Bu Blogda Ara

13 Ekim 2012 Cumartesi

ŞAMPİYON


2 ay oldu herhalde anlaşalı. Resmi olarak bir açıklama yapılmadı eğer kaçırmadıysam. Yani sitemizde falan duyurulmadı. İşin bu kısmı da ilginç, nasıl duyurulmaz sponsorluk anlaşması ? Fakat kulüpten yetkili abilerimiz duyurmuştu, biz de yazmıştık. 2 ay oldu sanırım.

Hazırlık maçlarına hazırlıksız yakalanıp geçici formalar ile çıkmak doğal. Ona bir sözümüz yok, anlayışla karşılarız. Ancak resmi maçlar başlamış, hala basketbol forman, hatta sponsorun görücüye çıkmamış. Türkiye Kupası ilk tur maçları oynandı 10 gün önce, formalar hala yoktu. Hadi dedik lige yetişecek herhalde, bugün ilk maçımız oynandı. Formalar yok ortada.

Champion firması büyük bir firma. Bir zamanlar Parma'ya yaptıkları muhteşem futbol formaları bir yana, özellikle 2000 yılına kadar NBA'deki bütün takımların formalarını ve ABD ulusal takımının formalarını yaptıkları dönemde oldukça meşhurlardı. Hani ben basketbol ile hiçbir zaman içli dışlı olamadım, ancak NBA meraklıları o dönemdeki formaları hatırlayacaklardır.


Şimdilerde ise Yunanistan ve İtalya basketbol milli takım formalarına sponsorluk yapıyorlar. Güncel formalarını incelemek isteyenler bu iki takıma bakabilirler. Eskisi kadar aktif ve bilinir bir firma olmasalar da geçmişi iyi olan bir marka Champion. Tamam 2 ay önce gün yüzüne çıkmış anlaşmaya bakacak olursak, şu 60 günde süper formalar tasarlama durumları yok. Ancak hali hazırda zaten basketbol formaları üreten bir firma -kabul etmek gerekir ki futbol kadar da alengirli formalara gerek yok- en azından bu sezon için hazır tasarımlarına bizim renkleri uygulayabilirlerdi. Yani şu tepedeki İtalya formasına bizim renkler konabilirdi. Fazla zamanlarını alacaklarını sanmıyorum. Ligin başlangıcına yetişememesi, geçici, ne marka olduğu belli olmayan, sarısı sarımız değil, kırmızısı kırmızımız değil formalar ile sahaya çıkmamız bizim gibi bir kulübe yakışmıyor.

Acaba anlaşamadılar mı ? Tabi işin bir de bu boyutu var. Ufak pürüzler vs... Bakalım kaçıncı haftada gelecek formalarımız.

2 yorum :

KINGELVIS dedi ki...

Diğer takımlar yeni formalarını eskittiler bile bizim takımın forması daha ulaşmadı kulübe. 20 ekime yetiştirilmeye çalışıyorlarmış sayın Murat özyerin twitter dan bildirdiğine göre :) Basketbol takımlarımız içinde şu forma konusuna en hassas yaklaşan takım Efes olmuştur o dönem hangi marka ön plandaysa o markayla anlaşmışlardır(adidas,fila,and1,nike) Bizim kulübünde yapıcağı en iyi şey bu sene ki bu olumsuzluktan ders cıkararak 2013-2014 sezonu için nike la yapılan anlaşmaya basketbol takımlarımızın da dahil edilmesi için şimdiden çalışmaya başlamaları .Nike nda olumlu yaklaşacağına şüphem yok uzun zamandır iyi yatırım yapılan ve en üstlere oynayan erkek ve kadın basketbol takımlarımız var sonuçta.Nike la en başta anlaşma yapılırken neden o zaman basketbol şubemizi anlaşmaya dahil etmediler acaba

rtsbora dedi ki...

@KINGELVIS

kesinlikle katılıyorum. umarım yönetim seneye nike ile diğer branşlar için de anlaşır. galatasaray gibi bir kulübe markasız formayla parkeye çıkmak yakışmıyor.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır