Bu Blogda Ara

18 Şubat 2011 Cuma

KORSANA KARŞI FOTOĞRAF YARIŞMASI


Kulüp faso fiso projeler ile uğraşıyor. Şimdi de korsan ürüne karşı fotoğraf yarışması başlatmışlar. Ben bu tip yarışmaların her zaman düzenlenmesi taraftarıyım, ancak korsana karşı çok duyarlı bir kulübümüz varmış gibi davranmaları hakikaten komik. Milleti de aptal sanıyorlar. Bırak sözde korsan ürüne karşı duyarlılığını, her hafta yap böyle yarışmalar.

Ben size söyleyeyim; fotoğrafa falan da gerek yok. Gidin Buca maçına, turnikelerin 10-15 metre gerisinde korsan ürün satan tezgahlar var. Gidin Ali Sami Yen önüne, çadırın hemen oraya, korsan ürün satan tezgahlar, her maç öncesi ceplerine eski parayla milyarlar koyan karaborsacılar var. Bakın uzağa gidin de demiyorum; Mabedimiz ve yeni mabedimizin 15 metre yakınına bir göz atın yeter.

Sen eğer kulüp binasının neredeyse içine kadar girmiş olan bu tezgahlara göz yumarsan, Store'da 25 liraya alabileceği şapkayı orada 5 liraya gören taraftar da gider alır. Almamalı, ancak alır. Korsanı önleyecek tek kurum Galatasaray Spor Kulübü'dür. O sebeple bırakın her yarışmaya korsana karşı lafları eklemeyi de, harekete geçin. Geçen sene de korsana karşı slogan yarışması olmuştu. E ne oldu ? Kazanan kim oldu ? O sloganı nerede kullandılar ? Ne boka yaradı ?

Bakın, kimilerinin bu örnekle siniri bozuluyor olabilir. Bozulsun. Adamlar önlediler çünkü. Fenerbahçe korsan ürün satışını neredeyse bitirdi. Kulübün kurduğu bilirkişi ve avukat ekibi taraftarlardan gelen her ihbarı yanlarına zabıta alıp değerlendiriyor ve çok ağır para-hapis cezaları uyguluyorlar. Sonucunda da götü yemiyor birilerinin korsan forma vs... satmak. Bir ihbar hattı ve bu işle ciddi ilgilenen 5-10 kişilik bir ekip bitirdi koskoca kulübün korsan sorununu.

Geçen gün Kapalıçarşı'ya gittim. 550 senelik GSStore mübarek. Turistler Dünya'da en çok tanınan Türk takımının formasını almak için Store'a değil, Kapalıçarşı'ya koşuyor. Kulüp ise kılını kıpırdatmıyor. Sonra fotoğraf yarışması düzenliyorlar. Ali Sami Yen Spor Kompleksi açılışında kulüp tarafından dağıtılan davetiyelerin Mecidiyeköy'deki çadırın önünde karaborsa satılabildiği bir kulüp aslında bu. Daha fazlasını bekleyemeyiz belki de...

*Resim resmi siteden alınmıştır.

6 yorum :

Unknown dedi ki...

selocan kardeş bu blogda yazdığın yazıların çoğuna katılıyorum. bu yazı da da belirttiğin şeylerde sonuna kadar doğru ve haklı. fakat ben isterim ki bizler adına birilerinin bunu yüksek sesle kulübe duyurması gerek. korsan en önemli konu olmak üzere parçalı formamızın neden gerçek parçalı olmadığı ve taraftarların diğer ürünlerdeki istekleri gibi...

Selocan dedi ki...

Yanlış bulduğumuz her konuyu bu bloga yazmaya çalışıyoruz. Benim elimden ne yazık ki daha fazlası gelmiyor. Kulüp içinden biri olsam zaten yalaka yazılarım olurdu. Biz bulduğumuz her yanlışı buraya yazacağız.

Parçalı forma konusunda da epeydir uğraşıyoruz. Kulübe giden-gidecek olan bir sunumumuz var.

Biz uğraşıyoruz, uğraşacağız. Sizden de destek gelirse memnun oluruz.

Oz dedi ki...

çok çok doğru bir yazı, doğru yaklaşım ve yorumlar...Arenanın etrafı korsan tezgah dolu, ilk Ajax maçında tribün arkasına tezgah açmışlardı, içeriye !!!!....

Kubilay Kula dedi ki...

Siz yine ASY'nin çevresinde görmüşsünüz çakma forma satanları.Ben tribünlerde bile gördüm.O adam oraya nasıl alındı tez konusu olur valla.

AGL4E dedi ki...

Merhaba. Aslinda yazinizi okuduktan sonra icimde cok kizmistim klube, katilmisitm size. yazdiklariniz cok dogruydu. ama Bucaspor macinda stadin onunde guvenlikleri gectikten sonra hic bir korsan urun satilmadigini gordum. sadece mac cikisi..stadin disinda..ust gecitte falan satislar vardi, daha onceki gibi stat onunde forma, atki satisi yoktu. Acaba bir hamle yaptimi Klub bu konuda..ciddimi acaba?

alaTURKa dedi ki...

http://fanatik.ekolay.net/Korsanla-savas-tam-gaz_3_Detail_32_214731.htm
buradan görüleceği üzere kulüp mücadeleye başlamış.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır