Bu Blogda Ara

13 Ağustos 2010 Cuma

KOMİK KATALOG


Sadece Galatasaray'ın formaları değil, bütün takımların formalarında komik detaylar mevcut. Bazı takımların gerçekten formaları komik olabilir, ancak Galatasaray formalarını adımız gibi bildiğimiz için, bu çizimleri yapan arkadaşların kafalarını merak ettim gerçekten. Kimsenin ekmeği ile oynamak istemem, bunun lafını etmeyi de sevmem. Ancak bizim tasarım bloguna bütün sezon boyunca onlarca "amatör" tasarımcı tasarımlar yolladı. Hem de var olan formaları çizip de bize göndermediler, tamamen baştan yarattılar. Belki de hiçbirinin mesleği bu iş değil, hobi olarak yapıyorlar bunu. Forma tasarlamayı seviyorlar. Şimdi o "amatör" tasarımcıların tasarımlarına bakıyorum, bir de TFF'nin bu katalog için kimi bulduysa artık, o adama-kadına bakıyorum. Hangisi amatör ? (!) Bu iş için para aldı mı, yoksa var olan onca işi arasında sıkıştırmak zorunda mı kaldı bu katalog çizimlerini ? Bu işi hobi olarak yapan şahsen tanıdığım 2-3 arkadaşım ve daha tanımadığım ancak bütün sezon boyunca bize tasarımlarını gönderen katılımcılardan herhangi birisi ile anlaşsalardı, o işi seve seve ve layığı ile yaparlardı eminim. Biz de adam gibi incelerdik formaları.

Bu kadar sert çıkmamın sebebi, bu bir kural kataloğu. Yani keyfi bir kitapçık değil. Takımlar bu çizimlerde gözüken kombinasyonları giymek zorundalar. TFF kural kitapçığında aynen şunlar yazıyor; "Takımlar sadece sezon başı TFF'nin katalogunda yer alan forma setlerini kullanmak zorundadırlar." Bu forma setlerinin dışına çıkamayız, yani parçalı forma altına siyah şort giyemeyiz. Cezası var bu işin. Böylesine önemli bir kural kataloğunda bu kadar özensiz işlerin olması çok düşündürücü. Bir kere formaların kalıpları belli değil. Galatasaray'ın kafası kızdı Parçalı formasının kalıbını değiştirdi sezon içi... Kural kataloğundan bunu anlayıp da nasıl yaptırım uygulayacaksın ? Krem formamızın giyeceğimiz forma ile alakası yok, bu çizime göre pembe çizgili ve üzerinde Aslan deseni olmayan bir forma giymemiz lazım. E yok böyle bir formamız, TFF ceza mı kesecek bize ? Ya da Parçalı formamızın şortundaki Adidas çizgileri pembe. E ne olacak şimdi ? Kırmızı çizgili giyemeyecek miyiz ?

Ne diyelim rezalet. Bu işi severek yapacak olan pek çok tanıdığımın olması beni daha da üzüyor. Bazıları haketmediği işlerle uğraşıyorlar. Bazılarının hakları bu sebeple yeniyor sanki. Bu kadar özensiz ve kafası güzelmişçesine çizilmiş kataloğumuz ve çizen kişinin kendi kafasında yarattığı hayali formalarımız hayırlı olsun.

3 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Hayır, anlamadığım; çizime ne gerek var? Geçen seneki gibi resim koysalar daha iyi olurdu. Üstelik bu çizimlerde formaların arkası da yok. Demek ki; takımlar, formalarının sırt kısmında, sezon boyunca, kafalarına estiğince değişiklik yapabilirler!

mstar1 dedi ki...

Geçen seneki kataloğu incelerseniz, Bursaspor, Antalyaspor katalogda olmayan tasarımda formalar giydiler. (Antalyaspor beyaz ve mavi formalar, Bursaspor beyaz forma). Ayrıca giyilen bazı kaleci formaları hiç katalogda yoktu. Yine katalogda olmayan kombinasyonlara da rastladığımı hatırlıyorum. Örneğin Trabzonspor. (karşılaştırma için http://fanatik.ekolay.net/Galeri/Gallery.aspx ) Ben kulüplerin veya federasyonun bu işi ciddiye almadıklarını düşünüyorum. Zaten bu seneki katalog da facia.

Yıldırım dedi ki...

bende katılıyorum bu duruma.. tff bu işi sadece formalar belli olsun diye yapıyo.. şort çorap kombinasyonu ile ilgili bi sıkıntı yok zaten buna dikkat eden de yok..
bjk çubuklunun altına beyaz, trabzonda çubuklunun altına maviyi giydi hem de kaç kez.. ceza falan da yok.. bu tip durumlarda kesin konuşurken biraz sezonda ne olmuş araştırıp konuşmak lazım.. bu arada antalyanın beyaz ve mavi formaları vardı geçen sezon katalogta.. katalogta olmayan hiç başka forma kullanılmadı ayrıca.

http://www.ressim.net/show.php/1907067_bjk-ic-saha.jpg.html

http://www.ressim.net/show.php/1907068_trabzon-ic-saha.jpg.html

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır