Bu Blogda Ara

26 Nisan 2012 Perşembe

KIRMIZI - SARI - KIRMIZI


1989-1990 sezonu veya 1990-1991 sezonu hazırlık döneminden bir fotoğraf. Tekirdağspor ile karşılaşıyor takımımız. Galatasaray'ın pek fazla denemediği koyu-açık-koyu kombinasyonlu forması. Düz kırmızı veya düz sarı formaları sevmem, daha doğrusu takımda olmasını anlamsız bulurum, bir teması yoksa. Ancak bu tip kombinasyonlar ile hoş görebiliyorum.

Fotoğraf güzel olduğu için paylaşmak istedim, ayrıca bu tip kombinasyonu da görmüş olduk işte. Tam zıttı olanı tarihte daha fazla giydik, sarı-kırmızı-sarı şeklinde olanı... Bu sezon da giyiyoruz mesela.


*Fotoğraf için Osman Bayraktar'a çok teşekkür ederim.

5 yorum :

burranazzo dedi ki...

Sari Kirmizi olsun yeter :)

Düz sari forma Manchester United macidir.

Duz kirmizi formayi Liverpool'dan dolayi seviyorum.

Sari kirmizi her sey guzel zaten. Ateş, güller ve futbol. Evet yeni kitabimin ismi bu olacak :)

Emir OTLUOGLU dedi ki...

@burranazzo
Nefis yorum...

Bu arada S-K-S ya da K-S-K kombinasyonları hakikaten çok güzel duruyor, dümdüz tek renk olmasındansa çok daha anlamlı bir hava katıyor.

N. Burak dedi ki...

6 Şubat 1989 tarihindeki Milliyet'ten "3. Lig'de Dün" başlıklı haberin içeriğinde böyle bir şey var. Barcelona B tarzı bir olaya mı girişildi acaba o zamanlar?

http://img862.imageshack.us/img862/8522/19890205tekirdaspor11ga.png

Yıldırım dedi ki...

milliyet'teki o maç fotodaki bu maç zaten.. o zamanlar şimdiki paf takımları prefosyonel lige yükselebiliyorlardı.. Galatasaray'ın genç takımı da 3.lige yükselmişti.. hatta Bursaspor genç takımı 2.ligde şampiyon olmuş ama 1.lige alınmamıştı.. O zamanlar GS 3.lig takımı da genelde a takımdan artan formalarla oynarlardı.. GS a takımı bu K-S-K kombinasyonu giymedi o yıllarda.. şortta kırmızı olarak bir kaç oynadı sadece..

calibra dedi ki...

Fotoyu görünce aklıma geldi... Bizim hazırlık maçlarında, almanya kamplarında giydiğimiz formalardan da ayrı bir kitap olur :)

B Takım'ın 3. lig macerası da araştırmalık konu aslında.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır