Bu Blogda Ara

30 Ekim 2012 Salı

Erkek Voleybol Parçalı Forma


Erkek voleybolda kırmızı ve beyaz formalarımızı görmüştük, pazar günü oynanan Fenerbahçe derbisiyle de parçalıyı görmüş olduk.Yani bu sezonki erkek voleybol forma setimiz, futbol setimiz gibi parçalı, beyaz ve kırmızı formaları içeriyor. Hatırlatmakta fayda var, geçen sezon Errea'nın hem kadın hem erkek basketbol ve voleybol takımlarımız için hazırladığı setler de yine parçalı, beyaz ve kırmızı formalardan oluşuyordu. Bu branşların hepsinde bu sezon için kırmızı ve beyaz formaları gördük ancak parçalıyı sadece erkek voleybol ve kadın basketbolda görebildik. Kadın basketbolda parçalının renkleri yanlışken bu formada doğru, bir ilerleme olduğunu görebiliyoruz.


Forma altı parçadan oluşuyor. Önden bakıldığında sıkıntı yok, kollar farklı renkte ve renklerin yerleşimi doğru. Formanın arka tarafına baktığımızdaysa durum değişiyor. Sırt bölümü olması gerektiği gibiyken kollar ön tarafla aynı renkte. Yani tam parçalı olma özelliğini kollardan kaybediyor forma. Bu sezonki futbol parçalımızda da -sırtta numara için yapılan düz kırmızı bölgeyi saymazsak- aynı durum söz konusu. Acaba branşlar arası forma uyumu gözetilerek mi yapılmış bu? Çünkü formanın kalıbına baktığımızda kolun arka tarafını ters renk yapmak sıkıntı yaratmıyor. Keşke öyle üretilseydi formalar.


Forma kırmızı ve beyaz formalarla aynı kalıba sahip. Kalıp sadeliği açısından güzel ancak yanlardan ve kollardan geçen şeritler dolayısıyla dümdüz olarak da nitelendilemez. Açıkça konuşmak gerekirse ben kalıbı beğenmedim, çünkü basitliği sadeliğinin önüne geçmiş. Sezon başı hazırlık döneminde giyilmek için üretilmiş geçici formalar gibi duruyor, ki kırmızı ve beyaz formalarımız için de aynı durum söz konusu. Kalıbın kesim yerlerinden geçen şeritlerin beyaz olması güzel olmuş bana göre, parçalıda farklı renkte detay kullanımına örnektir; sarı bölümlerde kırmızı, kırmızı bölümlerde de sarı şerit kullanılsaydı da kötü duracağını düşünmüyorum. Bir kişisel düşünce daha; formanın kolun altındaki yan kısımları da ters renkte yapılsaydı daha güzel bir görüntü elde edilebilirdi.


Formanın en beğenmediğim kısmı yakası, yaka da parçalı yapılabilirmiş. Armanın büyük tutulması güzel, ancak Champion kendi logosunu da aynı ölçüde büyük tutmuş. Logonun renginde de sorun var bana göre, kötü duruyor; kırmızı formada kullanılan gibi bir logo yapılabilirmiş bu formaya da. Formanın en güzel yanıysa Fenerbahçe formasıyla karşılaştırınca ortaya çıkıyor: Fenerbahçe formasının göğüs, yan ve sırt bölümlerinde reklam varken, biz sadece sırt bölümünde reklam taşıyoruz. Ayrıca onların sırt reklamı oyuncu isminin hemen altındayken, bizim reklam numaranın altında; yani daha az görünür bir yerde. İlerde bizim formalar da reklamla dolar mı, bilemem ancak bu şekilde daha güzel olduğu kesin. Tabii Daikin reklamı Grundig reklamından daha fazla görünür bir şekilde formaya konulmuş, o da eksi puan.


Görünen o ki parçalıya ayrıca bir şort üretilmemiş, kırmızı formanın şortu kullanılmış. Sağ bacakta arma ve numara var. Voleybolda ön ve sırtta büyük numaralar varken şortta da numaraya ne gerek var anlamış değilim. Sol bacaktaki Champion logosu parçalıda da o şekilde kullanılmalıydı. Bir de fontlar var, futbol takımı bu fontu sadece 2010 2011 sezonunda kullandı. Ama voleybol takımları o sezondan beri bu fontla devam ediyor. Branşlar arası forma uyumu açısından tüm branşlar aynı fontu kullanmalı bana göre.

3 yorum :

Selocan dedi ki...

Normalde Champion logosunun o kısmı laciverttir ama sarı üzerine gelirse sıkıntı olacağı düşünülmüş. Beyaz çerçevenin de görünmeyeceğini düşünmüş olabilirler sarının üzerinde. Biraz mecburiyetten logolarında oynama olmuş.

jesusisthebest dedi ki...

ilk resimde en öndeki formada Türk bayrağı var, bir sonrakinde yok, sonrakinde yine var. bunun sebebi nedir acaba?

Selocan dedi ki...

Malzemeci hatası. Yok belli bir sebebi.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır