Bu Blogda Ara

7 Kasım 2011 Pazartesi

City ve Çubuklu Deplasman Forması

Avrupa'da hemen hemen bütün liglerde -özellikle İngiltere'de- belli takımlarda olan bir gelenektir bu. Ülkemizde Fenerbahçe'nin sarı-beyaz ve mavi-beyaz formalarını örnek verebiliriz. Borussia Mönchengladbach ve Fulham gibi üç renge sahip ama iç saha forması tek renk olan takımlar kullanır genelde bunu fakat ben daha göz önünde bulunan bir takım olduğu için fotoğrafları Manchester City üzerinden seçtim.

Bizim beyaz forma gibi, City'nin kırmızı-siyah çubuklu deplasman forması geleneği de 60'larda başlamış. 1969'da FA Cup'ı bu formayla kazanmalarıyla da (üstteki fotoğraf) iyice oturmuş. Bizde 1998'e kadar ikinci deplasman forması rengi olmadığı için bunun yapılması imkansızdı zaten.

Ama artık siyah, füme, turuncu, krem gibi birçok deplasman forması rengimiz var. (Bu kadar çok olması da doğru değil aslında.) Parçalı formamız varken yerine çubuklu forma yapmamamız gerektiğini de artık kulübün öğrendiğini düşünüyorum. Bunun yanında geçmişte kullandığımız çubuklu formaları hatırlamak için o tasarımlara bu yeni renkler yerleştirilebilir. Füme-siyah, turuncu-siyah, krem-beyaz gibi çubuklu formalar yapılabilir. Nike'tan önümüzdeki sezonlarda böyle bir tasarım bekliyorum.

2 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Bu konu çok tartışmalı olsa da, Türkiye'den Beşiktaş'ı örnek verebiliriz.

KINGELVIS dedi ki...

Manchester city nin şu formalarını gördükten sonra önemli olanın sponsor markanın kim olduğu değilde sponsor olan markanın kulübe verdiği değer önemli birinci sınıf forma yapması için.Bu sene olmadı ama seneye nike la biz de bu kaliteli forma ve dizaynına ulaşıcaz inşallah ...

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır