Bu Blogda Ara

28 Aralık 2010 Salı

ÇUBUKLU ALTINA SİYAH ŞORT


Galatasaray bu sezon tek formasında geçmişten gelen iki durumu birleştirdi. Çıkacak olan çubuklu formanın 1964 yılında Ali Sami Yen ile çekilen ilk fotoğraftaki formanın anısına tekrar giyileceğini biliyoruz. Bu birinci durum. Ancak daha önce de yazdığımız gibi 1964 yılında Galatasaray o çubuklusunun altına siyah şort-çorap giymedi. Başka bir sezon aynı formanın altına siyah şort giymişti. Tıpkı pek çok çubuklusunun altına giydiği gibi.




İlk olarak arşivlerde bulabildiğimiz başlangıç tarihi 1930'lar. Bu yıl aralığında rastladığımız bir fotoğraf çubuklu formaların altına epey uzun zamandır siyah şort-çorap giydiğimizi gösteriyor. Daha sonra 53-54 sezonunda çok ender kullandığımız (belki 1-2 maç) ince çubuklu formamızda rastlıyoruz bu kombinasyona. 60'ların son yarısında da devam ediyor bu gelenek. 70'ler ve 80'lerde ise kırmızı ve sarı şortlar artık formalarımızı ele geçiriyor. 70'lerde çubukluların altında gördüğümüz bu şortlar 80'lerde parçalıları da iyice ele geçiriyor. Ancak 90'ın yine son yarısında tarihten gelen bu kombinasyon tekrar sahaya çıkıyor. 94-95, 95-96 ve 96-97 sezonlarında kullanılıyor üst üste. Son olarak 2002-2003 yılında rastlıyoruz.




1930 yılından gelen aşağı yukarı 80 yıllık bir mazi çubuklu altına siyah kombinasyon. Kültürümüz mü ? Değil. Bir takımın bir tane home kültürü olur. Birileri illa ki çubuklu forma yapmak istiyorlarsa siyah şortlar ve çoraplar ile kullanılmasından yanayım. Herhangi bir tarihsel önemi bulunmayan sezonlarda çubuklu yapacaksan bari siyah şortlu yap. Fakat Ocak ayında çıkacak olan bu forma 6364 kodunu taşıyorsa istisna olarak beyaz şort ve çorapla yapılmalıydı. 2 durumu birbirine karıştırmak kimilerine güzel gelebilir, fakat ayrı ayrı değerlendirilmesi taraftarıyım ben. Farklı sezonlarda farklı formalara gönderme yapmak gibi...

4 yorum :

liverpoolandkop dedi ki...

Pinto ne yapmış orda yaa? =)

L dedi ki...

abi pinto şöyle bi yokluyo nedir ne değildir lajflakdjfaf

rtamer18 dedi ki...

2. fotodaki kupa nası bi kupadır

Selocan dedi ki...

Bilmiyorum ama zamanında TSYD kupalarının böyle insanlık dışı boyutlarda olduğunu görmüştüm. Bu da TSYD olabilir.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır