Bu Blogda Ara

12 Şubat 2010 Cuma

Büyük Araştırma 5

Sezon sezon Galatasaray'ımızın hangi formayı kaç kez giydiğine dair yaptığımız araştırmaya devam ediyoruz. Sıra son şampiyonluğumuzu kazandığımız sezona geldi, yani 2007-2008'e.
Önce bu sezon giydiğimiz formaları bir hatırlayalım.








Şu en son formayı, yani düz kırmızıyı saymazsak, yine ideal bir kreasyonumuz var bu sezonda. Ama yine sezon ortasına doğru çıkartılan düz kırmızı, işi bozuyor. Son 3 sezonda olduğu gibi.
Hadi bozsun, sorun değil ama, bundan daha büyük bir problem var 07-08 sezonunda, forma konusunda:3 forma da aynı tasarıma sahip. Kırmızıyı saymayın (zaten o önceki sezonun tasarımlarından), parçalı da, siyah da, beyaz da aynı tasarım. Belki o yandaki çızıklar gövdeyle aynı renk olsa bir nebze gizlenebilirmiş bu durum, ama tercih edilmemiş. 3 formada da tüm haşmetiyle o çift çizgiler bulunuyor. Bu sezon formalarının olumsuz tarafı budur.

Rakamlara geçelim:

Parçalı:6 ev-7 deplasman
Beyaz:5 ev-5 deplasman
Siyah:6 ev-4 deplasman
Kırmızı:0 ev-1 deplasman

06-07 sezonu rakamlarına bakınca, away formaların ne kadar az giyildiğini görüyorduk. Bu kez de gereğinden fazla giyiliyor ama, iç-dış oranında dengesizlik var. Beyaz ve siyah toplamda 12 kez Asy'de giyilmiş. Parçalı ise, 7 kez dışarda giyilmiş, nerdeyse dışardaki maçların yarısında. Yine dikkatsizlikler var, kafaya göre forma giymeler var.

Şöyle bir şey var;7 maçlık bir dönem. Bu yedi maçta maçın oynandığı stad ve giyilen forma şu şekilde gidiyor, ki komedi:
E-Siyah
D-Parçalı
E-Siyah
D-Parçalı
E-Siyah
D-Parçalı
E-Siyah

Tam tersi olması gerekirken, sırayla içerde siyah, dışarda parçalı giyiliyor.
Şükür şampiyonluk maçında parçalı giyiliyor da, en azından o doğru yapılıyor. O maçın sonunda da şu formanın tanıtıldığını ve giyildiğini hatırlatalım:

3 yorum :

Fethi dedi ki...

galatasaray'ın full siyah formasına kıl olduğum kadar bir aralar ambleminin fonunda siyah renk kullanmasınada sinir oluyordum.

calibra dedi ki...

Bence siyah bize yakışıyor. Füme de yakışıyor elbet ama 2005-2006'daki gibi bir siyah düşündükçe, siyahı çok beğeniyorum.

Parçalı forma altına siyah şortu da severim mesela ama yeri ayrı şimdi. :)

aynı kalıptan birden fazla forma örneğine rastladığımız bir sezon daha. 4 formanın da aynı kalıptan çıktığı (neyse ki kötü bir kalıp değildi), 2006-2007'den sonra açıkçası daha başarılı çalışmalar beklerdim. Adidas'ın kalıbından dolayı, beyaz ve siyah forma fena durmamış ancak; parçalı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Hiç sevmediğim bir parçalı formamızdır. O kalıp desenleri falan bu kadar mı uymaz bir formaya...

Kırmızı ise başlı başına bir ayrı konu ister.

İlk olarak, kombine alanlara veriyorlardı sanırım. Milletin üstünde görüp şok olmuştum bu forma nerden çıktı diye. Sonra satışa sunulacağı açıklandı, gittik aldık formayı... Kalıp farklı; o seneki Adidas kalıplarından, ama diğer 3 formadan farklı.

Kırmızının tonu farklı (bence daha güzel)... Adidas'ın 3 çizgisi baskı değil, dikiş ve sırtta el yazısı ile Galatasaray var, ilk olarak... Daha sonraki sezon aynı yazı şekli kullanıldı formalarda ama ilk olarak bu formada karşılaşmıştık.

Fontlarımız da bize özgü idi bu sezon, her ne kadar tırt da olsalar. :)

Beyaz üzerine kırmızı; siyah ve kırmızıda ise sarı kullanılıyordu, sırıtmıyordu ama, parçalıdaki siyah rezaletti. UEFA maçlarında ise bir ilk olarak sırtı düz parçalı giyilmiş, sarı font kullanılmıştı, akıllara 88-89 parçalıları gelmişti pek tabii :)

calibra dedi ki...

Ligin son maçına (G.Birliği Oftaş) Ali Sami Yen'de şampiyonluk için çıkıyorduk ve o sabah satışa çıkmıştı 2008-2009'un ilk tanıtılan forması olan üç parçalı forma...

Daha şampiyonluk kesinleşmediği için haliyle Türk Bayrağı yer almıyordu formalarda. Ben de ruh hastası olduğum için sabah almıştım ve koleksiyonumdaki versiyonu Türk Bayraksızdır o formanın (sırtında da sarı 10 LINCOLN yazar, Store siyah basmakta diretse de bastırtmamıştım eheh).

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır