Bu Blogda Ara

8 Nisan 2012 Pazar

SONUNDA GERÇEK KOMBİNASYON




Esasında geçen hafta olacaktı bu sürpriz. Ancak maça başlarken hakemden veto yediğimiz ortaya çıktı, bu seferse deplasmana bu kombinasyonla gittiğimiz için veto yeme şansımız yoktu. Bu ülkede futbol, sistemler ve forma meseleleri bu kadar garip işte. Deplasman takımına göre iç saha takımları formalarını değiştiriyorlar.


Normal sezon bitmeden sonunda kulüp sözünü tuttu ve 30 senelik hasreti şimdilik tek maçta da olsa dindirdi. Galatasaray 1980-1981 sezonundan beri ilk defa resmi bir maça beyaz şort ve kırmızı çorap kombinasyonu ile çıktı. Yani gerçek kombinasyonu ile.

Bu sürprizin hikayesini geçen hafta yazmıştık, keyfini sürmek ise bu haftaya kalmış. O yazıdan alıntı yapacak olursak;

"Bizim bu kadar umutlanmamızın sebebi geçtiğimiz günlerde Pazarlama A.Ş.'nin başındaki kişi Nurettin Bey ile yaptığımız görüşmeden ötürüydü. Kendisi, taraftardan gelen yoğun isteğe kayıtsız kalamadığını ve parçalı formanın altına bu sezon mutlaka bir maçta beyaz şort ve kırmızı çorap ile çıkılacağını bize söylemişti. Taraftarlardan gelen yoğun isteği Fatih Hoca ile de paylaşmış ve Fatih Hoca'nın da kendi zamanında giydiği kombinasyonu mutlaka takımında görmek istediğini söylemesiyle taraftara güzel bir sürpriz planlamışlardı. Belirlenen ilk maç Arena'daki Gençlerbirliği maçıydı, ancak Gençler İstanbul'a beyaz şort ile inince bu sürpriz başka bahara kaldı. İşte o bahar dün yaşanacaktı, takım dün gerçek kombinasyonu ile ısınmaya çıktı, ancak ne oldu da maça beyaz çoraplar ile başladık, bu şimdilik muamma. Hakemin her iki takımın da koyu renk çoraplarından ötürü bu uygulamayı veto ettiği söyleniyor." Tamamı için tık !

Beni umutlandıran kulübün bu konudaki çabası. Sözlerini tuttular. Gelecek sene belki tam parçalı formamız olmayacak, ancak beyaz şort ve kırmızı çoraplı gerçek kombinasyonumuzu giyme olasılığımız-en azından umudumuz çok fazla.

*foto kaynak: Sporx

22 yorum :

Adsız dedi ki...

heyecan verici

Burak Eken dedi ki...

Bu fotolardan ziyade pilot kameradan görüntülere bakınca farkı daha iyi anlıyorsun. Özellikle bu kombinasyonda, yani açık renk şortun altında koyu çorap takıma gerçekten ağır bir görüntü kazandırıyor.

Selocan dedi ki...

Sportman

Şu görüntüyü gören yönetimin bir daha beyaz çorap giymesi skandal olur. Müthiş gözüküyordu, pilottan, yerden, heryerden :)

Dil çıkaran oğlan dedi ki...

şahane! fenerbahçe maçında onlarda lacivert şort beyaz çorap giyerlerse şahane bi görüntü ortaya çıkar uyum açısından.

N. Burak dedi ki...

Çok muhteşemdi görüntü, sürekli sırıtıp durdum. Geri dönüş olmasın artık. Manisa da doğru formayı giyince mükemmel oldu.

burranazzo dedi ki...

Duygulanmadim desem yalan olur. Gercek Galatasaray bu... Emege geçen herkese tesekkurler...

Sühan Alp dedi ki...

Hocam, seneye iç saha ana kombinasyon olarak görme şansımız nedir bu beyaz şort kırmızı çorap olayını? Öyle olsa keşke..

Cihan dedi ki...

tabi ileride bir gun baska yonetim gelir, onlar kafalarina gore bir kombinasyon uydurur. su olay yasalastirilsa, bu takimin kombinasyonu budur diye :)

The Champ dedi ki...

abi 2008-2009 sezonunda da bu kombinasyonu bir maçta giymiştik.. hazırlık maçımıydı, özel bir maçmıydı, türkiye kupası maçımıydı tam hatırlamıyorum ama pekte önemli bir maç değildi... ama giydiğimizden son derece eminim, ardanın beyaz şort-kırmızı çoraplı hali halen gözüün önünde...

Selocan dedi ki...

Werder Bremen maçıydı, hazırlık kampından devre arası. Yazıda resmi maçta ilk diye yazdım zaten.

Emek Aslan dedi ki...

Bu farkındalığın yaratılmasında emek harcayan herkesi kutlamak gerek.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Selocan dedi ki...

Bu işin bencesi yok ki. Bencesine bakarsak 25 milyon taraftardan 25 milyon farklı bence olur. Tarihimizden gelen esas kombinasyon budur. Beyaz şort beyaz çorap Fenerbahçe kombinasyonudur.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Selocan dedi ki...

Bir sürü örnek olması onun doğru olduğunu göstermez ki. Ayrıca bir sürü örnek de yok. Klasik sezonlarda tek tük, son 5 senede ise sürekli. Eğer bir sürü örnek doğruysa en doğru kombinasyon kırmızı şortlu kombinasyon. 30 sene kullandık kendisini, ayrıca 80'ler öncesinde de tek tük var. Beyaz çoraptan çok daha yaygın anlayacağın.

Yanlışın sürekli olarak kullanılması onu doğru yapmaz, bu konuda bizim için en iyi örnek çubuklu formadır.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

keskin sirke küpüne zaradır, fanatiklik hiç iyi değildir,fenerlilerden beter oldunuz.. illaki yazınızı onaylayıcı yorumlar yapmak zorunda değiliz, yorumlarımı silmeniz saygısızlıktır. tekrar tekrar söylüyorum kırmızı ağırlık formanın içinde düz beyaz şort görünüşü itici yapar. Ya komple sarı-kırmızı veya düz kırmızı olmalı ya da kırmızı forma-düz beyaz şortun altına aynı şekilde beyaz çorap olmalıdır. Evet sencesi bencesi olmaz, yöneticlerin zevkine kalmış bir durum.. Benim bu yorumum size göre yanlışsa, sizinde çubuklu forma hakkındaki yorumunuz aynı sebepten yanlıştır o zaman. Azcık yorumlara saygılı olun. Galatasaray sadece sizin takımınız değildir.

Selocan dedi ki...

Ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım. Ortalığı mı karıştırmak niyetiniz ? Karalama mı yapmak ? Çamur at izi kalsın mantığı mı yoksa ? Yazılarını ben silmedim. Eğer blogunuz varsa yorumları o blogun yönetminden biri sildiğinde bu "yorum yazar tarafından silinmiş" yazılmaz.

Yorumlarınızı silip sonra da biz silmişiz gibi göstermek size ne kazandıracak anlamış değilim.

Selocan dedi ki...

Bizi uzun zamandır takip ediyorsanız her konuda herkesin fikrine ne kadar saygılı olduğumuzu anlamış olmanız gerekirdi ve yorum silmeyeceğimizi de bilmeniz gerekirdi. Eğer yeni takip ediyorsanız da etmeyin lütfen. Ortalığı saçma sapan karıştırmak istiyorsanız etmeyin takip. Ne sizin, ne de bizim sinirimiz bozulsun.

Adsız dedi ki...

Ben silmedim.. Siz de silmediyseniz buhar mı oldu bu yazılar.

Selocan dedi ki...

Biz bir yorum silersek yazının silindiğinin bile farkına varamazsınız. "Bu yazı silindi" türü bir ibare çıkmaz, direkt alt yorum gözükür. Bizden ve sizden başka da kimse sizin yorumlarınızı silme yetkisine sahip değil.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır