Bu Blogda Ara

9 Mayıs 2011 Pazartesi

SENSİZ GEÇEN 20 YIL


Takımımda oynayan futbolculara bakıyorum. Senin formanı giyen adamlara. Gerçi ne o adamlar Galatasaray futbolcusu, ne de forma senin giydiğin Galatasaray forması. Üzülüyor tabi insan. Sonra seni o formayla hiç izleyemediğimi düşünüyorum. Bizi bırakıp gittiğinde daha çocuk olduğum aklıma geliyor, hayal meyal hatırlıyorum gidişini. O daha da çok üzüyor. Ne izleyebildik, ne adam gibi veda edebildik.

Gelecek sezon aramızdan ayrılışının 20. yılı olacak. 1991-1992 sezonunun Eylül ayında veda etmişti bizlere. Seneye 2011-2012... Veda gününe denk gelen maçta bile sarı-kırmızı giymeye tenezzül etmeyen bir kulübe dönüştüysek de, 20. yıl anısına -her zaman üzerimizde taşıyabileceğimiz- onu hatırlatacak güzel ürünler bekliyorum store'dan. Ekip değişti bildiğiniz gibi. İlk parti tasarımlarını da yaptılar ve birkaç Metin Oktay ürünü var yeni kreasyonda. Ancak yetmez tabi. Bir sonraki sezon bu temayı daha derinden işlemek gerek. Sadece tişört, atkı vs... değil, bir anı forması bile yapması lazım kulübün-Nike'ın. En azından yapsa çok anlamlı olur.

Dünya'da örnekleri çok. Anı formaları hakkında blogda yazılarımız mevcut. Millet 100 gol atan kalecisine ertesi gün özel forma yapıyor, bize ruhunu veren Taçsız Kral'a anı formasını çok mu görüyoruz ? Galatasaray'ın anı forması karnesi çok kötü. Halbuki store'a çok iyi gelir getirecek projelerdir anı formaları. Dünya'da sık sık takımlar yapar bu tip anı formalarını. Galatasaray'ın bugüne kadar adam akıllı bir anı forması yaptığını daha görmedim, pek görebileceğimi de zannetmiyorum.

Seneye siyah formamız olacak. Ancak Metin Oktay temalı olacağını hiç düşünmüyorum. Akıllarına bile gelmemiştir muhtemelen. Halbuki yukarıdaki gibi bir tasarım olsa, taraftarlara sunulsa... Kıytırıktan bir TT logosu yüzünden standart formayı 2 katı fiyattan satacağınıza üzerinde bize Metin'i taşıyabileceğimiz bir forma tasarlansa...

Ya da, herşeyi geçtim. Onun üzerindeki "tam parçalıyı" tekrar yapsanız, bu bile yeter bana.

*Tasarım Ahmet Kolkoparan'a aittir.

12 yorum :

Adsız dedi ki...

Bu arada formayı tasarlayan Ahmet Kolkoparanın ellerinden öpüyorum. Muhteşem olmuş.

Tanita Tikaram dedi ki...

Inanilmaz guzel bir forma olmus, cizen arkadasi kutluyorum. Bunun ornegi kulube gonderilemez mi :)

Adsız dedi ki...

harika bir fikir ama sanirim umutlu oldugumuz bir sezon icin boyle bir formayi kullanmaliyiz. Dusunsenize bu yil boyunca bu formayi kullandigimizi, Mustafa Sarp'i, Ozbek'i, Balta'yi sirtlarinda bu forma ile gordugunuzu. Gelecek yil 20. yil olacak (ki o vefat ettigi gunu ve Ankara'daki Ankaragucu macini daha dun gibi hatirlarim hala) ama yine de ben umutlu degilim gelecek yilin futbolcularinin bazilarinin bu anlamli formayi gururla sirtlarinda tasiyabilecegine. Belki 25. yil?

Emir OTLUOGLU dedi ki...

hem çok güzel hem de çok anlamlı olmuş, fakat yine de gözüm bir iki kırmızı detay aradı

Tanita Tikaram dedi ki...

Oyuncularin giyecegi mac formasi olmasa bile ozel forma olarak satisa sunulsa bence oldukca ilgi gorur. Hem renk, hem Metin Oktay kombinasyonu, cam kenari ve on koltuk hissi yaratti bende.

müşkülpesent dedi ki...

@galatasaray analiz

gençlerbirliğiyle oynadık o hafta ankarada.

Yasin Özyapı dedi ki...

Alican abi zaten tam parçalı olsa camdan aşağı atlayacak gibi o derece yani :D uzunnnn bir aradan sonra Tam Parçalı çok müthiş olur ;)

Selocan dedi ki...

Atlarım vallahi :)

Ilaqwain dedi ki...

Bence futbolcular da giysin. Ve kesin böyle bir forma olsun

Selocan dedi ki...

Servet'in üzerinde bu formayı görmek istemem açıkçası.

Melih ERTAN dedi ki...

@Selocan: Sadece Servet mi?

-Anı forması olsun, reklamsız olsun. Sadece GS logosu ve Nike Logosu yeter. ~100 TL verip neden reklamlı ürün alalım ki?

Melih

Ilaqwain dedi ki...

@selocan: Evet haklısın ben de istemem.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır