Bu Blogda Ara

10 Ağustos 2011 Çarşamba

ŞORT-ÇORAP



Tam da bir alt başlıkla Lappap Usta Arda'nın formalar ve kombinasyonları hakkindaki düşüncelerini ve kendi yorumlarını yazmışken bugün A ve A2 takımlarımız aralarında yaptıkları maçta ilginç kombinasyonlar denediler.

Formalar antrenman formaları, maç formalarımız değil. Ancak maç formalarımız arasında da bu renk iki formamız ve şort+çorabımız mevcut. İstesek yapılabilir yani. TFF sezon başı formaları ve kombinasyonları fotoğraflıyor, güya uymayan da ceza alıyor (öyle yazıyor yani kurallarda). Ancak ülkede takan yok. Trabzonspor her maç farkı bir şort-çorap kombinasyonu deniyor. Bu kimsenin uymadığı kurala ise sımsıkı uyan bir kaç takımdan biri Galatasaray. Katalogda ne ise onu giyiyor ve asla farklı kombinasyon denemiyor.


Neyse sonuç olarak antrenman sahasında da olsa, antrenman formaları da olsa, kendi aramızda yaptığımız bir maç da olsa, ilginç kombinasyon görmek (tabi ki dış saha formalarımızda) bana güzel ve değişik geldi. Hadi sarı forma kırmızı şort altına beyaz çorap çok karmaşık durmuşgibi, ancak siyah forma, siyah şort ve kırmızı çorap kombinasyonunu çok çok beğendim. Zaten sırf çorapların farklı renk olduğu kombinasyonlara (Chelsea, Sevilla vb...) hastayımdır. Futbol takımımın resmi maçlarda da bir gün giymesi dileği ile.

Tabi çıkıp "ulan önce iç saha forma kombinasyonunu doğru bilip giysinler" derseniz de, yerden göğe kadar ...

14 yorum :

aydın özer dedi ki...

sarı forma altına kırmzıı şort gercekten cok hos duruo umarım lig maçlarındada bu sekılde gıyerler

aydın özer dedi ki...

bu arada dikkat ettımde sarı antreman forması as sarı formadan daha guzel :D

erengs dedi ki...

ne türk telekom var ne ülker nede kollarda avea reklamı var hiç reklam olmayan alt yapı sarı antreman formalarını çok beyendim

ismailinc dedi ki...

ben çorapların kesinlikle formayla aynı renk olması taraftarıyım. yani bu fotodaki kombinasyonlara göre konuşursam, siyahın altına mutlaka siyah, sarı forma-kırmızı şort un altına da kesinlikle sarı. kırmızı falan da değil, sarı. chelsea nin, manchester united'in, sevilla' nın, fransa'nın vs.. çorap tercihleri bana uyumsuz gelmiştir hep, her ne kadar forma kültürleri öyle olsa da.

L dedi ki...

@ismailinc:

kişisel zevk başka mesele, hep söylüyoruz. karışılmaz. ama chelsea ve sevilla gibi takımların 1. formalarını ele aldığımızda, o mantık aslında çok da saçma değil. forma-şort-çorap, üçü de tek renk olduğu zaman, tekdüze bir görünüm meydana gelir. o noktada çorabın başka renk olması da o ana görünümü açar. çubuklu ya da parçalıların altına farklı renk şort giyilmesi de aynı mantıktır.

sarper dedi ki...

TFF'nin Forma Kataloğu ne zaman çıkacak acaba, bir fikriniz var mı?

N. Burak dedi ki...

A takım zaten kırmızı çorap kullanıyor antremmanlarda. (Keşke siyah antremman t-shirtünün desenleri kırmızı, Nike logosu ve reklamlar sarı olsaydı.) Hal böyle olunca A2 takım normalde kullandığı kırmızı antremman çorabını kullanamamış ve parçalı formanın altına giyilen beyaz çorapları giymişler.

Archeren dedi ki...

ben de 3 farklı renkten oluşan forma kombinasyonlarını seviyorum. manu'nun kırmızı forma-beyaz şort-siyah çorap. brezilya sarı forma-mavi şort-beyaz çorap. fransa lacivert forma-beyaz şort-kırmızı çorap vs vs.. Veya forma çorap aynı renk şort farklı renk. mesela bizim siyah formanın altına şort olarak sarı veya kırmızı renk seçilse güzel olur düşüncesindeyim

aydın özer dedi ki...

archeren nin dediği gibi sıyah forma kesınlkle kırmızı sortla gıyılmelı

Archeren dedi ki...

ama kesin bizimkiler tanıtımdaki gibi dümdüz bir sarı ve dümdüz bir siyah kombinasyon olarak kullanacaklar. bu sene bayern'in iç saha forması da tamamen kırmızı ve bence hiç güzel olmuyor. 2007-08 ve 2009-10 yıllarında bizde kırmızı bi kombinasyon vardı. hiç ekstra bir seçenek daha düşünmedik şort veya çorap konusunda. belki nike ile birlikte biraz değişim olur bu konu da...

Adsız dedi ki...

bu şortları alabileceğimiz bir yer varmı ?

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Dün Arda'nın basın toplantısındaki fotoğraflara baktım da, Atletico formasına mavi şort ve kırmızı çorap çok yakışıyor. Çorap mavi olsa formadaki kırmızı-beyaz güme gidecek, mavi ağırlıklı bir görünüm oluşacak. Bizim parçalı için de aynı şey geçerli. Çorabın beyaz olması sarı-kırmızı ağırlığı kırıyor, uzaktan beyaz ağırlıklı gözükmesine sebep oluyor. O yüzden Metin Oktay dönemi gibi beyaz şort - kırmızı çorap giysek çok daha hoş bir görünüm elde edebiliriz.

Selocan dedi ki...

@ Emir

Ağzından bal damlamış :)

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@selocan

eyvallah üstad. tam parçalı kültürü tam olarak otursa da sıra buna gelse.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır