Bu Blogda Ara

1 Haziran 2010 Salı

SIRT LOGOSU NASIL OLACAK ?


Aldığımız duyumlara göre, önümüzdeki sezon giyeceğimiz Somon rengi formamızın sırt kısmında, logomuzun çerçevesi içinde numaraların yazılacağı bir düzen olacakmış. Ancak bizim logomuza baktığımız zaman Beşiktaş'ın logosu gibi çerçevesinin çok karakteristik bir şekle sahip olmaması, nasıl olacağı sorusunu gündeme getiriyor. Geçen sezon Beşiktaş enine çubuklu formalarında bunu kullanmıştı. O sırt kısmına baktığınız zaman, numaraların içinde yer aldığı şekle bakınca, anlıyordunuz onun BJK logosu olduğunu. Ancak Galatasaray'ın elips çerçevesi pek öyle bakar bakmaz logomuzu aklımıza getirecek bir şekil değil (Ya da çok özellikli değil). Zaten logo olarak da, BJK ve FB gibi takımların aksine, GS yazısının genel çerçeveden daha ön planda tutulduğu bir logoya sahibiz. Bunun en büyük kanıtı, logonun çoğunluğunu kaplayan beyaz rengin bizden sayılmaması. Tabi aslında bizim logomuz Gayın-Sin'den geliyor ve o şekil sadece 2 harften oluşuyor, bu sebeple sonradan eklenen beyaz çerçeve hiçbir zaman kulübün esas 3. rengi olarak düşünülmemiş, sadece arka plan rengi olarak kullanılmıştır. Ancak Galatasaray logosunu çizin dersek şimdi, o elips çerçeveli logoyu çizeriz hepimiz. Hal böyleyken sırtta, numaraların içinde yer alacağı şekil, acaba elips mi olacak ? Ancak yukarıda da dedik, bu ne kadar karakteristik olabilir ?

Elips şekli dışında Galatasaray'ın kullandığı çeşitli logolara da bakmamız lazım. Özellikle son 2 sezondur Galatasaray'ın bir markası haline gelmiş Efendiler Logo'su ve Galatlar logosu'nun çok karakteristik şekilleri var. Bu şekillerin sırtta kullanılması, son sezonlarda tema olarak kullandığımız şekillerin de devamını sağlayabilir. Ancak Efendiler ve Galatlar armalarının somon renkte neden kullanılacağı da bir soru işareti tabi.



Eski logolarımıza dönüş de olabilir tabi. Galatasaray 98-99 sezonu füme formasında ve 99-00 çubuklu formasında, Metin Oktay formasından tanıdığımız logomuzu sırta işlemiş ve üzerine numaraları basmıştı. Tekrar eskiye dönüş yapılıp, o logomuzun çerçevesini kullanır mıyız ? Neden olmasın, hem eski sezondan gelen bir durum, hem de uyan bir şekli var. Ben bu ihtimali elips'in olma ihtimalinden daha fazla buluyorum. Bir de Şövalye armamız var. Her ne kadar sevmesem de, karakteristik bir şekli var ve sırta onun çerçevesi işlenebilir. Bu logomuzu 01-02 sezonundan, 06-07 sezonuna kadar kullandık. Bir anlamda son 10 senede epey yer etti, tekrar sırta işlenebilir mi ? Çok çok az ihtimal olsa da neden olmasın. Son olarak Gayın-Sin ve şimdiki GS logomuzun içine, yani 1905 yazan orta yerinin şeklini alıp, sırta işleyip, numaraları da o şeklin içine yazdırabiliriz. Sanki logodan o kesidi almış da sırta işlemiş gibi... Özhan Başkan'nın resminin işlendiği pankart gibi bir düşüncenin benzeri. Bu özellikle Gayın-Sin'e çok yakışır. Bu düşünülmüş müdür bilmiyorum, göreceğiz. Evet benim bulduğum ihtimaller bunlar, siz de kendi düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

16 yorum :

ahmetcan_48 dedi ki...

Başkan bir şey sorucam. Biz bu eski Türk bayraklı olan logomuzu bir daha kullanamaz mıyız acaba? Sanırsam en son 1993-1994'te kullanıldı. Gerçi ben oval logoyu çok seviyorum ama güzel nostalji olur hani.

Selocan dedi ki...

Hiçbir fikrim yok, Gelecek sene Metin Oktay'ın vefatının 20. senesi. Hakikaten forma olan bir forma yapılırsa, logosu da böyle olabilir. Ama bu benim fikrim. Onun dışında logonun değişeceğini düşünmüyorum.

ahmetcan_48 dedi ki...

Yok değişmesin zaten. O şövalye logodan kurtulana kadar akla karayı seçtik :) o ayrı mevzu da. Senin de dediğin gibi bir taraftar formasından öte o sezon için takımın giyeceği formalardan birisinde bu logo kullanılabilir. Güzel nostalji olur ayrıca kulübe de iyi gelir getirir diye düşünüyorum.

Selocan dedi ki...

Kuralı bilmiyorum, Mesela Roma bu sezon 1 formasında farklı logo kullandı, ancak biz de nasıl kurallar bakmak lazım. Eğer 1 sezonda 2 farklı logo kullanılabiliyorsa bence de Metin Oktay için yapılmalı.

Sercan dedi ki...

Simdi bi logolara bakalim.

1. Oval. En eski logo. Taa NIhat Bekdik zamaninda bile vardi

2. Türk bayrakli Metin Oktay. Türk bayragi var diye cikmasi bana göre zr. Ama sirt no icin olabilir.

3. Gayin-Sin. eski logo

4. Siyah logo sadece GS futbol AS icin vardi ve GS dernegi galiba vermek istemeisti. Ancak 1950lerde böyle logo vardi

5. Effendiler logos Istanbul Silti esas. Istanbul siltin seklinde yani

6. Galatlar logosu...GS degildir bu...

L dedi ki...

abi 07-08 başına kadar kullandık şövalyeyi. düzeltiversene.

Selocan dedi ki...

Sercan hangisi olur ? Sen bilirsin.

Yeş düzelttim Enjoy The Lappap

ahmetcan_48 dedi ki...

Bence abi logomuz oval olmasına rağmen sırta işlenecek olan logo oval olmaz. Daha sanatsal ve estetiksel bir şekil olur gibime geliyor. Yani Efendiler ya da Galatlar logosu gibi olur büyük ihtimalle.

Selocan dedi ki...

Aslında yazıdaki son dediğim süper olur ama, onun için uğraşmak lazım biraz. Yapmamışlardır gibime geliyor. Bakacağız artık.

Sercan dedi ki...

bana görede oval logo olma gibi

Selocan dedi ki...

Oval'in karakteristik bi şekli yok, bence komik de durur sırtta. Yine 99-00 gibi olacak sanki.

ahmetcan_48 dedi ki...

@Selocan

Abi senin söylediğin de harika ve yaratıcı bir fikir. Eğer ki düşünülmemişse , yenilikçi olduğunu iddia eden yöneticilerimiz bloglara bakma zahmeti gösteriyorlarsa şayet bu harika fikri kaçırmazlar diye düşünüyorum.

Selocan dedi ki...

Blogları, forumları geziyorlar da, fikir edinmeyi pek yapmıyorlar.

pepino dedi ki...

emin misin ya düz formada bu cok kotu durur ayrıca isim numara yazdırmayanlar icin de cok kotu bisey

lions dedi ki...

rezıl bı tasarım olur bnce sakın yapmasınlar besıktasın yaptıgıda guzel olmamıstı

Selocan dedi ki...

Yapmışlar artık, gidip değiştiremeyiz. Hem görmeden nasıl olacağını fikir yürütmek pek doğru olmaz, bakarsınız şov yapmışlardır.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır