Bu Blogda Ara

19 Mayıs 2011 Perşembe

TEMMUZ ÇİLESİ


Avrupa'da pek çok takım yaklaşık 2 aydır yeni sezon formalarını çatır çatır tanıtıyor. Hatta yine bu takımların bazıları, ki sayıları az değil, daha sezonun son maçı gelmeden bile formaları giymeye başladılar. Geriye kalan pek çok takım da liglerinin son haftasında mutlaka yeni sezon formalarını giyeceklerdir. Galatasaray'a bu sezon biraz daha vakit vermek lazım. Forma tedarikçimiz değişti ve formaların tasarımı üretimi vs... biraz geç oldu. Ancak bu takım Adidas döneminde de böyleydi. Diğer takımların formalarına bakarken bizim takımınkileri beklemek can sıkıcı oluyordu hep.


07-08 sezonu şampiyonluk maçından sonra takım bir sezon sonraki 3 bantlı formayı giyip almıştı kupayı, bunun haricinde hep bekledik Temmuz aylarını. Halbuki Adidas döneminde formaların tasarlanması ve üretime gitme işlemi lig daha bitmeden tamamlanıyordu. Buna rağmen her sezon saçma bir Temmuz ayı beklemesi yaşıyoruz.


Kulüp saklamak için çok uğraşıyor, resimler sızıyor, hatta bilgisayarlardan tasarımlar çalınıyor vs... Kısacası taraftar kadar kulüp de çile çekiyor tanıtıma kadar. Neden peki biz de formalarımızı diğer Avrupa takımları gibi erkenden tanıtmıyoruz ? Neden yazın taraftarlara yeni sezon formalarını alma imkanı vermiyoruz ? Daha önce de değinmişizdir mutlaka ancak gerçekten merak ediyorum, neden ?


Bunu yazıyorum çünkü yine bir Temmuz söylentisi var. Fakat formaların tasarımı bitti hatta üretime bile gittiği söyleniyor. Hadi Nike'ın ilk senesi, gelecek sezonlarda da Temmuz Ayı'nı bekleyecek miyiz, yoksa diğer yurt dışı takımları gibi son kalan 1-2 maçımızda yeni formalarımızı görecek miyiz ? Ya da nedir bu pazarlama stratejisinin her 2 tarafa da yararı ? Bari yapmıyorsunuz sebebini öğrenelim.

Gerçi Galatasaray değil, ülkede bütün takımlar formalarını geç tanıtıyor da onlar beni alakadar etmiyor.

10 yorum :

Efkar dedi ki...

Ben Her İki Olaya Karşıyım, Anlatayım. Öncelikle O Sezonun Formaları Ne İse O Sezon Başka Forma Giyilmemeli Tüm Sezonun Mücadelesini Veren Forma Yerine Tebrikleri Yeni Formanın Almasını Etik Bulmuyorum. Son Maçın Bitimiyle Beraber Yeni Sezon Başladığı (Bana Göre) İçin Lig Bittikten Sonra Çok da Geç Kalmadan Yeni Formalar Tanıtılmalı. Büyükler Çocuklarına Karne Hediyesi Olarak Bile Forma Alabilir, Bunun Gurbetçisi de Var. Sizin Anlıcanız Hem Sızdırmamak Külfet Hemde Müthiş Bir Pazar Görmnezden Geliniyor... Temmuz Olayı Saçmalık. Hazırlık Maçlarında Eski Sezon Formalar Felan Çok Saçma...

ahmetgs17 dedi ki...

bende katılıyorum efkarın yorumuna. yani ne erken olmalı, ne de geç... nisan-mayıs erken bence, ama temmuzda geç... sezon bitimi haziran başı gibi mesela en geç, ama bu da geç...sadece şahsi yorumumdur k,; erken açıklayanlar daha global klüpler, abd den uzakdoğuya pazarı olan klüpler. ama biz sadece kendi öz taraftırmıza forma satıyoruz. başarılar gelip popüler olunca kanımca bizde global sınıfa terfi ederiz, ozaman bizimde formalarımız şubat-mart gibi açıklanır. tabiki kendi yorumum...

souness dedi ki...

bence önemli transferlerin bitmesi bekleniyor formaların tanıtımı için..

Selocan dedi ki...

Muhtemelen.

N. Burak dedi ki...

Türkiye'de forma (eğer mor ve turuncu gibi "moda" olmamışsa) her sezon belli bir miktarda satılan birşey değil. Taraftarın genel maddi profili de belli. Dolayısıyla kulüpler (veya üretici firmalar) formaların indirimde olduğu süreci olabildiğince uzun tutup daha çok forma satmayı amaçlıyorlar.

Bu arada ben de sezon içerisinde yeni sezon formalarının tanıtımına karşıyım. Her sezonun forması kendinedir. Sezon biter iki üç hafta sonra tanıtırsın.

Yasin Özyapı dedi ki...

hemde ne çile ben evde deliriyorum..

Sühan Alp dedi ki...

Bana kalırsa önceki sezonda gelecek sezon formlarının giyilmesi yanlış. Zaten bir sezob 4 forma çıkarılıyor birde buna farklı kombinasyonlar uygulanınca takımm renga renga renk oluyor. Yeni sezon formaları da bu sezon giyilmeye başlanırsa bir sezonda 10 küsur farklı kombinasyon çıkar. Görsel açıdan hoş değil bu. Birde sezon bitmeden yeni sezon formaları giyilmesi şu açıdan kötü: gelecek sezona sürprizi kalmıyor işin. Yeni sezon, yeni takım, yeni forma... Bana sorarsanız sezon bitiminde tanıtılmaya başlanmalı formalar yani Temmuzu beklemek de can sıkıcı bir durum sonuçta.

Selocan dedi ki...

Abi tamam maçlarda giyilmesin de Temmuz da beklenmesin. Tanıt işte Haziran'da falan.

Sühan Alp dedi ki...

Orası da öyle tabi :) Tamam heyecanlı güzel de göbeğimiz çatlıyor abi bekle bekle :)

Aslında 19 Mayıs günü tanıtılsa tüm formalarımız :) 19.05 e denk geliyor ya o açıdan diyorum :) çok erken oalbilir ama hoş :)

Adsız dedi ki...

Twitter'da dolasan soylentilere gore Temmuz basinda satisa cikiyormus formalar; herhalde tanitimda en gec Haziran'in son haftasi olur. Bugun Fatih Terim Kanalturk'te bi de calismalara Temmuz'a kalmadan baslayacagiz dedi; yani ilk Nike urunleri o zaman giymeye baslayacagiz nasipse. Ben en gec bir ay icinde ogreniriz formalarin detaylarini diye dusunuyorum.

Bi de dikkatimi cekti Nike Rus ve Ukrayna pazarlarinda bayagi buyuk bir atak yapmis; en son farkettim ki Zenit de Nike urunleri kullanir olmus. Yalniz formalarindaki o damamsi cizgiler bana bir kac yil onceki Marsilya formalarini hatirlatti. Kazak gibi; hic guzel durmuyor kanimca.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır