Bu Blogda Ara

6 Ocak 2010 Çarşamba

Parçalı Away

Malumunuz, away ve 3rd formalar genelde tek renk olur, veya forma bir renk, şort bir renk olur. İstisnaları olmakla birlikte, geneli budur. Formanın tasarımı gereği ufaktan takımın renklerini eklersin belki, bazen birini bazen de ikisini. Ama away formaların çubuklu, parçalı ve diğer tasarımlara döküldüğünü pek az görürüz. Bizim takımımızın forması da parçalı olduğuna göre, bir away parçalının var olma olasılığı, bizi yakından ilgilendirir.

Önce bir bakalım, etraftaki away parçalı örnekleri hangileri...


Sırayla, 03-04, 04-05 ve 09-10 Feyenoord away formaları. Bildiğiniz gibi, Feyenoord'un home forması parçalı kırmızı-beyaz. Piyasanın nadir parçalı giyen takımlarından. Ve onlar da, son 7 sezonda 3 kez parçalı away giymeyi tercih etmişler-en azından ulaşabildiklerim bunlar, ve yeterli de.
Diğer örneğimiz biraz daha farklı:Racing Santander. Onlar, aslında parçalı home forma giymiyorlar. Home formaları düz beyaz-bu sene siyah şortla. Ama diğer iki formaları parçalı. Biri yeşil-siyah, diğeri de kırmızı-mavi. Bu aslında, 3 renge sahip olan bir takım için doğru bi'şey değil gibi gözüküyor. Çünkü zaten elde 3 renk varsa, bu renklerle 3 tane forma çıkar size. Ama o 3 rengi 2 formada kullanıp, 3. forma için bambaşka renkler kullanmak da olumlu bir hamle. O şekilde de 2 renkten 5 forma çıkaran Anadolu takımları gibi olmaktan kurtulursunuz.


Gelelim bize...
Bizim forma tarihimizde böyle bir parça yok-normal olarak. Bayağı bir süre de olacağını sanmıyoruz, ve olmasını beklemiyoruz. Ama istiyoruz. Daha doğrusu sadece bunu istemiyoruz. Bizde kullanılmayan ne kadar away kalıbı-tasarımı varsa, kullanılsın istiyoruz. Mesele bu.
Bizde böyle bir forma giyilecek olsa, akla ilk gelen renkler, siyah, beyaz ve gri (füme). Tabii siyah-beyaz parçalı away ihtimalini en baştan siliyoruz... Geriye kalıyor siyah-gri ve gri-beyaz. Bu renklerin yanyana nasıl durabileceği hakkında 2 ipucu:şurdan ve şurdan (4. forma).

İlaveten, bu benzer renkler yanyana gelince, aklıma ister istemez şu formalar geldi:



Neden bu formalar akla geldi. Çünkü parçalı bir away olacaksa bile, birbirine yakın bir renklerle yukardaki formalar gibi bir görünüm sergilemeli ki, kabul edilebilirliği artsın. Öbür türlü ben zaten bırak beğenilmek, üretileceğini bile zannetmiyorum. Mesela Nihat'ın olduğu resimdeki formanın tonlarını biraz daha koyulaştır, al sana güzel bir away. Yani ulaştığımız yer, maalesef bu yazının yazılma amacına ters. Bunun sebebi de, genel kabuller.

Parçalı home giyen bir takım olarak, away veya 3rd formamızın olması, gayet normal. Şimdiye kadar yapılmamış, umarız ilerde olur. Yani en azından bir kez denenmeli, ki hem nasıl durduğuna bakalım, hem tepkiler anlaşılsın. Kişisel fikrim, az önce saydığım renklerden bir parçalı çıkabileceği ve çok da güzel olacağı. Ama yukarda da yazdığım gibi, o tip bir formanın yapılması da, kabul edilmesi de zor. Yani mesela, ben siyah-beyaz parçalı away çok isterim, ama birçok Gs'lı bunu duyunca ana-bacı gider. O yüzden bu konuda varılacak son nokta, böyle bir forma yapılacaksa bile, yukardaki 06-08 arası giydiğimiz Milli takım formaları gibi yapılması gerektiğidir.

8 yorum :

calibra dedi ki...

Bize de mesela siyah - füme parçalı giderdi bence sarı kırmızı detaylı.

Elit bir forma olurdu.

L dedi ki...

kesinlikle.

Adsız dedi ki...

Trabzonspor'unda var bir parçalısı. Gerçi Trabzon'da herşey var. Çubuklu-parçalı-mavi-beyaz-turuncu... Bizim 2002-2003 sezonundakinden de zengin bir kreasyon. :)

L dedi ki...

herhalde onların başkan forma konusunda bereket istiyor. çok forma var ama, mesela turuncu filan hiç giyilmiyor. boşa işler.

Selocan dedi ki...

Hamburg'un da parçalısı varmış. Dün Kayseri maçında giydiler. Siyah Mavi.

L dedi ki...

evet ya, nasıl unuttuk onu. burda bizi yendikleri maçta da onu giymişlerdi hatta.

Selocan dedi ki...

Abi işin ilginç yanı Hamburgun arması mavi siyah renklerden oluşuyor, ancak Home forması kırmızı.. Away forması ise mavi siyah. Bir terslik var yani.

calibra dedi ki...

Hamburg'un beyaz üst, kırmızı şort ve mavi çorap olayına hastayım ya :)

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır