Bu Blogda Ara

9 Şubat 2010 Salı

TARİHİMİZDEKİ FARKLI KOMBİNASYONLAR -GERİ SAYIM-

Bu başlıkta; Galatasaray sahaya çıktığı zaman şaşıracağımız, belirli sebepler sonucu giyilmiş, ya da giyilmek zorunda kalınmış veya birkaç sezon düşünülüp kaldırılmış, değişik şort-gövde kombinasyonlarına değineceğiz. Bu kombinasyonları, nispeten daha normal olandan, az sayıda denenmiş ve çok ilginç olanlara doğru geri sayıp sıralayacağız.

-11-
Parçalı ve çubuklu altına siyah şort

Parçalı altına beyaz dışında şort giyilmesine tamamen karşı biri olmama rağmen, siyah şorta nedense bayılırım ve yakıştırırım. Özellikle 90'ların ortalarında başlayıp 2000'li yılların ilk çeyreğinde son bulan bir akımdı bu siyah şort siyah çorap kombinasyonu. Bunun en büyük sebebi, o seneler Parçalı formalara siyah rötuşlar eklenmesiydi. Ayrıca 70'lerde de, sezon başı fotoğraf çekimlerinde parçalı altına siyah şort giyilmiş olsa da, maçlara o şekilde çıkılmamıştı. Gelecek sezon yapıldığı takdirde şaşıracağımız, ancak kullanmış ve yakışmış bir kombinasyon olduğu için listenin sonunda yer aldı bu kombinasyon.










-10-
Kırmızı altına siyah şort

Bu kombinasyon pek denenmemiş olmasına rağmen bana en normal gözüken kombinasyon. 2000'li yılların Lotto ve ilk Umbro senesinde denendi. Lotto senesinin esas şortu siyah olmasa bile arasıra kırmızı altına siyah giyerdik. Fakat Umbro senesinde siyah rötuşu olan kırmızı formanın şortu zaten siyah tasarlanmıştı. Bakınca Galatasaray'a pek benzemese de normal bir kombinasyon.



-9-
Beyaz altına kırmızı şort

Benim yakıştırdığım bir kombinasyondur. Galatasaray'ın ilk renklerinin kırmızı beyaz olduğundan bahsetmiştik. Bu kombinasyon bu sebeple yapılabilir gözüküyor. Bence ileri ki yıllarda da kesinlikle denenmeli.





-8-
Kırmızı altına beyaz şort

Bir yukarıdaki kombinasyonun tam tersi olmasına rağmen 9 numarayı alan kombinasyon kadar sıcak bakmam ben bu uyuma. Pek Galatasaray'ı çağrıştırmasa da tarihte de epey eski olan bir kombinasyondur. İleri ki yıllarda da yapılması pek olası.







-7-
Sarı altına kırmızı şort

Az denenmiş bir kombinasyon ve en son denendiği tarihten neredeyse 20 yıl geçmiş. Bir daha da olmaz dediğim bir kombinasyon. Zaten olması için önce bir sarı forma çıkartmak lazım. Fakat oldu da çıkarttık, altına kırmızı şort hayatta giymeyiz bir daha. O sebeple bu eski resimlerle yetinin. Çok değişik bir kombinasyon. Yakıştırdığım ve birkaç sezon denendiği için 7. sırada.





-6-
Kırmızı altına sarı şort

Bu gerçekten çok ilginç bir kombinasyon. Galatasaray tarihinde de en ender rastlanan kombinasyonların başında geliyor. Sadece 2 sezon ve oldukça sayılı maçlar. 96-97 kırmızı formasının sarı detayları yüzünden zaten şortu sarı düşünülmüştü. Diğer şimşek senesinde zaten bütün sezon 2 forma kullandığımız için şortlar sürekli değişiyordu birbirleriyle.



-5-
Sarı altına beyaz şort

Bu kombinasyon oldukça ilginç ve değişik olmasına rağmen hiç de az kullanılmamış. Daha soğrusu ben sadece 2 sezonda yakaladım bu kombinasyonu. Ancak bunların birinde neredeyse sezonun 3'te 1'inde kullanılmış. Bir sezonda bu kadar sık kullanılmış olmasına rağmen, oldukça değişik ve Galatasaray'la alakası olmayan bir kombinasyon, ayrıca sadece 2 sezon denenmesi 5. sırada olmasına sebep.



-4-
Füme altına kırmızı şort

Geldik tarihimizde ufak çaplı şoklar yaşatabilecek kombinasyonlara. Bu 4. sırayı alan füme altı kırmızı şort kombinasyonu ise ilk 4 içindeki en az sarsıcı olan. Sebebi forma ile uyumu. Aslında, 2000-2001 senesinin füme detayları da olan kırmızı formasının şortunu, sadece tek maçlık (Beşiktaş maçı) füme altına giymişiz. Ancak fümenin de kırmızı detayları olması işi bozmamış pek. Sadece tek maçlık kullanılması listede 4. yaptı bu kombinasyonu.


-3-
Beyaz altına lacivert şort + sarı çorap

Sadece tek maçlık giyilmek zorunda kalınmış bu kombinasyon, 1974-1975 sezonunda oynanan bir Ankaragücü maçından. Sebebi esas şortların unutulması ve mecburen Antrenman şotları ile çıkılması olabilir. Ancak bakınca Galatasaray olduğunu anlamaya bin şahit isteyen bu kombinasyon 3. sırayı fazlası ile hak ediyor.


-2-
Sarı altına siyah şort + kırmızı çorap

Bu kombinasyon nasıl 2. olmuş diyebilirsiniz, tabi blogu yeni takip etmeye başladıysanız. 1'i görünce kabul edeceksiniz. Bir uğur denemesi sonucu sadece tek maçlığına giyilmiş bu forma, 95-96 sezonundan. Şimdilerde yapılsa cam çerçeve iner ki haklılar. Hem tek maçlık, hem de görüp görebileceğimiz en ilginç kombinasyonlardan biri olması sebebi ile ve de bir daha asla denenmeyeceği bilindiği için 2. sırayı rahat aldı.


-1-
Parçalı altına lacivert şort

Bu fotoğrafı ilk yakaladığımızda 3 gün yataktan çıkamadık. Öyle bir sarsıntı yarattı ki, aylar geçmesine rağmen hala tedavi görüyoruz. 1974-1975 sezonu başlarındaki bir Altay maçında giyildi sadece bu forma, daha doğrusu giyilmek zorunda kalındı. 70'lerdeki antrenman formalarımız ne hikmetse lacivert renkteydi ve doğal olarak şortları da lacivertti. Benim tahminime göre Altay maçına çıkarken şortlar unutuluyor ve lacivert antrenman forması giyilmek zorunda kalıyoruz. Çekilen bu fotoğraf da bize, Galatasaray tarihindeki en değişik kombinasyonu göstermiş oluyor.


11 yorum :

Burak Eken dedi ki...

Bence sarı forma altına siyah şort-kırmızı çorap kombinasyonu fena değil. Hatta ne gariptir ki, tam da böyle bir tasarım yapmıştım. :) Bu yüzden resmi görünce şok oldum. :) Demek benim aklıma gelen, bundan 13-14 sene önce zaten denenmiş.

Selocan dedi ki...

Dedik abi zaten şok edici diye :)

L dedi ki...

abi sarı-siyah en şok edicisi. yani lacivertlilerden daha şok edici.

müşkülpesent dedi ki...

2 numara da samsun-antep-antalya üç maç üstüste yenildiğimiz dönemin antalya maçı olması lazım

hatta tezahurat yapmışlardı

re re re ra ra ra
samsun antep antalya diye fenerliler :)

Unknown dedi ki...

Blogu takip ediyorum uzun zamandır ama 2. kombinasyona niye bu kadar şaşırıldığını anlamadım. Kırmızı yerine siyah çorap olsa daha iyi olurmuş gerçi. Bu arada Dean Saunders 96-97'de bizde değildi. Tarihte bir yanlışlık olabilir mi?

Selocan dedi ki...

Haklısın Tümer forma zaten 95-96 sezonunda giyildi. Ben yanlış yazmışım yazarken.

Ama forma hakkındaki düşüncene katılamicam :)

Burak Eken dedi ki...

@Selocan24

Kırmızı altına beyaz şort, 8. sıradaysa; sarı altına siyah şortun 2. sırada olması biraz ilginç olmuş hakikaten. :)

Selocan dedi ki...

Kırmızı çorabı da unutmayalım :) Benim şaşırdığım nokta neden bu kadar normal karşıladınız bu karman çorman formayı? Ayrıca listeme kriterlerimi yazdım. Bu forma bir daha kullanılmayacak ve sadece tek maç giyildi. Eğer her sezon yapsaydık bu kombinasyonu o da 6-7. sırada falan olurdu.

Unknown dedi ki...

Sanırım manşet ve yakaların da kırmızı olması yüzünden biraz da olsa bir uyum var. Onlar da sarı olsaydı o zaman Voltran gibi bir şey olmuş olurdu tam. Üst sapsarı, şort siyah, çorap kırmızı.

L dedi ki...

abi "sarı-siyahı normal karşılamak nasıl bişey" diyesim var, sonra ona da "kişisel görüş" diyeceksiniz anasını satıym.

@müşkülpesent:

abi niye hatırlattın o meseleyi ya :)

casiomurat2013 dedi ki...

Heyyytt ulan be..
neydi o günler..#

Copyright © 2010-2014 galatasarayformalari.com - Tüm Hakları Saklıdır