde site editörlerine göndermiştim ancak burada okudumlarımdan sonra güncellemeyi geri çektirdim.

Selocan dedi ki...

@Simao Sabrosa

Yazıyı ve yorumları silmeyeceğim. Bize saygısı olmayana biz neden saygı gösterelim ? Bu işler en başta yapılmalı.

Haberi yazan bir blog veya tek bir kişi değil. Haberi yazan; editörleri olan koskoca gazeteler ve siteler. İnsan sormaz mı haber yazılırken kaynağın nedir diye. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu haberi copy pasteleyen insanın ve o haberi okuyup gazetesinde haber niteliği taşıyacağını düşünen editörlerin kaynak göstermesi pek zaman almasa gerek. En başta yapılmalıydı. Hiçbir yere veya habere kaynak göstermenize artık gerek yok.

Simao Sabrosa dedi ki...

Yaklaşık 10 yıldır web sitesi editörlüğü ve blog yazarlığı yapmış biri olarak çıkışınızı çok iyi anlıyorum. Ancak spor servislerinde böylesine olay yaratabilecek haberler olduğu zaman böyle durumlar atlanabiliyor.

En son Fanatik de Hüseyin Ataş'ın Mehmet Batdal haberinin kaynağını bir gün sonra düzelterek yayınlamıştı.

Tekrardan sonuna kadar haklı olduğunuzu ve 16 yaşından bu yana bu tip işlerle uğraşan biri olarak tüm iyi niyetimi anlamınızı istiyorum.

Kewell19 dedi ki...

Yapılanlar bize.Size Okan Kardeşime ve GALATASARAY' kulübüne SAYGISIZLIKTIR.

ahmetcan_48 dedi ki...

Terbiyesiz herifler. Sonra bunların ağababaları gelir bizim fakültede (İletişim Fakültesi) basın, etik, ahlak dersi vermeye kalkarlar. Al işte bir tane daha,
http://www.gercekgundem.com/?p=291862

Selocan dedi ki...

@Simao Sabrosa

Bizim blogda yer alan ve muhtemelen bizim blogdan alınmış olan forma resmine, yine bizim blogda bakarsanız, ki linki şudur ;

http://galatasarayformalari.blogspot.com/2010/03/gelecek-sezon-formalarimiz.html

Okan'ın imzası bulunmaktadır. O sitede yer alan resmin orjinali budur. O resimdeki imzayı silmeye vakit ayıran birisinin kaynak yazması pek uzun sürmez. Ancak o imzayı silmek için vakit ayıran birisinin de kaynak göstermeyeceği daha en başında bellidir zaten.

Bu blogun bir internet sitesinden gelecek linkle ilgi toplamaya ihtiyacı yok. Zaten belirli bir kitleye hitap eden bir bloguz, herkesin ilgisini çekmeyiz yani. O kitlemizde 1 senede gayet güzel oturdu. Bu sebeple bu başlığı silip mevcut haberi kopyalayan gazetelerden link almayı istemek, kendime Okan'a ve blogu okuyanlara büyük saygısızlık olur. Buna ihtiyacımız yok.

Sizinle bir problemim yok, size de bir saygızlığım olamaz. Beni anladığınız için de teşekkür ederim. Ancak ne bu yazıyı silerim ne de yorumları. Lütfen bunu da anlayın.

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

Yazıklar olsun bir de gazetecilik diye geçinirler...........
Mail felan atmadınız mı ? Hakkınızı aramanız lazım..

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

Çok basitmiş ne güzelya..

Enes dedi ki...

Arakla, tasarımlardan imzaları sil, kendi haberinmiş gibi insanlara sun, sonra da gel de ki "yorumları silerseniz kaynak eklerim"

Kusura bakmasın arkadaş hayatımda bu kadar büyük bir aymazlık görmemiştim.

okanöztoprak dedi ki...

Alican , sana bi mail attim bi oku istersen..

kupabizim.blogspot dedi ki...

''Eğer buradaki yorumlarınızdaki hakaret içeren kelimeleri kaldırırsanız ve postu da silerseniz az önce olduğu gibi şimdi de haber içinde kaynak gösterteceğim..

haberi değiştirip kaynaklı bir şekilde site editörlerine göndermiştim ancak burada okudumlarımdan sonra güncellemeyi geri çektirdim.''

Şimdi siz bu yazdıklarınızdan sonra buradaki yorumların silineceğini mi düşündünüz. Ya çok safsınız ya da bizleri saf zannediyorsunuz. Daha önce de birçok blogtan çalıntı haberler yapıldı bu ülkede. Gelin izin isteyin kimse size birşey demez. Ama çalmayın.

Saygılarımnla,

okanöztoprak dedi ki...

http://www.galatasaray.org/kulup/haber/7215.php

Neden böyle bisey yayimladilar anlamadim pek ama..

Selocan dedi ki...

Cubuklu, somon ve krem. Yapilmis olan 3 forma. Parcali ayni kalacak iste :)

semih dedi ki...

kahpeliktir bunun adı.

forumlardan taraftarların istediği futbolcu isimlerini ertesi gün sitelerinde "flaş gelişme" olarak veren "acar" gazetecilerden tam da beklenecek bir davarnış.

ahlaksızlık, emek hırsızlığı, terbiyesizlik almış başını gitmiş. batmışlar bok çukuruna iyice.

L dedi ki...

bu olayı inci sözlük'e havale etmeyi düşünüyorum. başka şekilde intikam alamayız.

genius dedi ki...

formanın yanındaki okan öztoprakın ismini silerek artniyetli olduklarını göstermişler...daha geçen günlerde burada okuduğumuz palermo-metioktay-somon bağlantısını da sanki kendi fikriymişçesine koymuş hırsızlar...

kupabizim.blogspot dedi ki...

Ekşi sözlük yazarı varsa hemen oraya da havale edilmeli, ben sadece kendi blogumdan bir tepki koyabildim.

Bu olay dönüm noktası olması çok önemli. İlk kez yaşanmıyor emek hırsızlığı.

Hep birlikte bu olayı gündeme getirmeliyiz.

koala dedi ki...

@ Selocan; hırsızlık kötüdür, hele ki kendine gazeteci yaftasını yapıştıran adam için daha da kötüdür ama bunların suratına sıçsan, "biraz daha" diyerek yalvarırlar. Mail atacağım bak mutlaka, posta kutuna...

L dedi ki...

bildiğim kadarıyla var blog takipçileri arasında, hatta blog yazarları arasında da ekşi'den kişiler var da onlara ulaşmak hemen mümkün m bilmem.. burdan da kesin olrak söyleyelim, ekşi'de hesabı olanlar bi zahmet orada da bahsetsin bundan. daha fazla duyulma şansı olacağı kesin.

koala dedi ki...

Aynen şu maili attım, genel yayın yönetmenlerine..

http://www.maraton.com.tr/haberler/107930/bu-forma-da-olay-yaratacak.html

Şu linkte ismi geçen Emrah Hamurcu ismiyle “Özel Haber” yaptığını savunan arkadaş, http://galatasarayformalari.blogspot.com/2010/06/gelecek-sezon-formalari-kesinlesmis.html şu linkte görüle ve 18 Haziran tarihinde yazılan bir postu, alenen ‘ÇALARAK’ haber yapıyor ve üstüne “Özel Haber” yazıyor, siz de Genel Yayın Yönetmeni olarak buna göz yumuyorsanız, bu hırsızlığa siz de ortaksınız demektir.

Ya bu hırsızlığın taraftalarından biri olursunuz, ya da bu hırsızlığa ‘hayır’ diyerek, gazetecilik mesleğinin şerefini, onurunu ayaklar altına almazsınız. Hırsızlığı yapana yazmam, zaten biraz haysiyetli biri olsa böyle bir işe imza atmaz.

Dediğim gibi, ya bu hırsızlığın tarafı olursunuz veya yaptığınız mesleğin haysiyetini ayaklar altına alınmansa izin vermezsiniz.

Bakalım bir sonuç çıkacak mı?

Ceza Sahasının Dışı dedi ki...

Ajanslardan alınan fotoğrafları bloglarımızda yayınlarken dahi sıkıntı oluşturmaması açısından kaynak gösteriyoruz. Bu her "alıntı" için, "istisnasız" olması gerekendir. Ne yazık ki bu konuda "algıları kapatarak" biraz da "işlerine geldiği gibi" iş yapanların da marifetlerini ortaya çıkarmak gerekiyor. Böylesi hırsızlığa rastlayabilmek de şans aslına bakarsan, kim bilir gözden kaçan neler oluyor.. Arkandayız haklı çıkışının.

L dedi ki...

calibra bahsetti olaydan ekşi'de.
benim merak ettiğim bi'şey var. eğer biz "biy" üyesi olsak bu durumda ne yaparlardı?

koala dedi ki...

http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2010/06/emrah-hamurcu-denen-yavsaga.html

buyur Selocan. herif twitter'ına bile 'haberim' yazmış. kendisinden beni dava etmesi için açık davet yolladım.

yolladığım tüm mailler dönüyor garip.

calibra dedi ki...

Arkadaşlar selam,

Milliyet'te haberi görünce gerçekten üzüldüm. Böyle şeyler moral bozuyor.

Ama biz yine de bize yakışan şekilde tepkimizi ortaya koymalıyız, ben hakaretamiz cevapları veya konuşmaları tasvip etmiyorum.

Hak var hukuk var bizim de bir tarzımız var, ondan şaşmamalıyız.

Ben burada yeni farkettim, ekşi sözlük'te bahsetmesem olmazdı zaten.

Bakalım, zaman ne gösterecek.

Kulübün öyle bir duyuru yapması da enteresan. Kesin telefon, mail falan almışlardır birden bu konu (renkler) ile ilgili...

koala dedi ki...

Hırsızımız yakından takip ediyor tartışmaları. Yazdığım post üzerine benden bilgilerimi istedi. Kendisinden yanıt bekliyorum.

Simao Sabrosa dedi ki...

@koala yukarıda @selocan ile yaptığımız diyalogları göremedi herhalde. bu tarz çıkış ile kişiliğini ortaya koymuştur.

sitede kullandılan fotoğraf bana imzasız ve sitede yayınlanan haliyle ulaşmıştır. ayrıca forumlarda gezen diğer fotoğraf olan cep telefonu ile çekilen de fotoğraf aynı şekilde ulaşmıştır.

bu blog üzerinden siteye gelen yorumlardan sonra siteye girmiş ve haberlerinizi görmüş bulunmaktayım.

şahsıma ve sitemize yapılan hakaretlerden sonra @selocan a dair yolladığım mesajda, yorumların ve postun silinmesi halinde kaynak gösterileceğini dile getirdim ancak olumlu bir yanıt alamadım.

ben sitenin editörü değilim. özellikle @koala nın kendi blogunda attığı post taraftarı olduğum takımın taraftarına yakışmayacak cinsten kelimeler içermektedir. benimle irtibata geçilmeden kafasına göre senaryolar yazarak bu şekilde hakaret etmesi elim bir durum değildir.

gerekirse tabiki de mahkemeye gidilir ancak bu benim tercih ettiğim bir durum değildir. kendisine mail attım ve iletişim bilgilerini istedim geri dönerse konuşabilirim kendisiyle, sizlerle de görüşebilirim..

bu fotoğrafların bana ulaşması ve kaynağının sağlam olması bir haber niteliği taşımaktadır. haber ne çalıntıdır ne de alıntıdır yani. internet ortamında bu fotoğraflar imzaları silinerek bir çok sitede yayınlanabiliyor sizlerin de bildiği gibi.

benim araştırmalarım formanın renginin doğruluğu konusunda olmuştur, fotoğrafın asıl kaynağı konusunda değil. belki olayın bu kısmında bir hatamız olmuştur. o kısmını da blog yazarlarından gelen maillerden sonra düzeltmek istedim ancak yukarıda bahsettiğim isteğim yerine getirilmeyince askıya aldım.

Sercan dedi ki...

*Fotoğraf Galatasaray forumlarından alınmıştır.

Yazilmis simdi o haberde

okanöztoprak dedi ki...

@ Istanbul..

Ben bunu nerde foruma koydum. Zaten öyle yazsa ne yazar daha.

Selocan dedi ki...

Arkadaşlar desteğiniz için çok teşekkür ederiz. İnanın insan arkasında bu kadar kişi görünce bozulan morali falan sallamıyor artık. Hadi yazının esas kaynağını ve yazı içeriğindeki cümlelerin blogdaki benzerlerini geçtim, Okan'ın emeğinin harcanması çok üzücü.

Sen git o kadar kendine kaynak bul, istihbarat topla, sırf kulübün zarar görmesin diye de bunu zamanından çok geç buraya yaz. Sonra sadece yazmakla olmaz de, bir de Okan bize yardım etsin, formaları temsili olarak görelim de, Okan saatlerini harcasın pek çok tasarım yapsın. Kısacası bunun için günlerini haftalarını harca, sonrasında bloga haber yap, biri gidip "galatasaray forumlarından" senin haftalarını verdiğin emeğini kopyala yapıştır ile "özel haber" yapsın. Bu hakikaten sinir bozucu.

okanöztoprak dedi ki...

Düzeltilmis sonunda..

Simao Sabrosa dedi ki...

@koala yaptığımız mail trafiğinden sonra kendi blogundaki postu silmiş ve yerine yeni bir post göndermiştir konuyla alakalı.

ben de kendi blogumda konuyla alakalı bir post atacağım.. buradaki yönetici arkadaşlarla da mail / tel yoluyla irtibata geçebilir ve detayları paylaşabilirim.

olayın bu şekilde olmasını istemezdim. buradaki arkadşlarla hep beraber ortaklaşa bir haber de ortaya çıkarabilirdik ancak gündüz kü tekliflerim ve ricam gözü kapalı bir şekilde değerlendirilince olaylar bu raddeye kadar vardı.

her türlü emeğe saygım sonsuzdur. Galatasaraylıların emeğine kat kat sonsuzdur.

haberi selocan istememesine rağmen koala ile yaptığımız görüşme sonrasında editlemiş bulunmaktayım.. hem kaynak gösterilmiştir hem de resmin orjinal hali okan öztoprak ın çalışmasına saygı olarak eklenmiştir.

KoKo B dedi ki...

o kadar çok söylenecek şey var ki böyle adamlara... 2 laf edeceğim ama yukardaki yorumlardan pek farkı olmayacak herkes herseyi söylemiş. emeğe saygıyı geçtim bunu yaptıktan sonra nasıl rahat yerlerinde oturuyorlar hiç mi içleri kıpraşmıyor anlamak zor.

Simao Sabrosa dedi ki...

Koraycım durum okunduğu ve düşünüldüğü gibi değil.. çok farklı gelişti.. bu konuyla alakalı futbol ekstra blogumda da gerekli postu atacağım..

Okan ile de görüştüm ve kendisine durumu açıkladım.

Selocan dedi ki...

Hepinize tekrar çok teşekkür ederim. Haberde en azından Okan'ın fotoğrafının hakkı korunmuş ve editlenmiş. Resme ismi geri konmuş ve sadece "resim kaynağı" olarak gösterilse de, blogun ismi kaynak olarak yazılmış.

Kısmen de olsa sorun çözüldüğü için ve geç de olsa duyarlı davranıldığı için ben kendi yorumlarımdaki hakaretlerimi kaldırdım. Sizden de ricam, lütfen hakaret etmeyelim.

Selocan dedi ki...

@müşkülpesent

Abi yazdığını yayınlamadım, kusura bakma lütfen.

Burak Eken dedi ki...

Bir gün uğramadık, neler neler olmuş...


Ne diyeyim, bilmiyorum. Yazık, çok yazık. Neyse ki sonunda düzeltmişler.

L dedi ki...

şaşırdım açıkçası. neyse, halledildi allahtan.

müşkülpesent dedi ki...

@selocan

yayınlamayarak daha gizemli hale getirdin :)

McDennis dedi ki...

ben de yazistim maraton'a yorum oLarak.. emegini en basindan beri takip ediyorum selocan. biz beraber kenetlendikten sonra haksizliklar yerini bulur.. kolay gelsin

ismailinc dedi ki...

bende milliyet.com.tr ye şöyle bir yorum yazdım;

"biz galatsaraylılar olarak bu haberi çok önceden biliyorduk ayrıca, forma çiziminin ve bu haberin nerden alındığının kaynağı belirtilmeliydi"

onaylayıp yayınlamamışlar

Simao Sabrosa dedi ki...

GALATASARAY FORMA HABERİM İLE İLGİLİ; http://www.futbolekstra.net/?p=124

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır