Bu Blogda Ara

2 Ekim 2012 Salı

40 SENELİK ÖZLEM


Geçen sezonun son maçlarında gerçek kombinasyonumuz olan Parçalı altına beyaz şort, kırmızı çorap giydiğimizde 30 senelik bir özlemi dindirmişti kulüp. En son 80-81 sezonunda bir resmi maça bu doğru kombinasyonumuz ile çıkmıştık. Lig maçıydı, son kezdi...

Bugün ise 40 senelik bir Avrupa hasretini dindireceğiz. Braga karşısına gerçek kombinasyonumuz ile çıkacağız. Yaklaşık 37 sene önce bir Avrupa maçında, bir Avrupa takımına parçalı forma - beyaz şort - kırmızı çorap kombinasyonunu göstermiştik. 1975-1976 Sezonu UEFA Kupası 1. tur ilk maçı. Rapid Wien'e karşı deplasmanda oynadığımız maça gerçek Galatasaray forması ile çıkmıştık. Son kez...

Bir Şampiyonlar Ligi maçına ise, yani o zamanki adı Şampiyon Kulüpler Kupası, gerçek Galatasaray forması ile çıkalı neredeyse 40 sene oluyor. 1973-1974 Sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası ilk tur 2. maçında, içerde Atletico Madrid ile oynadığımız maçta doğru kombinasyonu kullandık (tepedeki foto).

Bu tarihlerden sonrası forma kültürüne ihanet. Parçalı altına giyilen yanlış kombinasyonlar, çubuklu formalar ve gereksiz yere giyilen farklı renk deplasman formaları... Kazanılan her başarıya, kaybedilmiş ama alın teri dökülmüş her mağlubiyete saygımız sonsuz. Biz sadece formaları ele alıyoruz ve ona göre yazıyoruz. Formaları ele aldığımızda da bu kötü tablo ile karşı karşıyayız ne yazık ki.

Avrupa'da yaşayan, ortalama bir futbol seyircisi, belli bir geçmişi olan her takımın gerçek formasını ve kombinasyonunu bilir. Peki bizimkini bilir mi ? Beyaz şort - kırmızı çorap kombinasyonunu geçtim, çıkıp sizin formanız parçalı diyebilir mi ?

Bu blogu okuyan insanların tahminen %80'inden fazlası 40 yaşın altındadır, belki daha fazlası. Ben de altındayım. Avrupa maçlarının hiçbirisinde henüz kanlı canlı bu kombinasyonu görmedim, -hoş, ligde de daha geçen sezon sonunda gördük- çok süper ligimizin hastası olmayan bir yabancı, Galatasaray'ın formasını nasıl bilsin ? Bilemez, çünkü çoğu zaman yanlış seçimler yaptık. O yanlış seçimlerle de büyük başarılar kazandık. Umarız artık bu yanlıştan dönülür ve Manchester United gibi, Chelsea gibi veya Sevilla gibi kombinasyonumuz yurtdışında da ezbere bilinir. Bu forma ve kombinasyon altında da büyük başarılar kazanırız. Umarım başarılar geldikçe de kendi taraftarımız acaba -benceler ile kendi formasını sorgulamaz.

5 yorum :

Kimyager dedi ki...

Hocam yazilarin o kadar guzel ki buyuk bi keyifle okuyor ve bilgileniyorum. Emegine saglik

Selocan dedi ki...

Çok teşekkür ederim, tek başıma değil blogda yazı yazan diğer arkadaşlarım adına da kabul ediyorum bu yazdıklarınızı.

UriBoyka dedi ki...

turk bayragı basılmaya baslandımı

Emir OTLUOGLU dedi ki...

Eskişehir maçına beyaz ile çıkacakmışız!!! Promosyon uğruna forma kültürümüzü katleden bir kulübüz.

Selocan dedi ki...

@UriBoyka

Başlandı evet.

@Emir

Bu problem Eskişehir kaynaklı. Adamların 2 iç saha forması var bir de 3rd formaları var. Yani deplasman forması yapmamışlar.

Kırmızı, kırmızı-siyah çubuklu ve sarı formaları var. Onların saçmalığı yüzünden mecburuz. Gerçi mecburiyet olmaz bu konularda da, bizde oluyor işte.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır