Bu Blogda Ara

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Nike European Operations Netherlands B.V.


Bugün Hollanda'nin altini üstüne getirdik ve sonunda formalarimizin üretildigi, tasarlandigi Nike fabrikasina vardik. Hilversum sehrine daha önceden bilgi vesaire almak için gitmek istemistim ve nihayet gidebildim. Müthis bir gün geçirdim orada. Aslinda dünden yazmak istemistim böyle bir süpriz ile karsiniza çikacagimi, ama olsun. Iste yasadiklarim...

Güne süpriz bir gelisme ile basladim. Oturdugum sehir Tiel, Tiel-Utrecht arasi trenlerinde ariza varmis, bu demek oluyordu ki otobüs ile gitmem gerekecek ve yolculugum en az 1 saat daha fazla zaman alacakti. Buna da eyvallah diyerek yolumuza devam ettik. Daha sonra Utrecht, ve oradan da Hilversum'a vardik. Hilversum istasyonunda çikar çikmaz karsimiza bi tabela çikti; Nike'in Swoosh logosu, altinda Nike'in bu devhasa fabrika ve bürolarinin nerde oldugunu gösteren isaretler.


O an içimi zaten bi heycan aldi. Takip ettigimiz isaretler bizi önce Nike 'in tesislerine götürdü. Aldigimiz bilgilere göre Hollanda milli takimi da zaman zaman antrenmanlarini burda gerçeklestiriyormus.

Biraz ilerledik ve karsimiza bizi ' Welcome ' ile karsilayan bi tabela gördük.

' Oyun ' kurallarimiza uyunuz diyorlardi kendisi bizlere.

Burada ya düz gidip store'a ulasacaktik yad a sol yapip her seyin döndügü yere gidecektik. Haliyle sola gitmeyi tercih ettim. Meydan'a çiktik ve karsimiza önce Eric Cantona'nin ofisi çikti. Herhalde sirf isim kullanilmistir diyecektim ki camlardan görünüyordu kendisi. Çalisanlar ile görüsmekteydi. Nike 'in gelecek projelerini mi görüsüyorlardi acaba ?

Bayraklar asiliydi, Nike'in olmazsa olmaz ikonu Ronaldo çikti karsimiza.

Öncelikle bunlar çekti tabii ilgimizi, ama daha sonra farkina vardik ; girilmesi yasak bi yere girmisiz. Bu resimleri çekerken karsimda güvenlikçiyi buldum. Kibarca uzaklasmamizi istiyordu. Uzaklardan geldigimizi söyleyince yumusadi kendisi. Daha sonra gezdirmeye basladi bizi. Kötü olan ise telefonumuzu cebimize sokmamizi istedi, ki resim çekmeyelim..

Bize normalde davet ile içeri girildigini söyledi. Öyle ki, KNVB ( Hollanda futbol federasyonu ) yetkilileri henüz yeni ayrilmisti oradan. Biz güvenlikçiyle iyi bir muhabbete koyulunca kendisi bizi içeri aldi, sagolsun. Bizi giriste bekletti ve daha sonra sag tarafimizda duran bir koridordan yürüttu. O an içim gitti.

FC Barcelona, Manchester United, Arsenal , Celtic ve niceleri.. Hepsinin ayri ayri ofisleri vardi. Içinde ise çalisanlari, tasarimcilari , üretim asaminda olan formalari ve diger ekipmanlarinin ilk örnekleri karsimiza çikiyordu. Çok konstantre çalisiyorlardi, halbuki gelecek sezon için hersey hazirdi zaten. Ögrendik ki iki sezon sonrasi hazirlaniyormus *_*. Yani 12 - 13 sezonu formalari, ekipmanlari vesaire tasarlanmisti bile. Tabii bunlari bize göstermekten kaçindilar, zaten davetli de degiliz, ne haddimize.

Odalari tek tek geçerken aklimda acaba Galatasaray ' imiz için özel yapilan bir ofis yahut oda var midir diye düsündüm. Koridorun sonuna yaklasmistik ki o asaletli logo'muz kapinin üzerinde. Sasirdim tabii, henüz Nike'a yeni dahil olan Galatasaray'imiza özel bi yer ayrilmis. Girmek istedik ama içeriye almiyorlar, camlardan görüldügü kadar bakabiliyorum. Yeni parçali formamiz ( 2) , bir polo ve bilgisayar arkasinda çalisan kisileri görebildim sadece.

Parçali formadan iki tane vardi. Zaten pek göremiyodum camdan dolayi, fakat birisinin sari-kirmizi digerinin ise kirmizi-sari oldugunu görebildim. Polo ise Nike'in gelecek sezon için hazirladigi antrenman ürünlerinden bi tanesiydi. Bakinirken güvenlikçi zaten bizi götürmek istedi oradan. O anda odadan Hollandali bir adam çikti. Kendisi tasarimcimiz ya da herseyi elden geçiren kisilerden biriydi heralde. Merak ile kendisine soru yöneltip yöneltemeyecegimi sordum. O da hosgörü ile tabii dedi.

3 forma hazirlandi dedi bana. Klasiek dedi, yani parçali olsa gerek. Away beyaz ve alternatief siyah dedi. 4th varmi dedim, cevap vermedi baska bir konuya daldi. Bir kaç hafta önce yöneticiler gelmis bakmaya. Benim ilgimi çeken ise su oldu: söyledigine göre formalar bir çok kez tekrar tekrar tasarlanmis. Yönetim begenmemis sanirim. En çokta parçali. Daha fazla bilgi vermek istemedi ve kendisi uzaklasti yavastan. Son söyledigi formalarin begenilecegi yönündeydi. ' Forza Galatasaray hé ' dedi gülerek ve uzaklasti yanimizdan. Güvenlikçinin yüzünden anlamistim ki, o da bizim artik gitmemizi istiyor. Tesekkür ettik ve gittik.
Dönmek gerekti artik.

Size su kadarini söyleyeyim, Nike acayip is çikarmis. Hersey çok kaliteliydi. Parçali forma ile ilgili bir kaç süphem olsa dahi. Formalarimizin gerçekten güzel olacagindan süphem yok.

Çok güzel bir tecrübeydi.

22 yorum :

ismailinc dedi ki...

en garanti yerden en gerçek bilgileri almışsın :) nike' in sisteminden bahsedince gelecek sene için gerçekten heyecanlanmaya başladım. Özellikle parçalı konusunda yönetimin hassasiyeti konusunda. eline sağlık, çok güzel bir yazı olmuş.

ozdmroz dedi ki...

gozlerimin onune getirmeye calistim anlattiklarinizi :)

pepino dedi ki...

vay be ben bile heycanlandım okurken kim bilir sen neler yasamıssındır :)
saka maka nike ın bizi boyle onemsemesi cok sevindirici adidas dan sonra. insallah biz de iyi rakamlara ulasırız da satıslarda birlikteligimiz uzun sure devam eder..

Anoz dedi ki...

Gercekten cikardiginiz isten, bunu hobi olarak yapmaniz ve bircok gazeteci, muhabirden cok iyi yapmanizdan dolayi sizi yürekten kutluyorum ve bu blogu okumaktan cok memnunum. Iyiki varsiniz. Galatasarayi, özelikle sizin formalara olan askinizi öyle yansitiyorsunuzki sizden bunu daha iyi yapan olamaz. Artik is Nike'in Hollanda fabrikasini ziyaret edip ordan bilgi koparmiya kadar gittiyse daha ne denilebilir. Sizi aynen kücük 8-15 yas arasi merakli cocuklara benzetiyorum, hani elleriyle "merdiven" kurup bir pencereden heycanli heycanli bakip bir anda GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL diye bagiran cocuklar gibi. Tekrardan kutlarim sizi.

BaDY dedi ki...

Mükemmel bir yazı olmuş ve şimdiden yeni formalarımızın arenada, dolaplarımızda ve raflarda yerini almasını sabırsızlıkla bekliyorum

Adsız dedi ki...

eline sağlık güzel yazmışın :)
n98 sport jacketide çıkar herhalde :D

emrerdem dedi ki...

Gerçekten tebrikler, bilgiler için çok teşekkürler. Sabırsızlanıyoruz...

Ilaqwain dedi ki...

Ciddden okurken insanın tüyleri diken diken oluyor, orada olmak nasıl bir iştir acep. Tahmini bile zor. Ve evet gelecek sezon için ben de inanılmaz heycanlandım. Kim bilir nelerle karşılaşacağız. Yürü lan Nike yürü oğlum ! :P

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

helal olsun ya. benim hala içimde şüphe vardı çünkü yönetim ucuza getirtmek için biraz daha kalitesiz yapın diyeblir diye ama yapılan parçalıyı beğenmemeleri filan bu konudaki hassasiyetlerini göstermişler helal olsun sizede bu yeni yönetimede güzel günler bizi bekliyor artık :)

burakkab dedi ki...

tahmin ettiğimiz gibi olursa formalar bizede bütçeyi zorlamak kalacak, birer ikişer alıcaz gibi geliyor...

Kewell19 dedi ki...

buradaki herkesi mutlu görmek bizide mutlu ediyor :) ne yalan söyliyelim sürekli bilgi alsamda paylaşsam diyorum okan' beni yanıltmadığın için teşekkür yolluyorum :)

The Champ dedi ki...

tam parçalı olup olmadığını göremedin heralde :) bunun hakkında birşey dememişsinde..

Selocan dedi ki...

2 forma görmüş. İkisinin de sadece önünü görmüş. İkisi de başka formaların altındalarmış. Bir tanesinin önü tam parçalıymış. Diğerinin de renkleri tersmiş.

The Champ dedi ki...

kolların gövdeyle zıt renkte olduğunu görmüş yani.. iyi öyleyse ;)

zizou dedi ki...

Heyecanlandım şimdi. Dördüncü formamız da düz sarı olsun, süper olur :)

Galatasaray uğruna yaptıklarınızdan dolayı size ne kadar teşekkür etsek az. Emeğinize sağlık gerçekten...

volkan dedi ki...

ben bise cok merak ediyorum.nike ürünleri formaları demiyorum.onlar ne zaman store larda görücez?

Selocan dedi ki...

Hiç bir fikrim yok. Fakat Nike toplu olarak çıkartacaktır diye düşünüyorum. Formalar önce görür müyüz bilemem.

Formalardan önce göreceğimiz tek şey antrenman ürünleri olacak sanki.

calibra dedi ki...

Helal olsun işte haber bu!

:)

orkuns dedi ki...

Vallahi heyecandan ayağa kalktım ayakta okudum :))) muhteşem bir çalışma olacağını hissettim yazınızdan.
Gel Temmuz geeel.

emrah dedi ki...

Ben orda calisiyorum, hemde resimdeki Eric Cantona binasinda.. Galatasaray icin hazirlanmis bir yer olduguna eminmisin? Nerde bu? Bende her gun ordayken ara sira ugrarim...

Adsız dedi ki...

Ben yazıyı okurken sizin yaşadığınız heyecana bir nebze olsun ortak oldum gerçekten çok heyecanlıydı tebrikler.Sabırsızlıkla bekliyorum yeni formalarımızı bir an önce çıksa da giyinip kuşansak artık.Teşekkürler...

ufooo dedi ki...

ya gerçekten galatasaraya nıke hollanda fabrikasında ayrı bir ofismi açılmış , bu eğer gerçekse (okan kardeşime inanmak istiyorum) gerçekten mükemmel bir durum ve beni acayip heyecenlandırıyor..

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır