Bu Blogda Ara

24 Nisan 2012 Salı

BU FORMA 17,2 MİLYON EURO


Taraftar gözüyle reklamlar hiç hoş durmaz formalarda. Hele son senelerde sırt reklamlarının ve şort reklamlarının da formalara eklenmesi ile reklam panosu gibi sahaya çıkmamız güzel durmuyor kesinlikle. Bir de bu reklamlı formaların satılması mevzusu, en can sıkıcı nokta bu. Ülker reklamı ile dolaşmak mesela, armaya olan bağlılığımız yüzünden bu adamların da reklamını sırtımıza alıp geziyoruz (Avea, Nikon TT farketmez), sevdamızı kullanıyorlar bir anlamda. Hoş değil, ancak günümüz futbolunda para önemli.

Özellikle UEFA'nın finansal kuralları yakında bütün takımları zor durumda bırakacak. Bir önceki yönetim ve şimdiki yönetim borçları kontrole almak konusunda büyük adımlar attılar. Kendi içlerindeki mali konularda düzenlemeler ve sponsorların arttırılması, ekonomik anlamda bizi biraz daha rahatlattı, tabi bu sponsor meselesinin taraftarlara da yansıyan bölümü var. Formadaki reklamlar...

Galatasaray'ın formasında göğüs, 2 kol, sırt ve şort olmak üzere toplam 5 bölgede sponsor reklamları var. Top Yan Ağlarda Blog bu reklamların takımımıza kattığı yıllık kazançları yazmış. Biz de buraya taşıyalım;

Sırt reklamı: 5 milyon Euro
Göğüs reklamı: 3,7 milyon Euro
Kol reklamı: 1,9 Milyon Euro
Şort reklamı: 600 bin Euro
Nike: 6 Milyon Euro

Bu paralar yıllık. Takımın sadece formadan 1 sezonda elde ettiği gelir. Ben de reklamları sevmiyorum. Hele ki, satılan formada sırt, kol vs... gibi reklamların olmasını kabullenemiyorum (ki ücretlendirme ona göredir), ancak rakamlar ortada. Bu kulübün yılda en fazla 250-300 bin adet forma satabildiğini düşünürsek (en fazla o da) reklamlara da pek kızmaya hakkımız yok. Çünkü forma satışından kulübün eline geçen para tahminen 5-6 milyon euro civarında, belki daha da az. "Reklamlar olmasa daha çok forma satılır" diyenler içinse kulübün o riske girecek halinin pek olmadığını söyleyeyim. Bana da zaten inandırıcı gelmiyor.

*Rakamların Kaynağı: Top Yan Ağlarda

5 yorum :

burranazzo dedi ki...

illa hesap yaptiracaksin di mi adama? :)

toplam 17.2 Milyon Euro kicimizi kipirdatmadan kazaniyorsak helal sukur hakan sukur yarabbi sukur demek istiyorum.

Bir de insallah daha da basarili sezonlar gelsin de bak nasil diziliyorlar kapimizin onunde.

Ben acikcasi Avrupa formalarimizin hastasi oldugum icin Turkiye liginde bunlari giymisiz hic umrumda degil. Yeterki kulup duzluge ciksin. Gonlum SAF formadan yana hep ancak zamanin sartlari. Yoksa endüstriyel futbola karsi tribuncuyuz her zaman. Futbolcu numaralari da 1den 30 a kadar olsun isterim ben hep. Real Madrid de oyleydi degil mi? Neyse sicak soguk ilik para her daim lazim.

Avrupaya gidersek bi ariza cikmadan daha guzel gunler bekliyor bizi.

Aramizda kalsin NIKE bos yere yatirim yapmaz :)

burranazzo dedi ki...

kardesim baslik cok kucuk ya hic dikkat cekmiyor bile :)
bi de is yorgunlugu tabi neyse saygilar. :)

erhan1980 dedi ki...

Türkiye'de 300 bin forma satan kulübün eline 3 milyon euro bile geçmiyordur bence.

Almanya'da lig logosu, isim ve numara olmayan bir forma 70 euro'ya satiliyor. Kulüp üretilen her forma için 4,50 euro lisans bedeli aliyor. Yani herhangi bir magaza'da satilan bir formadan kulübün eline 5 euro bile geçmiyor. Fanshop'da satilan formalarda kulübün eline 8 euro geçiyor, arti lisans bedeli (8 + 4,50) 12,50 euro.

Selocan dedi ki...

@burranazzo

Abi yorgunsun sen ondandır :) Takılma başlık boyutlarına. İçerik önemli, her başlık zaten okunmalı bu blogda :p

burranazzo dedi ki...

Bu arada bi sir daha vereyim sana kardesim. Forma Tarihi bolumunde acilan pencerelerden alta dogru gitmeye calistiginda metin ustune geliyorsa tiklayamiyorsun. :)

her seyi bosver 17.2 mio Euro guzel para :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır