Bu Blogda Ara

8 Ağustos 2010 Pazar

SIRILSIKLAM


Beşiktaş'ın maçını izlerken aklıma geldi. Formaları gereksiz olsa da, çok güzel. Ancak 20. dakikada sırılsıklam oldular ve bu ıslaklık formanın görünümüne çok yansıyor. Tıpkı bizim mercan forma gibi.


Avrupa Ligi ön eleme maçlarının 2'sinde de Mercan formayı giydiğimiz için bu maçlardan herhangi birini izleyenler ne demek istediği anlamışlardır. Mercan forma maçın ilerleyen dakikalarında terden renk değiştiriyor ve sırılsıklam duruyor. Görüntü olarak pek hoş bir durum değil. Tabi ki adamlar 90 dakika 100 metrelik sahayı koşup duruyorlar, formanın ıslanmaması gibi bir durum olamaz. Her forma maç içinde sırılsıklam oluyordur. Benim demek istediğim, bu ıslak görünümünü dışarıya çok yansıtıyor formamız. O kadar ki, rengi değişiyor. Bir süre sonra arkadaki daha koyu renkten yapılmış Galat çerçevesi kayboluyor. Özellikle akşam spotlar altında forma daha da bir parlıyor ve daha da sırılsıklam duruyor.

Sebebi nedir, bilmiyorum. Kumaşından olduğunu zannediyorum. Yeni bir teknoloji falan değil çünkü bu. Tek açıklaması kumaşı. Aynı kumaşı paylaşan krem formamızı daha göremedik, fakat onda da bu sorun yaşanırsa şaşırmam. Eğer siz başka bir sebep biliyorsanız aydınlatın bizi lütfen.


5-6 sene önce Nike'ın kumaşlarında böyle bir problem vardı. Özellikle Manchester United'ın tek renk kırmızı home ve lacivert 3rd formaları maçın başlamasından 15 dakika sonra koyulaşıyorlardı. Her neyse; başlıktaki resimlerden çok daha vahim gözüküyor ekran başında. Maçları izlemeyenler biraz abarttığımı düşünebilirler resimlere bakıp, ancak ne de olsa bu sezon 20'den aşağı giymeyeceğimiz için bu formayı elbet herkes görecektir.

6 yorum :

Sühan Alp dedi ki...

ucuzlukçudan almışlarda ondan :))

gerçekten kötü bir görüntü çıkıyor ortaya da krem formada pek sorun olacağını düşünmüyorum.Görmeden bilemeyiz ama.Aslan deseni zaten koyu renk olduğu için aslanla bütünleşecektir ve sorun çıkarmayacaktır.

Bir ikinci ihtimal de aslanın tamamen ortadan kaybolması sorunu..

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

çok basit aslında:D normalde adidas bize belirli bölgeleri ( vücudun en çok terleyen bölgeleri ) climacool oluklu kumaşı geri kalan bölgelerde taraftar forması kumaşındandı. o kumaş neredeyse su geçirmez olduğu için oyuncu terlediğinde ıslanmıyordu veya ıslansada biz görmüyorduk. şimdi adidas galatasarayada avrupadaki diğer takımlara olduğu gibi tüm forma climacool kumaşlı ( ama daha değişik bir kumaş ) formalar üretiyor. görüntü pek hoş olmasada oyuncular için gerçekten çok iyi birşey. benim şahsi görüşüm ıslak forma daha güzel gözüküyo takımın maçı almak için uğraştığını gösteriyo bence.

rtamer18 dedi ki...

nike o kumaşını biliyorum bndeki milli takım formasında var aynı sorun form nın rengi tam bordo olyo idmana çıktığımda bazen o formayla millet dalga geçiyor zaten o formalarda teknolojide yok nike formasından bahsediyorm

Fethi dedi ki...

turuncu formamızdada bu sorun vardı yalnız

Özgür Şeker dedi ki...

yeter ki ıslansın o forma !

pepino dedi ki...

bizim bu turkiyedeki adidas fabrikasında uretilen formalar boyle pazar malı gibi bakın avrupadaki adidas takımlarına boyle bi sıkıntı olmuyo cunku adidasın ana fabrikasında uretiliyo onlar bizimki turkiyede uretiliyo ve cok daha ucuza uretiliyo

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır