Bu Blogda Ara

17 Şubat 2010 Çarşamba

GENÇLER DOĞRU YOLDA


Blog takipçilerinden Cem Bey bana güzel arşivlik fotoğraflar yolluyor. Kendisi Beşiktaşlı olmasına rağmen genel olarak formalara ve eski resimlere meraklı birisi, bu sebepten blogumuzu da takip ettiğini söylüyor. Aslında her kulübün bu tarz bir blogu olsa güzel olur tabi, neyse bu başka konu.


Cem Bey bana dün bir fotoğraf yolladı. Liseler arası futbol turnuvasında çekilmiş, bana biraz daha genç göründüler gerçi. Gençler kendilerine forma yaptırmış ve resimde görünen takımlardan biri, bizim efsane füme formamıza oldukça benzeyen bir forma ile karşılaşmaya çıkmış. Aşağı yukarı orada oynayan çocukların yaşı kadardır 98-99 füme forması. Kendi yaşlarında olan bir formayı bilmeleri ve giymek istemeleri bana çok güzel geldi. Ayrıca o forma benim favori formamdır. Galatasaray forma tarihi için de önemli bir formadır. Kendisi ülkemize ilk 3rd kültürünü öğreten formadır. Bu sebeple özeldir. Tabi o çocukların kaçı bunu bilir ve bu sebepten o formayı yaptırır bilemem. Ancak bu forma Galatasaray'ın efsane ismi Hagi ile de özdeşleşmiştir. 7 aylıktan 77'ye kadar herkes Hagi'yi bildiğine göre ve en meşhur forması da bu olduğuna göre, gençlerin Hagi'den esinlendiklerini, onun üzerinde görüp giymeye karar verdiklerini düşünüyorum. He o takımdakilerin hepsi Galatasaraylı mıdır, değildir muhtemelen, ancak formanın da çok hoş bir tasarımı olduğu da gerçek.

Sonuçta gençler doğru yolda, doğru bir formayla mücadele ediyorlar. Benim turnuvada ki takımım onlar :). Ayrıca burayı takip edenleri varsa, her sezon başka bir klasik formamıza benzer bir forma yaptırmalarını öneririm. Keşke kulüp de böyle bir işe girişse, bu da tabi ayrı bir yazı konusu.

Sevgili Cem'e de katkıları için çok teşekkür ederim.

1 yorum :

emregs75 dedi ki...

Bu forma ile bağlantılı Fatih Terim hakkında bazı şeyler yazmak istiyorum.

Fatih Terim futbolcuyken son zamanlarında(1985'li yıllar) Fatih diye bir spor markası çıkartır. Galatasaray o yıllarda o yüzden Fatih formaları giymiştir(belki biliyorsunuzdur). Sonra bu marka Türkiye'de hiç tutulmaz. Ama Fatih Terim'de ki forma hasreti bitmez ve Galatasaray'da antrenörlüğünün 2. ve 3. yıllarında Adidas'tan çok özel 3 forma ister. Adidas'ta Galatasaray'ımıza 97/99 sezonlarının o meşhur parçalı ve beyaz formasını yapar. Bu iki formada dünyada tektir. Girimsi yeşilimsi formamız ise 98/99 sezonu için yapılır. Dönemin Alman milli takımının away forması ile aynıdır. Yönetim şiddetle karşı çıkar bu formaya. Ama Fatih Terim ısrarla bu formayı ister. Bu formanın ilk giyildiği maçta Grasshopers ile oynadığımız ön eleme maçıdır. O maçı dün gibi hatırlıyorum. ASY de ki bazı salak seyirciler futbolcular ısınırken bu formayı giyen GS'li futbolcuları Grasshopers'lı zannedip ıslıklamışlardı.

Aynı şekilde dönemin Türkiye adidas müdürüde sırf fanatik Beşiktaşlı olduğu için Beşiktaş içinde Adidas'tan farklı formalar yaratmasını ister. BJK'nin 96/98 yıllarında giydiği meşhur home forma da dünyada tektir.

Aynı Fatih Terim 1994'te de Milli takımın efsanevi bantlı formasını değiştirmiştir. Ve gene aynı Fatih Terim 2002/2003 sezonu için bize milyonlarca dolar teklif yapan Nike firması yerine Umbro firması ile anlaşılması için Özhan Canaydın'a baskı yapmıştır. Ve malesef Umbro bizim 2002/2005 arası tedarikçi firmamız olmuştur.

Emre

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır