Bu Blogda Ara

11 Aralık 2011 Pazar

9 YILDA 9 KAT


Galatasaray ve ülkemiz genelinde forma satışlarının ne kadar gelişmiş, kulüpler için de ne kadar mühim bir gelir kapısı olduğunu gösteren bir tablo. YanAğlarda Blog geçtiğimiz ay Nike döneminde ne kadar formanın satıldığını yazmış ve 9 sene içinde bu gelirlerin ne kadar katlandığını bizimle paylaşmış. Gelişim gerçekten muazzam. Yazı şudur;

"Mali tabloda 2002 yılında maksimum 1 milyon 250 bin dolar seviyesinde olan gelir kalemi, 2011 yılı sonunda 10 milyon 800 bin dolara yükseldi.

Galatasaray, 2002-2003 sezonunda forma satışından 530 bin YTL (350 bin dolar) gelir elde etti. Aynı sezon Umbro ile yapılan sponsorluk anlaşması karşılığında kazanılan rakam ise 900 bin dolardı.

Lisanslı formaların 9 yıl önce Cimbom'a getirisi 1 milyon 250 bin dolarla sınırlı kalırken, günümüzde kulüp kasasına bunun katbekat üzerinde para giriyor.

Nitekim sarı-kırmızılı yönetim, Nike ile imzalanan sponsporluk anlaşmasıyla yılda 6 milyon euro (8.3 milyon dolar) gelir kalemi oluşturdu.

Öte yandan parçalı, sarı ve siyah olmak üzere 3 forma çıkaran kulüp, şu ana kadar GS Store'larda satılan 90 bin formayla da 4.5 milyon lira (2.5 milyon dolar) sıcak para sağladı."



Daha fazlası için Top Yan Ağlarda Blog'u ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Edit: Yanlış anlaşılmalara karşı. İlk 4 ayda 90bin adet forma satılmış yazıya göre. Yani bir sezona ait bir rakam değil bu.


6 yorum :

NDishe dedi ki...

90 bin forma gene az bi rakam bana göre fener en kötü gününde bile 200 bin satıyor bizimde o rakamlara çıkmamız lazım ama o da üretilen formaylada alakalı bu sene herkes nike'tan beklentisini yüksek tuttu ama ortaya gayet başarısızca hazırlanmış 3 farklı forma çıktı. bunun nedenide imzanın 2011 ocak ayında atılmasıydı. nike'tan 6-7 ayda forma üretmesini bekleyemezsiniz adamlar 1.5 sene önceden bir sonraki sezonun formasını tasarlayıp hazırlıyor. ama umuyorum ki 2012/13 sezonunda bu rekoların hepsini egale etmiş olacağız kulüb şuan süper yönetiliyor. ben şu asamada basketbolun futboldan daha iyi yönetildiği bile kanısındayım biraz konu dışı oldu ama kusura bakmayın.

Selocan dedi ki...

Abi iyi de Kasım ayı rakamları bunlar. 90bin gayet başarılı. He ivme azalır muhtemelen aynı hızla gitmez ama ilk 4 ayda 90bin satmışız.

NDishe dedi ki...

pardon ya özür dilerim ben dikkat etmemişim ona ben genel diye kafamda kurmuşum pazar mesaisi kafayı böle yapıyor işte :)

Kasım ayı içerisindeyse bu rakam dediğin gibi gayet başarılı sezon sonuna kadar takımın durumuna göre satışlar azalır veya çoğalır orası bilinmez ama şu stadın yanına olan GStore satışları baya patlatıcak gibime geliyor bu senede zaten store tasarımcıları geçen seneye nazaran gayet iyi iş çıkardılar. inşallah bakalım sezon sonunda şöle 150.000 felan herkesin beklentisini karşılar diye umuyorum.

N. Burak dedi ki...

İvme azalmaz aksine artar bence ligin tepesinde olduğumuz sürece. Hem şampiyonluk yarışının heyecanı hem de taraftarın takıma destek olma isteği forma satışını arttıracaktır ligin sonunda doğru. Bunun bir de sezon sonu indirimli dönemi var...

Levaic dedi ki...

nereden nereye....? dahada artar inşallah. bu arada belirtmek isterim ki, nike 3-1 adidas (gs-fb ve real-barca) :)))

KINGELVIS dedi ki...

Takımın başarı durumuna göre rakamlar fırlar takımın şimdi maşşallahı var umarım böyle devam eder ..
Basketboldan konu açılmışken ben Anadolu efesin nike formalarına hayran oldum Galatasaray basketbol şubelerinin önümüzde ki yıl nike giymesi için bir çalışma var mı ?

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır