Bu Blogda Ara

13 Nisan 2012 Cuma

BEYAZ METİN


Beyaz formalardan gidelim. Bu forma arşivimizde mevcut, ancak görüntü kalitesi iyi olmayan bir fotoğrafta şöyle böyle belli oluyordu, bu fotoğraf ise yeni keşfimiz. Orhan Ölçen'in Galatasaray Tribün Tarihi isimli kitabından. 18 Aralık 1960'ta Fenerbahçe'yi 5-0 yendiğimiz maçın hemen ardından Metin Oktay omuzlara alınmış.

Yanılmıyorsam (ki genelde yanılırım bir süre sonra) veya bir gün tozlu raflardan başka fotolar keşfedemezsek bu forma Galatasaray'ın kuruluş formasından sonra giydiği ilk beyaz forma.

Sade formaları severim. Çoğumuzun "tişört giyip çıkmışlar" dediği formalara bayılırım. Bu forma da öyle bir forma. Tamamen bembeyaz. Sarı ile kırmızı detay sadece çorabın lastiklerinde. Bu müthiş görüntü şuan tekrarlansa beğenmeyen, özensiz bulan çok olacaktır, bense keşke diyorum içimden. Geniş V yakalı ve o 50'lerin sonlarında giyilmeye başlanan beyaz fonlu şövalye armalı.

O kötü resme bakıp bakıp meraklanıyordum bu forma için. Şu fotoğrafı bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Bence en iyi dış saha formamız (çorapları da katıp) listesine kafadan girer.

*Galatasaray Tribün Tarihi kitabını da buradan tavsiye edelim. 


5 yorum :

ismailinc dedi ki...

bencede düz formalar daha karizmatik. bu sene formalar tanıtılmadan hazırlık maçlarında giyilen nike formalarımız vardı. basittiler ama çok şıktılar.

burranazzo dedi ki...

Lefter ve Metin ayni karede. Duygulandim. Bu arada fotograf gercekten muthis bir fotograf. Duyguyu cok iyi yakalamis her iki yaka icin de.

Formaya tek kelime edemem. Beyaz in en cok yakistigi takimdir Galatasaray.

Sercan dedi ki...

Metin Oktay bu macta 4 gol atti

Sercan dedi ki...

Metin Oktay bu macta 4 gol atti

berat dedi ki...

muhteşem bir forma. sadeliği, kalkan biçimindeki arması ve çorap detaylarıyla bugün bile giyilebilir.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır