Bu Blogda Ara

21 Nisan 2012 Cumartesi

ÖNÜMÜZDEKİ SEZONA 3 FORMA

Daha önceki gelecek sezon forma duyumları yazılarımızda Nike'ın elit kategorilerdeki takımlara 3 forma yapmayı pek düşünmediğini yazmıştık. Seneye çıkması kesin parçalı ve beyaz formanın yanında, önümüzdeki sezon Nike Galatasaray için bir de 3rd forma hazırlamış. Elit kategoriye geçtiğimiz ilk sene diye böyle bir ekstra forma tasarlamış olabilir firma (bir sonraki sezon da o ekstra forma diğer sezonun 3. forması olarak kalabilir), ya da Türkiye'nin genel forma satış profillerine göre 2 adetin az gelebileceğini düşünüp bir 3.'ye gerek duymuş olabilirler. Karar verme sebeplerini bilmiyoruz tabi, ancak seneye 3 farklı forma giyeceğimiz kesin.

Yine daha önceki yazılarda 3rd formanın duyumlarını paylaşmıştık, ancak çıkacak olma ihtimalini az gördüğümüz için fazla üzerinde durmamıştık. Kesinleştiği için yazalım. Galatasaray'ın 3. forması seneye büyük ihtimal ile siyah renk olacak. Tabi bu seneki gibi dandik hazır tasarım değil, üzerinde güzel detayların bulunacağı şık bir özel tasarım olacak.

Yazmakta fayda var, 3. formanın çıkacağını düşünmediğimiz için bilgi almaya pek uğraşmamıştık. Fakat sağdan-soldan siyah formanın da çıkacağı ve güzel-sürpriz birkaç detayın formada olacağı söylentilerini toplamıştık. Ancak kendi kaynaklarımızdan bu bilgileri teyit ettirmediğimiz için siz 3. forma kesin siyah olacak gözüyle bakmayın. Kısacası daha önceki yazılarımızda parçalı ve beyazdan bahsettiğimiz kadar emin konuşamıyoruz siyah forma için. Ancak 3. formamız kesin olarak gelecek sezon raflarda olacak, ama siyah, ama başka renk.


2 ay önce Nike'ın Hollanda fabrikasından bize sızan siyah forma (yukarıdaki) kabul görmemişti, tekrar hatırlatalım. O forma değil yani eğer bir siyah çıkacaksa.

* 3. formanın çıkacağını teyit eden Onur Özkan'a da çok teşekkür ederim.


9 yorum :

Adsız dedi ki...

keske sari sekli devam etse (daha orginal tabi)

Selocan dedi ki...

Hem beyaz hem de sarını aynı sezon olması saçma olur bence. İki tane açık renk forma. Ne yapılabilir, bir sene o diğer sene öteki gibi veya Avrupa maçlarında sarı giyilir ligde beyaz giyilir, Avrupa maçlarındaki sarı forma sırt reklamsız ŞL patchli falan satılır.

Yiğit Pınarbaşı dedi ki...

Elit kategori diyoruz ama bunların hepsi Nike'ın yeni kalıpları. Bu forma mesela Hollanda için kullanıldı. Parçalı forma diye düşünülen de hazır kalıp? Ben bu Elitlik olayını anlamadım. W.Bremen'e bile özel forma tasarlanıyor, bize tırt.

Selocan dedi ki...

Bu da az bilinen bir konu, aslinda bir baslik acip yazmak lazim bilinmeyeni. Elit takimlara Nike bambaska kaliplar hazirlamiyor, var olan hazir kaliplara ozel tasarimlar ekliyorlar. Ornegin Inter. Bu sene Belediye ile ayni kalipta formalar giydi. O formanin ozelligi, yani katalogdaki ozelligi tek renk olmasi. Belediye de tek renk alabildi o yuzden. Ancak inter ayni formayi, yani duz renk olarak uretilen hazir formanin uzerine cubuklu ozel gorunum ekleyebildi. Bunu yani duz hazir kaliba cubuklu gorunum ekleyebilmek veya parcali gorunum ekleyebilmek sadece ozel takimlara yapilan bir ayricalik. Aksi halde ozel takim degilsen ve cubuklu forma istiyorsan Nike'in cubuklu hazzir kaliptan formalarini secmek zorunda kalirsin. Trabzon'un yaptigi gibi.

Anlatabilmisimdir umarim.

Selocan dedi ki...

Yani bizim parcali gelecek sezon bu yuzden ozel. Cunku parcali olmayan bir kaliba parcali gorunum verilecek. Yoksa ozel olmasaydik nike'in 1 tane parcali hazir kalibi var' onu da bu sene giyiyoruz zaten. Nike ozel takimlara bambaska var olmayan kaliplar yapmiyor yani.

b.p. dedi ki...

önümüzdeki sezon için yine beklentiye girmeyin derim. formalar yeni kalıptan olacak ama barcelona, inter vs gibi özel bir tasarım yok.

Selocan dedi ki...

Abi Barcelona ve Inter'in formalarında ne özellik var ki ? Inter'in çubuklusu Galatasaray'a yapılsa millet hazır kalıp diye söver, Barcelona formasını yapsalar bu sene 50 takımda giyildi diye ana avrat giderler. Yani formalardan ne gibi şeyler bekleniyor bazen anlayamıyorum. Inter formasının kalıbı ile parçalı forma tasarlayabilmek özel tasarımdır zaten, çünkü yukarıda da yazdım o kalıbı özel olmayan takımlar sadece renk seçerek dümdüz tek renk olarak giyebiliyorlar.

Ne Inter'in ne Barcelona'nın ne Juventus'un, ne Arsenal'in... hangi takımın formasında çok acayip tasarımlar var ki ?

b.p. dedi ki...

işte nike'taki sorun da bu zaten. tasarımları sade olduğu için, geçen seneki inter away ya da bu seneki bremen formaları gibi desen tasarımı yapılmadığı zaman hepsi birbirinin aynısı oluyor. taraftarlar da özel tasarım yok diye ayaklanıyor. yoksa zaten arsenal'le ibb de aynı formaları giyiyor.
demek istediğim bu sene galatasaray da trabzon da aynı formayı giyecek. 2012 kalıplarında, klübün tercih ettiği kumaştan.

Selocan dedi ki...

Aynı formayı giymeyiz abi, anca aynı kalıbı giyebiliriz. Onlar kalıplardan seçecekler ve renkleri dışında formada oynama yapamayacaklar, bizse istediğimiz kalıba istediğimiz deseni, tasarımı oturtabileceğiz.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır