Bu Blogda Ara

1 Mart 2013 Cuma

2013-2014 SEZONU FORMA DUYUMLARI V:1.0



Avrupa'daki büyük kulüplerin formaları sızmaya devam ediyor. Biz de heyecanla bekliyoruz, bizim "mallar" ne zaman düşecek "pazara" diye. Çok şaşırtıcı, henüz düşmediler. 1 ay önce eli kulağındadır demiştim, hala bekliyoruz.

Galatasaray Formaları Blog, gelecek sezon formalarını duyumlamak üzerine kurulmuş bir blog değil. Bu dönemlerde genelde böyle bir misyon yükleniyor bize, ancak blog ekibi olarak bu işi epey geri planda tutuyoruz. Ülkede forma konusu üzerine bizim kadar yoğunlaşan başka bir yayın da yok ne yazık ki, bu sebeple ister istemez kaynaklarımız oluyor ve bize bilgiler geliyor yeni sezon hakkında. Tabi bunların hiçbirisine yüzde yüz inanmamak lazım, bunu hep hatırlatıyoruz. Bu başlıkları açarken geriliyoruz, çünkü ortalıkta gelecek sezon formalarımız işte bunlar olacak şeklinde yer alıyor bu başlıklar. Böyle bir durum yok. Biz, 3-4 farklı kaynaktan almış olduğumuz birbirlerinden farklı veya aynı olan bilgilere bakarak, Nike'ın genel tasarım özelliklerini de ekleyerek TAHMİNİ çizimler yapıyoruz. Son 3 senenin 2'sinde az bir yanılma payıyla bu TAHMİNlerimiz tutmuştu, birinde ise patlamıştık. O sebeple bu çizimlerin TAHMİN olduğunu lütfen bilelim, gelecek sezon formalarımız bunlar demesin kimse. Yanılma durumunda hayal kırıklığına uğramayalım.

Aldığımız duyumlara göre TAHMİNİ olarak çizdiğimiz formalar aşağıdadır. Seneye 3 formamız olacak. Şekli şemali zaten aşağıda görüyoruz.



Parçalı forma olabildiğince sade. Yakası duyumlara göre çember olacak, biz tahminen çizimdeki gibi olacağını düşünüyoruz. Onun dışında, kol uçlarındaki zıt renk yerleşimi bu senekine göre daha ince. Bu da Nike'ın kullandığı kalıptan kaynaklı bir durum. Bunların haricinde herhangi başka bir detay bilmiyoruz, bildiklerimizi de çizmeye çalıştık yukarıda.


2. forma ilk yazımızda duyurduğumuz füme forma. Füme olacağı artık netlik kazanmış durumda. Ancak ilk duyurduğumuzdan farklı bir göğüs detayına sahip. İlk duyumda ortadan bant geçeceğini söylemiştik, ancak o bant şekli biraz değişti. Şekil, çizimde de gördüğünüz gibi. Yani biz öyle tahmin ediyoruz. Bu tip detayları bilebilmek formayı görmeden zor. Yaka ve kol uçlarındaki sarı-kırmızı şeritlerden emin değiliz, biraz kendi zevkimizi de kattık diyelim.

3. formanın ise şuan sadece rengini biliyoruz. Kırmızı ve kırmızının başka bir tonundan oluşan çubuklu bir forma olacağı söylendi bize. Şekli nasıl, çubukları nasıl olur, kırmızı tonu nasıl olur bilemiyoruz. Kafamızda biraz canlansın diye örnek çizimi yaptık, ancak en az fikir sahibi olduğumuz forma bu.

GÜNCELLENEN 3. FORMA BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN.



Formaları bilgilere göre çizen sevgili ekip arkadaşlarım Furkan Aran, Utkan Ayhan, Erkut Çelik, Eren Altay, Burak Orhan ve Bora'ya tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca bilgiler tamamen kendi kaynaklarımızdandır, dışarıdan duyduklarımızı yazmıyoruz.

2013-2014 Sezonu maç öncesi ısınma ve antrenman formaları sızdı. Görmek için Tıklayın.

2013-2014 Sezonu tahmini kaleci formaları için tıklayın.

YAZIYI VE ÇİZİMLERİ KAYNAKSIZ KULLANMAMANIZI RİCA EDERİZ. BU ÇİZİMLERİN TAHMİNİ OLDUĞUNU UNUTMAYALIM.

44 yorum :

aydın özer dedi ki...

füme olay yaratır! Çizimlerdekıne yakın dahı olsa sahane. Parcalının da onunden cok arkasıyla ılgılenıorm artık. Kırmızı forma bana pek sıcak gelmedı

tragedystreets dedi ki...

ya beyler beni aydınlatırmısınız seneye sırtta ve kollarda reklam olacak mı özellikle şu sırt reklamları beni acayip ayar ediyo marka olan bir takımda bu kadar sponsorun olması anormal bir durum değil mi sizce?

Selocan dedi ki...

Sırtta ve kollarda reklam olacak yine. Marka olunca daha fazla reklam alınıyor ne yazık ki :)

topchu dedi ki...

Kırmızıya bayıldım, her halükarda bu sezonkilerden güzel.

topchu dedi ki...

Kırmızıya bayıldım.

E dedi ki...

Kırmızı ve parçalı bu seneye yakın formalar olacağına göre çok tutmayan beyaz yerine siyah forma çıkıyor.

Bu sene forma alanlar gelecek sene siyaha yonlenebilir.

Bir kaç yıldır aykırı renk cikarmadigimiz iyi oldu ancak bu trend devam ederse satışların ileride düşeceğini inanıyorum.
Bence gelecek sene bir forma farklı olmalıydı.

E dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
NDishe dedi ki...

Bu sezon bir kırmızı varken,yeni sezonda tekrar kırmızı çıkarmanın pek akıllıca olucağını zannetmiyorum. Emin miyiz 3.formanın kırmızı olucağına ?


2- Füme formada eğer sizin yaptığınız gibi yaka ve kol uçlarında sarı/kırmızı detay olursa o forma efsane formalar arasına girer.


3- Parçalı formada ise tek isteğim var bu sezon tam parçalı ama TFF ve UEFA kurallarından dolayı sırtta gene sorun çıkacağından pek de umutlu değilim. Resimde ki çizim harikulade olmuş. Buna benzer olursa gerçekten klas olur.

Tabi çizenleride unutmamak gerek onlarında ellerine sağlık. Yaptığınız iş kolay değil Koskoca ülkede formalarla bu kadar ilgilenen tek sizi gördüm diyebilirim şu son yıllarda emeğinize sağlık sizinde başarılarınız daim olur inşallah. :)

E dedi ki...

Kırmızı ve parçalı bu seneye yakın formalar olacağına göre çok tutmayan beyaz yerine siyah forma çıkıyor.

Bu sene forma alanlar gelecek sene siyaha yonlenebilir.

Bir kaç yıldır aykırı renk cikarmadigimiz iyi oldu ancak bu trend devam ederse satışların ileride düşeceğini inanıyorum.
Bence gelecek sene bir forma farklı olmalıydı.

Selocan dedi ki...

Kırmızı formanın tonlarından emin değilim. Aykırı da olabilir. Çünkü somon/pembe diyen kaynak da var, açık kırmızı diyen kaynak da.

Selocan dedi ki...

Kırmızı formanın tonlarından emin değilim. Aykırı da olabilir. Çünkü somon/pembe diyen kaynak da var, açık kırmızı diyen kaynak da.

ozcnnn dedi ki...

yanlıs hatırlamıyorsam (oyleyse duzeltin lutfen) tff'nin aldıgı kararla 2013-14 sezonunda formaların arkasındaki yazı kısmının duz font/renk olması kuralı kaldırıldı. buna gore acaba artık gercek "tam parcalı" formamız hayırlı olsun diyebilecek miyiz diye merak ediyorum.

ozcnnn dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Selocan dedi ki...

Ben yazili olarak bahsettiginiz seyi hic bir yerde okumadim. Arkasi duz olma sacmaligi seneye de devam eder herhalde. Talimatname'de hala o ibare yer aliyor cunku. Ancak siz okudugunuz yeri bulup yollayabilirseniz, merak ettim cunku. Umarim bu sacma kural olmaz seneye.

ozcnnn dedi ki...

biraz arastırdım fakat bulamadım. sadece arial yazı tipi kullanım zorunlulugu gelmiş olnu buldum. keske degişse cok gereksi bir kural. yine bulursam yollarım size. tesekkurler.

Burak Eken dedi ki...

Lan yine mi kırmızı?! Başlayacağım böyle kulübe de forma kültürüne de...

AntaRes dedi ki...

Yahu, alsın Nike bu çizimleri, aynen yapsınlar formaları.
Parçalı bu senekinden daha güzel, Füme, söylenildiği gibi efsane olur Galatasarayımızda, e, kırmızı da olur fena değil.
Yıllardır çubuklu formamız olsun isteyen renkdaşlara harika bir hediye olur kırmızı.
Ama kim bilir neler gelecek yine?
Çizenlerin elleri dert görmesin, hepsinin çoluğu, çocuğu GS A takımlarda oynasın, milyonlar kazansın :)

fathor dedi ki...

Parçalıyı çok beğendim. Bir de tam parçalı ve reklamsız olsa var ya iki misli fiyat öderdim. Taraftara özel reklamsız forma bizde neden yok anlayamıyorum ya.

burranazzo dedi ki...

T bantlar yok ama :(

Unknown dedi ki...

Füme renk olursa, bunda şaşırılacak bir şey olmaz. Yanilmiyosam, Fatih Terim bu rengi seviyor ve ilk doneminin son bir iki yilinda bu rengin formalarda kullanilmasini kendisi istemis ve onay vermisti (hatta sizin bu konuyla ilgli bi postunuz var, 98-99 ve 99-2000 donemlerindeki formalardan bahsediyorum). Gerci ben renklerden pek anlamadigim icin o koyu renk formalar harbiden füme miydi bilmiyorum şu anda, ama bu tür koyu renk ve uzerinde sari kirmizi detaylar Fatih Hoca'nin begenisini kazanmis calismalar dile biliyorum.

Emre dedi ki...

parçalının kol kısımları da parçalı olursa çok iyi olur. sırt kısmı ne yazık ki yine düz olacak başka çare yok.en azında bu sene olduğu gibi alt kısmı parçalı olması makul olur.

berk dedi ki...

Füme ve beyaz daha güzel olur gibime geldi. Şu meşhur 5-0 lık Xamax maçında giyilen beyaz formadan yapılsa veya ondan esinlenilerek bir beyaz yapılsa çok güzel olur bence. Bu konuda bir duyum var mı ? :D Sevgili Selocan bu biraz şahsi bir istek olucak ama sizden ricam o xamax formasının bir çizimini günümüze göre yapabilir misiniz ? Tabiki zamanınız varsa. Emin olun kendim yapabilsem yaparım ama maalesef bilmiyorum. Dediğim gibi eğer vaktiniz olur kafanıza uyarsa çok mutlu olurum.

Unknown dedi ki...

Füme 2001 yılındaki füme kırmızı geniş parçalı formalarımız gibi olmuş tek parçalı farklı ama inşallah ilerleyen dönemlerde ince çubuklu formalar çıkar

osman lekesizcan dedi ki...

Duyumlarıma göre 2013-2014 formalarında OPEL firmasının logosu olacakmış T.Telekom yerine

Unknown dedi ki...

türk Telekom yazısı çok basit bi yazı gibi duruyor formanın kalitesini düşürüyor sanki. fly emirates veya samsung yazarsanız bide öyle seyreyleyelim şu güzelliği başkanlar

Unknown dedi ki...

ya bişe sorucam. şimdi bu futbolculara özel üretim olan t-bant ve laser delikli formalarda arma ve nike logosu bizim formalarda dikiş onu biliyoruz, peki barça manchester de durum ne? onlarınki de dikiş mi yoksa plastiğe benzer bi üründen yapıştırma mı? geçenlerde bi sitede gördüm, eleman t-nat ve laser delikli formayı satıyo ama arma ve nike logosu yapıştırma. sordum, iki versiyonu var, futbolcu için olanda arma yapıştırma oluyo dedi, güvenemdeim. bilgisi olan aydınlatabilir mi??

Selocan dedi ki...

Bizim futbolcuların giydiği Galatasaray formalarında da arma dikiş değil Barcelona ve Manchester United futbolcularının giydiği gibi baskı. Fark yok yani. Doğru söylemiş yani. Futbolcuların giydiği T bantlı ve laser delikli formaların armaları baskı, taraftarlara satılan versiyonlarda dikiş. Bu bizde de Barcelona'da da aynı.

Unknown dedi ki...

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-taraftar-urunleri-barcelona-2012-2013-messi-10-klasik-forma-97231901/detay ve
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-taraftar-urunleri-manchester-united-2012-2013-beyaz-forma-101339547/detay
şu formaları inceler misiniz? teşekkürler.

Selocan dedi ki...

Hocam bu formalar uzakdoğu'dan gelen kaçak ürünler. Kaliteleri Nike'ın mağazalarında satılan ürünlerden düşük olur. Bizim çakma dediğimiz kaliteli taklit formalar bunlar. Barcelona'nın kasasına para girmesi çok önemli değilse alınabilir ancak futbolcu forması bu demesin satıcısı. O formaların 250-300 TL arası hatta daha da fazla değişen fiyatları olur.

Unknown dedi ki...

bunlar çok mu farklı ki maçta giydiklerinden? bi de bizim futbolcuların maçta giydiklerinin arma ve logo bunlar gibi plastik yapıştırma gibi görünmüyor, sanki 119 liralık olanlardaki gibi dikişler, ama farklı teknolojiyle basılmış gibi duruyolar.

Selocan dedi ki...

Bunlar çakma forma, o sebeple inceleme fırsatım pek olmadı. Bu formalar taraftarlara satılan versiyonlar da değil, bunlar tamamen futbolcu formalarının çakması. Bu sebeple kalitesi konusunda bir şey söyleyemem. Orijinal ürün ile arasında ne kadar fark vardır bilemem açıkçası.

Hayır dikiş değil oyuncularımızın giydikleri, baskı. Satılanlar dikiş.

Unknown dedi ki...

eyvallah üstad..

Unknown dedi ki...

Artik degisik renk fantezilerinden vazgecildigi iyi olmus !
1-Bence bir komple Sari formamiz olmali !
2-Bir yenilik yapip yatay cizgili , cubuklu bir forma üretilebilr...
3-En cok benimde siyah forma hosuma gitti.
Selamlar Sampiyonlarrr,,

Unknown dedi ki...

YAV BEN ANLAMIYORUM PARCALININ BU SENEKİNDEN FARKI YOK DİĞERLERİNE LAFIM YOK ÖZELLİKLE FUME FENNA AMA PAARCALI AYNI COK BASİT OLMUS

Emre dedi ki...

@esat ç.

real madrid ve chelsea taraftarı ya her sene hep mavi ve beyaz forma çıkıyor diye şikayet ediyorlar mı. adamların gerçek forması çünkü. bizim de gerçek formamız parçalı. ufak değişiklikler dışında her sene mutlaka parçalı çıkması çok önemli.

Unknown dedi ki...

emre köse haklısın birader ama gecen sezonkıyle bu sezonkı parcalı arasındaki ciddi fark var gercekten yakalı falan kuması bile farklı parlıyor yani demek istediğim tabi parcalı forma simgemiz ama biraz daha yenilik yapabilirler tasarımcılar bu arada fume efsane olur bence

Adsız dedi ki...

Yahu hocam şu eski ay yıldızlı Galatasaray arması neden kullanılmıyor? Bir yol var mı kulüpten istekte bulunalım bu armanın tekrar kullanılması için?

Adsız dedi ki...

Hocam sen bilirsin şu eski ay yıldızlı armayı neden kullanmıyorlar?

Bir yolu yok mu kulübe mail falan atalım bu armanın tekrar kullanılması için?

seckeane dedi ki...

Sizin dediğiniz çıktı parçalı forma 2013-2014 sezonu için aynı.sadece sizde ki eksik türk bayrağının olmayışı ama tebrik ediyorum gerçekten !

Unknown dedi ki...

Lütfen artık yeni bir bilgi ekleyin, bilenler inanalar sadece bu siteye güvenip forma haberlerini takip ediyor. Uzun süredir habersiz kaldık. Füme, kırmızı ve kaleci forması hakkında bildikleriniz kadariyla ufacık bir post yapın lütfen.

Onur Yılmaz dedi ki...

NIKE'tan nefret ediyorum şerefsizler TÜRK DÜŞMANI ki yaptıkları formalara TÜRK BAYRAĞI koymuyorlar!!!

Unknown dedi ki...

çizimleri hangi proglamla yapıyorsunuz?

Unknown dedi ki...

Bu sene siyah taraftar formasından mutlaka alırım

Unknown dedi ki...

Yaa arkadaşlar ben bir şeyi anlamıyorum bu parçalı formanın arkası neden düz kırmızı neden parçalı değil arka sol alt kısmada sarı bir parça koyuyorlar iyicene çirkin oluyor uefa nın forma numaraları ve isimlerin net görülmesi için bir kuralımı var diyecem ama bazı avrupa takımlarında arkası tam parçalı veya çubuklu formalar var bizimkiler neden bunu yapmıyor bilgilendirebilecek olan varmı acaba

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır