Bu Blogda Ara

21 Şubat 2011 Pazartesi

85-91, 95-01, 05-11


Dün bir takipçimizle mailleşirken dikkatimi çekti. Adidas ile resmi olarak ilk defa 1985 yılında anlaştık ve takımımız ilk kez 1985 yılında Adidas marka parçalı forma giydi. 1991 sezonuna kadar Adidas kullandık, daha sonra malum Umbro seneleri. 1995 yılında tekrar Adidas ile anlaştık ve 2001 yılına kadar Adidas giydik. Sonra Lotto ve Umbro dönemleri. Ardından 2005 yılında Adidas bir kez daha geldi. Bu sezon sonu sözleşme bitiyor ve yepyeni bir marka giymeye başlayacağız. Tarihimizde daha önce hiç kullandığımız Nike. Adidas ile olan sözleşme bitiş tarihi 2011. Yani Adidas ile 3 farklı dönem: 1985-1991, 1995-2001, 2005-2011.

Biz boş zamanlarımızda Lappap Hocam ile komplo teorilerinden konuşmayı severiz. Genelde de ters fikirlerimiz olur ki muhabbet uzasın. Hani bu olay komplodan çok tesadüf gibi ancak son 35 senedir her 10 yıllık dilimlerin içinde aynı yılda Adidas ile anlaşıp, aynı yılda anlaşmayı bitirmişiz. 2015'te ne olur dersiniz ? Bir Adidas dalgası daha gelir mi ?

Onun da açıklamasını yapayım bari. Profesyonel meseleler bunlar. Her iki tarafında büyük kazanç sağlayacağı anlaşmalar. Milyon Dolar'ların, Euro'ların konuşulduğu meseleler. Duygusallığa yer yok yani. Bu sebeple ileride ne olur bilinmez. Fakat Adidas Nike'dan 2. kez büyük darbe alıyor. İlki Milli Takım'dı. Adidas ile olan çok eski bağımızı kopardığımız için Adidas vefasızlıkla suçlamıştı bizi. İkincisi de bu aniden olan Galatasaray - Nike meselesi. Adidas bunu da beklemiyordu. Belki son 2 aydır konuşuluyordu, ancak beklemiyordu. Adidas ile uzunca bir süre daha anlaşabileceğimizi, bize bir teklif getireceklerini düşünmüyorum. Ben zaten Nike ile ömür boyu gitme taraftarıyım, ancak duygusal olarak Adidas'ın da bize kıl olduğunu düşünüyorum. Profesyonel mesele dedik yukarıda, ancak en azından, aynı Milli Takım gibi, uzunca bir süre Adidas bize yaklaşmayacaktır.

Tarihleri sezon bazında değil, yıl bazında aldım. İlk olarak Adidas'ı 1984-1985 sezonunun 2. yarısında giymeye başladık (1985 yılında). Ayrıca hatırlarsınız 2004-2005 sezonu henüz bitmeden Adidas ile anlaşmıştık, ancak tarih olarak yine 2005 yılıydı. Yukarıdaki fotoğrafta yer alan iki formadan soldaki ilk Adidas parçalımız, sağdaki ise şimdilik sonuncusu. Ancak inanıyorum Lappap Hocam 2015'te bir hareketlenme bekler :)


7 yorum :

erka38 dedi ki...

böyle kalıplarla devam ederlerse bir daha adidas giymeyelim zaten.

Yasin Özyapı dedi ki...

işte 2004 - 2005 sezonunda anlaştığımız anda zaten 100. yıl forması geldi yanılmıyorsan yoksa 100.yıl formasını yaptırmak için mi önceki sponsoru fes edip adidasla anlaşıldı :S yoksa s.çtık artık Allah izin verir ve kıymamet kopmazsa 2105 de belki tekrar anlaşırız adidas için
200.yıl için :P tamda imzalama dönemi
:D

rtamer18 dedi ki...

yalnız adamların ne ilk forması ne son forması tam parçalı değil be

AGL4E dedi ki...

simdi adidas inadina fenere daha kaliteli formalar yapmaya baslar kesin.

AbaraiRenji dedi ki...

@AGL4E

Zaten Fener'in Formaları Bizim Formalarımızdan Daha Güzeldi Her Zaman..

Ayrıca.. Adidas Forma Konusunda Nike'tan Herzaman 1 Adım Belki de 2 Adım İleride.. Bizim de Formalarımız Burada Değil de Başka Yerlerde Tasarlanıyor Olaydı Sadece Kalıp Kullanmıyor Olsaydık Çoğu Adidas Kullanan Takımlar Gibi Bizim de Çok Hoş Formalarımız Olacaktı.. Gelin Görün Ki Bunu Adidas'a Yaptıramadık..

Açın Bakın Adidas'ın Forma Tarihine Gelmiş Geçmiş Formalarına Ve Bir de Nike'a.. O Zaman Ne Dediğimi Anlarsınız..

Selocan dedi ki...

@AbaraiRenji

Nike'ın futbol takımları forma tarihi 80 başlarına dayanıyor. 83 olabilir. Tabi ki çok yeni bir marka formalar için. Ancak daha iyi değil kesinlikle Adidas. Hele ki son dönemlerde Nike eline iyiden iyiye vermeye başladı.

can alkan dedi ki...

adidas kötü de nike gelince "gelen gideni aratır" durumu yaşamayız inşallah.
nike'ın son dönemde kullandığı çarpık çurpuk çizgiler gerçekten iğrenç olur, hele parçalıya yaparlarsa

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır