Bu Blogda Ara

10 Mart 2012 Cumartesi

Parçalı Deplasman Forması 1

Portsmouth 2011 2012

Daha önce "hemşehrisi" United'ın rengi kırmızı ve siyahtan çubuklu deplasman forması yapan, bu formayı takım kültürünün önemli bir parçası haline getiren Manchester City örneği üzerinden Galatasaray'ın da çubuklu bir deplasman forması yapabileceğini dillendirmiştik. Sonuçta tarihimizde olan, dolayısıyla reddedemeyeceğimiz bir formadır çubuklu; aynı sarı lacivert parçalımız gibi. Ama gerçek formamız olan parçalıyı da her zaman en ön planda tutmamız gerektiğinden, parçalı deplasman formamız da olmalıdır. Bu konu hakkında daha önce de yazıldı ama ben örneklerle zenginleştirmek ve aynı zamanda bu fikrin akıldan çıkmasını engellemek istedim.

Blackburn Rovers 2007 2008

Çubuklu yazısında renkler kırmızı ve siyahtı, o yüzden örnek renkleri değiştirmeyeyim dedim. Hem bize de gayet yakın renkler. Yine forma kültürünün "babası" İngiltere üzerinden gitmesem de saygısızlık olurdu. Ancak şu yanılgıya kapılmamak lazım: Galatasaray'ın kırmızı-siyah parçalı forması olmamalıdır. Daha önceden belirttiğimiz gibi bu tarz bir formada iç saha formasının renkleri bulunmamalıdır. Örnek olarak gösterdiğim dört takımın da iç saha formasında ne kırmızı ne siyah var. (Sadece forma. Şort veya çoraptan bahsetmiyorum.) Ama bu dört takımın da benimsenmiş deplasman renkleri kırmızı ve siyah. Hal böyle olunca bu renklerin eşit dağılımından bir forma çok güzel oturuyor. Malumunuz Rovers'ın forması da bizim gibi parçalıdır ve 2007 2008 sezonunda kırmızı-siyah parçalı çıkartırken, mavi-beyaz parçalılarında da kırmızı detay kullanarak o sezonki formaları arasında güzel bir ahenk sağladılar.

Fulham 2008 2009

Deplasmanda parçalı formayı tek bir sezonla sınırlandırmak da olmaz, bu bir geleneğe dönüşmeli. Örneğin Portsmouth'a baktığımızda 1993 1995 arasında da bu tarz bir forma giydiklerini görüyoruz. Bu formanın Türkiye'de öncülüğünü Giresunspor ve Bucaspor geçen sezon gerçekleştirdi. Biz de iç saha formamızla ahenkli bir şekilde deplasman formamızı parçalı kullanabiliriz. Örneğin siyah detaylı bir parçalının yanına turuncu-siyah bir parçalı deplasman forması çıkartılabilir. Bu renk kombinasyonları da çeşitlendirilebilir. Galatasaray ve Nike'tan yakın gelecekte böyle bir forma üretmelerini temenni ediyoruz.

QPR 2010 2011

Bu yazıda yakın olmayan renklerle örnekler verdim. Yazının ikinci bölümü de olacak ve birbirine daha yakın renklerden parçalı deplasman formalarını göreceğiz.

3 yorum :

berk dedi ki...

Bence boyle olmamali. Cunku ben turuncu-siyah veya herhangi bir renkte parcalinin guzel olacagini sanmiyorum.(Ic saha formamiz Sari-Kirmizi haric tabiki ;))
Bence her sene cikan ve paracali gibi standart bir sekli olan beyaz forma cikarsa cok daha guzel olur. Cunku beyaz temali bir forma ustunden renklerimizi daha guzel one cikartabiliriz.

berat dedi ki...

siyah-füme parçalı güzel olabilir.

Burak Eken dedi ki...

İç saha forması parçalı olan takıma parçalı deplasman formasının yakışmayacağını düşünüyorum. En fazla milli takımın 2006-2008 dönemi formaları gibi tonlama parçalı olabilir. Ama böyle iki ayrı renk hoş durmaz.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır