Bu Blogda Ara

16 Şubat 2010 Salı

BOŞTAKİ FORMA NUMARALARI


Ben forma numaralarına oldukça meraklı biriyim. Futbolcu olsaydım kesin herhangi bir numarada diretirdim ve hep onu giymek isterdim. Ayrıca bir takımım olsaydı, futbolcuları da özelliklerine göre 1'den 11'e kadar sıralar, yedek kalacaklara da 11'den sonralarını uygun görürdüm. Biraz eski kafalı ama bunu yapardım.

Bu maç Metin Oktay'ın vefatından sonra yapılan ilk maç, o sebeple Kosecki 10 numara değil 20 numarayı giymiş. Yoksa düzgün bir ilk 11 var sahada.

Tamam herkes 10 numara olmak ister, ancak benim favori numaram, favori adamım George Best yüzünden 7'dir. Beckham ve Raul da bu sevgimi perçinler. Bildiğiniz üzere Galatasaray'da 7 numarayı Aydın giyiyordu ve devre arasında Eskişehir'e satın alma opsiyonu ile kiralandı. Eskişehir de eğer biraz akıllıysa, bu adamı sezon sonu, 1 milyon küsür liralık bonservisini vererek alacaktır. Yani 7 numara Galatasaray'da kullanılmayanlar listesine girdi diyebiliriz. Aydın'dan yola çıkarak şöyle bir listeye baktım. Galatasaray'daki oyuncular her nedense 11 sonrası numaralara oldukça meraklı. Hatta bir maçta (blogda da değinmiştim) takımımızın sahaya çıkan ilk 11'inin en küçük numarası kaptan Arda'nın 10 numarasıydı.


Neyse listeye dönelim. Galatasaray'da hali hazırda boş olan numaralar şu şekilde; 4-6-7-13-17 ve 20. Ben listeyi 20'ye kadar sıraladım, yoksa 99'a kadar epey boşluk var tabi :). Mesela Caner'e 7 numara yakışır. 4 numaraya da Neill'i koyabiliriz. 17 kesinlikle Giovani olmalıydı falan... Bu böyle gider. Tabi ki adamlar kendi numaralarını seçmekte özgür, ama sahaya şöyle ilk 11 harbiden çıksa ne güzel olur değil mi ? Arda peki seneye İngiltere'ye giderse, 10 numara da boşa çıkar, üff ne kapışılır ama :)

5 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Kewell'la acilen sözleşme uzatılıp, 7 numara kendisine takdim edilmelidir.

Selocan dedi ki...

O işten pek umudum olmadığı için değinmedim. Yoksa 7 zaten Kewell'ın olmalı.

calibra dedi ki...

4 - 6 ve 7'nin boşta olması garip geliyor gerçekten :)

Kewell'a 7 yakışır bence de...

Neill'a da 4.

Giovani de kesinlikle 17 olmalıydı. Ama Barca'daki gibi 30 almış. Ben de 20li numaralardan sonrasını sevemiyorum arkadaş bi türlü... Eğreti duruyor bence :)

Doruk dedi ki...

Ben böyle düşünmüyorum, bence Kewell'a 19 yakışıyor. Bence 9 Jo'ya verilip Elano'ya ya da Baros'a 7 verilse çok hoş olur :)
Lucas'a da 4 numaralı forma çok yakışır. 6 numara da benim gözümde bir 'ön libero forma numarası'dır, Mustafa 6 giyerse güzel bir durum olur.
17-Gio eşleşmesine ise sonuna kadar katılıyorum.

felix mourinho dedi ki...

96-2000 arası da 13 giymiyorduk değil mi? alakasız oldu ama öyle hatırlıyorum yani. numaralar 12-14-15 diye giderdi.

4'de lucas olsun ! seneye de arda giderse 10 elano olur.

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır